Skip to main content

cont Wedding Dilabaik & Acap

semua org pelik...bile kah mereka bercintan + mcm mane mereka blh bercinta...hahahaha hanya aku yg tau cerita nya bagaimana + mengapa + apa + di mana + apakah kisah nya..& semuanya..tp xdelah in detail kn aku tau..tp 2la..ramai jugak yg suprised yg mereka ni ke jinjang pelamin..pape pon congratez 2 both of u..acap..jaga dila baek2..kalo aku tau lah ko memain..aku sepak ko..aku jek blh sepak ko skrg ni..dila dah xblh melakukannyer lg..hahahahaaha..kalo pikir ikut logik akal..aku pon xleh nk terima kenyataan mereka ni dah kawen..hahahhaa sbb mengikut sejarah persabatan dila & acap kn..ngan aku skali kn...hahah begitu complicated asalnya..xsangke lak..mmg jodoh depa ni kn..alhamdulillah....mmg menjadi..hehehe tp aku punye impian nk buang tahi lalat di muke acap bakal xkesampaian sbb dila sure marah aku punyer~~`lalalalaalaa
alamak ayu nyer ko dila~~
heheehe aku nmpk pemanis mukanye [2 yg dila terpikat kot!..cabotsss]
serius aku maseh berpikir..ape lah yg membuatkan ko pilih tema pink..what i know..u hate pink very much..
aik gumbira nmpk~~apsal acap nmpk tinggi? ke aku yg silap? hehehe larikkkk!!!!
us with dila [kami pakse dila naek pelamin b4 berarak]
yeah..sempat jugak mereka ni tunggu pengantin berarak even naek berasap sorang2 nyer kepala

control ayu~~
aku & cdah [saje mengexpose kn diri kat thread ni..blogs aku kn..suke ati aku lah kn hahaha]
oppss zaa dgn kami
2la..yanie ngan zaa xlarat nk tgu pengantin berarak~~~
sori lah yang..xsempat carik baju ikut tema ko..aku dah kelam kabut nk kejor bas mlm 2 kn
cdah yg senang hati..hahaha
close up sket muke pengantin

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…