Skip to main content

Untuk kesekian kali nya

Title : maseh same My fwen wedding..hakk33 but diz tym.."my best fren wedding lah"~~~
Asraf & Norfadhillah
The Story start with aku siap amik AL lagi jumaat 2.."080808" sbb nk menyaksikan majlis pernikahan si dila ni plus nk same2 memeriahkan lagi majlis kawan ku ini...khamis mlm 2 aku dah naek bas ke kluang, oppss lupe lak nk bgtau..aku naek bas satria yg macho..seb baek dpt naek bas yg betui2 macho kan...hak33..dah selesa ngan single sit..pergghhh bas blom kuar pudu..aku dah selamat belayar ke amsterdam..hahaha..serius best kalo dpt pg aberdeen..hak33 ni lah mslh aku kalo nek bas..sbb aku mmg akan membute kedarah punyer xhengat lah...blk melaka pon mcm 2..xde lah lame mane kn..pon aku sedap jek buat taik mate..hahahaha...seb baek while driving aku xtido cm aku nek bas..kalo x naya..kete terbabas jek..alhamdulillah lah kn..pas2 seb baek aku tersedo tepat2 jam 12.45am..pergh laju nyer lah bas ni kn..2 jam 45 minit dah smpai tol ayer hitam...agak laju lah kn..pape alhamdulillah selamat smpai ke kluang nan jauh dr kota KL ni..hehheehe..dila , kak tonez, & kak nora dia yg mai amik aku kat stesen bas...hehehe lame jugak lah aku tgu depa ni nk smpai kn..seb baek kat stesen bas 2 cahaya cukup terang..hehehe pd hal dlm ati aku 2 takot lah jugak ngan mamat2 merayau 2..seb baek muke aku macho + garang..hehehehe :P



sesampai kat umah dila..1st job aku pon bermula..memakai kn bakal pengantin [mase 2 maseh bakal lah kn..skrg dah isteri org]itu inai..hahaha jari aku lak yg merah skali...tp aku kene part kaki lah plak..selesai berinai kn pengantin..kami masuk ke sarang utk membute kedarah lak..hehehe smbung tido lg! yeye~~



esoknyer 080808...oppss aku smpai kluang 2 pon dah 080808..apelah aku ni...balun ajelah..pg subuh2 2 dah dikejutkn oleh along dia yg kompius mane satu ayang..hahahaha pg-pg 2 kene siapkan doorgift utk para tetamu..aku join venture makcik2 yg rewang 2 wat keje lah kn..oleh kerana terlampau bz smpai ke ptg aku xmandi..tp aku maseh wangi lg..hehehe kol 5lbh baru aku berkesempatan tok mandi..kenduri kawen ni mmg meletihkan.,,teringat aku hampir2 xlarat bangun tido mase kenduri adik aku bln mei ari2..pas2 gara2 keletihan kenduri dia jugak lah..aku terpakse smbung tido kat R&R seremban..sbb xlarat nk bukak mate tok drive..hahahaha rekod 2!yg syioknyer..aku balun tido selame 3jam 2..hahahhaa ok cont citer blk..dah nk kol 6pm..dila suh aku follow her beloved dad tok amik sireh junjung..hehheeaku on jek...sekali kami smpai kat umah 2..tuan umah nyer xde..kuar g amik anak dia blk sekolah..pergh nk dekat 45min menuggu barulah tuannyer smpai..tym 2 dah nk maghrib..skali dia jemput masuk umah..ek eleh ruper3 nyer makcik 2 xwat pape pon lg sireh junjung nyer..wawawawa kene tgu lagik! hampess..tp xpe..aku bkn kesah kn..erm dah nk dekat kol 7.45pm baru lah siap & aku & ayah dila cargas pulang..mau x nyer mlm 2 ade majlis khatam quran + nikah cik kak 2..hahha aku ngan xtukor baju lg hahahhaa...layan kn aje..pas2 yg best nyer aku xbwk HP pon kn..bapak dia pon xbwk HP..naseb lah...



smpai umah..terus bersiap + menceritakan serba pendek kisah yg terjadik..majlis khatam pon bermula...xlame pas2 .. pihak lelaki pon smpai..& tok kadi pon muncul xlame lepas 2..hehehe :) so dah tok kadi smpai majlis pon bermule lah kn..oppsss konsep keluarga sakinah 2..pergh punye lah lame kn..berpeluh2 lah sume para tetamu yg hadir...erm dgn sekali lafaz..selamat lah asraf + fadhillah sbg suami isteri..sorry lah acap ek..mlm 2 aku nyer turn lg tido ngan isteri ko..hahahahaa:P


ko comei lah yang~~ yang purple 2 nk join majlis kak yang sekali ke? heheh :P selamat berkhatam
alhamdulillah semua nya selesai [dlm hati acap..yeahhh aku dah jadi suami dilabaik..hehehe]


esoknye 090808 majlis bermula kol 11am..aku awal2 pg dah siapkan..siapkan doorgift ..hak22...membe2 yg aku kenal yg plg awal smpai adalah jem+tunangnye ngan udeng+marka nye..hahahaha pas2 nk dekat tgh..cdah pon smpai..seb baek cdah + shahrul smpai..kalo x termenung aku nk pulang ke KL mcm mane kn..hehehe even tiket ade jek..tp xkn nk naek bas lg..hahahaa .. dlm kol 12lbh..yanie, zaa, arif, kadir, azie & hazimin lak smpai..:) pas2 ramai lg kwn2 dia yg dtg..2 xdisebut sbb aku xkenal..hahahaa ptg 2 aku blk menumpang cdah..thanx a lot dear sbb hantar aku smpai ke pintu lif flat aku..hehehehe syg bangat sama kamu & say thanx 2 ur lovely bf si shahrul 2..thanx sbb drive ngan safely even aku sedap jek membute..hahahaa

Finally, Dila & Acap - Selamat Pengantin Baru, Semoga Kekal Selamanya~~~~dadatatatititutu~


Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…