Skip to main content

Thanx To Mira

kejadian ni berlaku smlm [19 Ogos 2008 = Selasa]. Aku balik umah dengan muke yg tah ape-ape tah sbb Aku yang tengah hangen ngan bas [sbb bas lambat nk mampos smlm, dah lah aku batok+selesema yg thp sengsara dah] terus tersenyum sebab adenyer kek tok aku kat atas meja~~~hahaha ingat kan ape lah yg mira suh tgk atas meja. Thanx a lot dear. really loved it! aku pon sms mira [sbb dia dah nk gerak blk terengganu kan] aku sms dia "mcm mane aku nk potong kek ni kalo ko xde?" hahaah xpasal2 cik kak 2 naek ke rumah blk..hahaha & seb baek bas dia mlm 2 kol 9pm kan...so sempatlah aku potong cake ni bersaksikan dia..pape pon terima kasih sekali lagi....terharu sungguh..yolah bab suprised-suprised ni...jarang sekali berlaku dlm idop aku nih!
1] teringat last year suprised from bebudak ATAT kn..

2]before diz..seingat aku 1st tym aku dpt suprised cake dr kengkawan aku tok birthday aku mase umo aku 19 kot, mase kat dungun. suprised tu dr my bestfren jugak..si kakak a.k.a Farrah [tym 2 suke sgt sbb cake color purple...pergh ingatan aku maseh kuat lg]

3]tp tym sekolah dulu ade jugak suprised dr ayah aku kn..dia mai anto cake kat sekolah tok di jamu pd kawan2 aku..tp ni mase aku form 2, form 3 & form 4 jek..form 5 ayah aku kate study jek..jgn nk maen2 + xleh makan cake..hahahahahaa



nyum-nyum..sungguh sedap cake ni~~~jom makan
"26th years" wawawa tua nye aku!
ha ini lah mira si pemberi cake tu~~~~


ni aku dpt dr youtube lagu selamat hari lahir dr Mawaddah~~enjoy!


Yang ni lak versi lawak dr "Gila-Gila Pengantin"

Comments

elixa said…
Wahh..terliurnye aku tengok befday kek ko..fully chocolate tuh..nyummmyy~~

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.