Monday, August 11, 2008

Untuk kesekian kali nya

Title : maseh same My fwen wedding..hakk33 but diz tym.."my best fren wedding lah"~~~
Asraf & Norfadhillah
The Story start with aku siap amik AL lagi jumaat 2.."080808" sbb nk menyaksikan majlis pernikahan si dila ni plus nk same2 memeriahkan lagi majlis kawan ku ini...khamis mlm 2 aku dah naek bas ke kluang, oppss lupe lak nk bgtau..aku naek bas satria yg macho..seb baek dpt naek bas yg betui2 macho kan...hak33..dah selesa ngan single sit..pergghhh bas blom kuar pudu..aku dah selamat belayar ke amsterdam..hahaha..serius best kalo dpt pg aberdeen..hak33 ni lah mslh aku kalo nek bas..sbb aku mmg akan membute kedarah punyer xhengat lah...blk melaka pon mcm 2..xde lah lame mane kn..pon aku sedap jek buat taik mate..hahahaha...seb baek while driving aku xtido cm aku nek bas..kalo x naya..kete terbabas jek..alhamdulillah lah kn..pas2 seb baek aku tersedo tepat2 jam 12.45am..pergh laju nyer lah bas ni kn..2 jam 45 minit dah smpai tol ayer hitam...agak laju lah kn..pape alhamdulillah selamat smpai ke kluang nan jauh dr kota KL ni..hehheehe..dila , kak tonez, & kak nora dia yg mai amik aku kat stesen bas...hehehe lame jugak lah aku tgu depa ni nk smpai kn..seb baek kat stesen bas 2 cahaya cukup terang..hehehe pd hal dlm ati aku 2 takot lah jugak ngan mamat2 merayau 2..seb baek muke aku macho + garang..hehehehe :P



sesampai kat umah dila..1st job aku pon bermula..memakai kn bakal pengantin [mase 2 maseh bakal lah kn..skrg dah isteri org]itu inai..hahaha jari aku lak yg merah skali...tp aku kene part kaki lah plak..selesai berinai kn pengantin..kami masuk ke sarang utk membute kedarah lak..hehehe smbung tido lg! yeye~~



esoknyer 080808...oppss aku smpai kluang 2 pon dah 080808..apelah aku ni...balun ajelah..pg subuh2 2 dah dikejutkn oleh along dia yg kompius mane satu ayang..hahahaha pg-pg 2 kene siapkan doorgift utk para tetamu..aku join venture makcik2 yg rewang 2 wat keje lah kn..oleh kerana terlampau bz smpai ke ptg aku xmandi..tp aku maseh wangi lg..hehehe kol 5lbh baru aku berkesempatan tok mandi..kenduri kawen ni mmg meletihkan.,,teringat aku hampir2 xlarat bangun tido mase kenduri adik aku bln mei ari2..pas2 gara2 keletihan kenduri dia jugak lah..aku terpakse smbung tido kat R&R seremban..sbb xlarat nk bukak mate tok drive..hahahaha rekod 2!yg syioknyer..aku balun tido selame 3jam 2..hahahhaa ok cont citer blk..dah nk kol 6pm..dila suh aku follow her beloved dad tok amik sireh junjung..hehheeaku on jek...sekali kami smpai kat umah 2..tuan umah nyer xde..kuar g amik anak dia blk sekolah..pergh nk dekat 45min menuggu barulah tuannyer smpai..tym 2 dah nk maghrib..skali dia jemput masuk umah..ek eleh ruper3 nyer makcik 2 xwat pape pon lg sireh junjung nyer..wawawawa kene tgu lagik! hampess..tp xpe..aku bkn kesah kn..erm dah nk dekat kol 7.45pm baru lah siap & aku & ayah dila cargas pulang..mau x nyer mlm 2 ade majlis khatam quran + nikah cik kak 2..hahha aku ngan xtukor baju lg hahahhaa...layan kn aje..pas2 yg best nyer aku xbwk HP pon kn..bapak dia pon xbwk HP..naseb lah...



smpai umah..terus bersiap + menceritakan serba pendek kisah yg terjadik..majlis khatam pon bermula...xlame pas2 .. pihak lelaki pon smpai..& tok kadi pon muncul xlame lepas 2..hehehe :) so dah tok kadi smpai majlis pon bermule lah kn..oppsss konsep keluarga sakinah 2..pergh punye lah lame kn..berpeluh2 lah sume para tetamu yg hadir...erm dgn sekali lafaz..selamat lah asraf + fadhillah sbg suami isteri..sorry lah acap ek..mlm 2 aku nyer turn lg tido ngan isteri ko..hahahahaa:P


ko comei lah yang~~ yang purple 2 nk join majlis kak yang sekali ke? heheh :P selamat berkhatam
alhamdulillah semua nya selesai [dlm hati acap..yeahhh aku dah jadi suami dilabaik..hehehe]


esoknye 090808 majlis bermula kol 11am..aku awal2 pg dah siapkan..siapkan doorgift ..hak22...membe2 yg aku kenal yg plg awal smpai adalah jem+tunangnye ngan udeng+marka nye..hahahaha pas2 nk dekat tgh..cdah pon smpai..seb baek cdah + shahrul smpai..kalo x termenung aku nk pulang ke KL mcm mane kn..hehehe even tiket ade jek..tp xkn nk naek bas lg..hahahaa .. dlm kol 12lbh..yanie, zaa, arif, kadir, azie & hazimin lak smpai..:) pas2 ramai lg kwn2 dia yg dtg..2 xdisebut sbb aku xkenal..hahahaa ptg 2 aku blk menumpang cdah..thanx a lot dear sbb hantar aku smpai ke pintu lif flat aku..hehehehe syg bangat sama kamu & say thanx 2 ur lovely bf si shahrul 2..thanx sbb drive ngan safely even aku sedap jek membute..hahahaa

Finally, Dila & Acap - Selamat Pengantin Baru, Semoga Kekal Selamanya~~~~dadatatatititutu~


No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...