Friday, September 19, 2008

Kekasih Baru Aku

Memiliki kekasih baru adalah impian semua org [tp better setia pd yg 1 ok! sbb hanya DIA sahaja yg dpt membantu kite dunia & akhirat]..but depends on individu lah kn..nk kekasih dia bagaimana..yg bernyawa ka..yg kaku ka xpon yg xbernyawa but very useful lah kn..hehhee kire "Lu pikir lah sendirik!" & "tepok dada tny selere sendirik" ok? tp definisi kekasih baru aku ni adalah..peneman baru aku di kala buhsan tym cuti lah kn..hehehe baser lah org lone ranger ni..kenalah pandai carik geng baru sendirik kan..kalo xde hobby mcm ni..mau mati kuman lah dok terperap kat umah 2..xberkembang lah minda jwb nye...sekurang-kurang2 nya masa 2 xlah dibazirkan dengan sia-sia jek...pas2 xdelah aku keseorangan kan...hehehee

inilah Nikon D80 [nak gamba ori D80 aku nnt aku amik & post kat sini..later k!], di mana aku declare as kekasih baru aku...hahahaha bukan mudah utk memiliki kekasih aku ni..sbb aku usha dia since 2006 2 [start dia launch kat market..huhuhu:p] tp baru kini aku mampu memiliki setelah bertungkus lumus mengikat perut aku & lepas memilikinya pon aku terpakse mengikat perut kembali sebab aku perlu mengisi kembali tong-tong kecemasan aku yg telah berjaya aku kosongkan ketika aku nekad membeli kekasih baru ini pada bulan Mei 2008..actually, aku terpakse beli tym 2..suppose aku kene beli end of diz year..tp aku memerlukan jasanya ketika majlis adik aku mase Mei 2008 [almaklumlah lah org yg mempunya bidget kecik kawen]..hehehe terpakse lah aku yg korban kn kebahagiaan tabung-tabung kecemasan aku 2..tok memeriahkan majlis adik aku 2 kn...tapi berbaloi jugak lah kan..sebab akhirnya aku memiliki jugak kekasaih baru...click kat link ni kalo nk rebiew tech spec nikon D80 ...actually, aku dah berubah ati dr nk memiliki d80 ni sbb aku dah mule berminat ngan Canon 450D [seperti pic's yg last skali]..tapi mase nk order 2..kat kedai 2 lak xde 450D 2..kene tgu 2 weeks..tp akux leh nk tgu sbb nk pakai urgent kan..[sebabnye last minute nyer decision kn..after 3days aku xtido mlm sbb nk menimbangkan baik buruknya aku nk beli menatang ni]..so, aku kene lah amik D80 sbb stok dia ade tp kene amim dr HQ mereka jek..2 pon kene tgu 3days..tp 3days ok lah lg dr 2weeks...bermulalah detik aku memiliki D80 pada 14 Mei 2008.

Beginilah rupe kekasih aku yg baru yg rupernyer ala-ala Dayang senandung semalam..walaupon hodoh rupernyer + gemoks keadaan fizikalnya tapi....aku nak jugak kat dia nih..hehhee abislah kering semua duit simpanan + duit kecemasan aku tym ni..hahahahaa sbb aku beli ni siap ngan speedlight SB600 jek [sbb xmampo nk beli yg laen] impian utk mengupgradenye later...ntah taun depan ke...2 taun lagi ke..hny Tuhan yg maha mengetahui segalanya..sebab rezeki pon dtg dariNya kan....setelah berkekasih baru ni..aku xde lah sunyik sangat, sebab leh join geng-geng laen g menembak kn...xdelah aku jadik pak pacak + model xterlatih lagis..hehehe utk memiliki kedua-dua nya...lebih kurang RM4+++ lah jugak aku abis....such a huge amount kan bg org yg kayap mcm aku ni..tp hobi+suke punye pasal...terpakse lah memilikinya jugak..jugak kan!Tapi janji aku beli nya dengan hasil titik peluh aku yg halal...yg paling best mmg terketar-ketar lah kaki aku nak bayor CASH mase ni kan...sbb aku xmo jadik cam dulu lagi..simpan-simpan duot tp syg nk gune..last2 duit 2 lesap kelain..tp kali ni puas ati..sbb abis ke sesuatu yg aku amat sume...asalnya konon nk simpan duit kawen..tp xde org nk kawen ngan aku..ha, aku carik lah boypren baru kn..hahahahaaa [wujud ka alasan ni?] hehehe:p

Quite ok lah hasil dr SB600 even xsesuperb pro nyer tembakan kn..hehehe almaklumlah..saya kan budak baru belajar [cempedak di luar pagar, ambil tolong jolokkan, saya bdk baru belajar, kalo baik hati..tolong lah ajarkan] 2la..SB900 pon dah ade kat market..tp harge xhengat lah kn..mane bisa aku mampu memilikinya...byk bende lagi nk beli ni..nk tambah koleksi lense lg..almaklumlah skrg ni bergantung ngan kits lenses jek kn...xpe belajar jek gune mane yg ade dulukan..ade rezeki laen nnt..tambah lagi ape yg ptt..caiyok! caiyok! yun!

Itulah, dah memang jodoh aku ngan Nikon D80 ni..2la xde rezeki nak jadik Canonian members..kenelah jadik Nikonian..ape2 pon hasilnya dr kreativiti masing-masing..canggih mane pon equipments tp kalo xde skill + xde usaha..so, hasil nyer ttp xmantop ok!erm pape pon org selalu kate "the most important is...the person behind the camera"...sbb tools 2 hny platform tok melaksanakan..pelaksana 2 lah yg kene kreatip mcm nk laksanakan hasil yg mantop!

itulah kalo lah aku leh dpt rezeki lebih nnt..aku nk jugak memiliki Canon 1D MK3...perghh mcm paklan nyer...mmmg Mantop+meletop ok! tp harga dia mmg diluar bidang kemampuan aku..even aku mengerah keringat thp membanting padi di sawah 800petak sekali pon...hehehee mmg xdapek...body jek RM15k++..kalo full set RM29k++...ni yg aku tgk kat kedai lah kn..hehehe gilak mahal....2la nk beli D80 ni pon berchenta mimpi siang mlm...dok pikir kewajaran tok membeli ke x kn..tp dah mmg minat aku..hope segala ape yg dikeluarkan berbaloi lah hendak nya...

Cukuplah setakat ni cerita pujaan ati aku ni...serius dia mmg lah kekasih aku kini...di mana mmg pengarang jantung hati aku lah...tp kesian kat dia..sbb asik dok terperuk dlm almari bisu kat rumah aku 2..sbb leceh nk bawak dia ni meronggeng2 sbb berat nk mampuih..pas2 nk kene handle with care..perghhh kalo terhantuk..mau menangis aku..kepala aku terhantuk xpe lagissss kn..hehehee kalo jatuh lagik lah...aku membisu seribu bahasa lah jwbnye!!!!

3 comments:

mirae said...

oo ko curang ye..mentang2 la kekasih baru ni gagah perkasa dan berkarisma..huhu..aku pon teringin gak tp apa kan daya xtercapai akal ku...hehe

fariefarihan said...

masyuk btol kekasih baru!~ rase nak same mcm nie...hehe

*Yun* said...

hehehe jom..jom join da club! tp perlukan pengorbanan dr segi kewangan lah kn~~~

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...