Skip to main content

Lagi-lagi Sup

Aku rase budak 10L mmg xleh mkn berlauk sup tym pose ni sbb kompem ade tragedi disebaliknya..nk kate ngarut 2, tapi inilah reality nyer...erm setakat ni baru 9hari kite selamat berpuasa kan...[hari ni masok yg ke-10 lah kn..tp lom ke penghujungnya..hehehee] dah terjadik tok kali ke-2 tragedi sup ni.. kalo sebelom ini "Sup Periuk" kali ni lak... kisah nyer bertajukkan "Sup Terbang Melayang" hahaha sound lyk grrrrr...but it's true k..how's the Sup terbang smpai leh melayang ek? hahahahaa aku xdelah saksi utama...cume aku ade di tempat kejadian... saksi utama kes kali ni adalah si Nik & Ejot..saksi utama ni merangkap pelaksana adegan ni lah kn..hehehe mcm pelakon lagak ngeri nk wat aksi jek gaya nye..hehehe...tragedi ni xdelah ape sgt cume aku saje jek kasik tajuk ni PANASsssss! Alkisah nya bermula begini, semalam kunun2 mau makan masak lomak cili padi udang tapi..cheff di dapor utk masakan xde kat umah..& aku ngan nik nak lah buat sndrik..tp cheff di dapor kate..wat esoknye sbb dia ade [alah aku tau, dia nk makan skali 2..] hehehe sbb mlm smlm dia ade majlis berbuka bersama kekasih hati [mcm majlis formal jek..huhuhu :P] so, nik decide tok wat sup ayam lak + aku propose wat samabal goreng..wahh layannnnnnn [sbb aku mmg teringin sambal goreng 2...tok masak lemak nnt wat sambal belacan ajolah]..semasa majlis ketuk-ketuk senduk & periuk [mcm rancangan ketuk-ketuk sheila rusley lak]..tiada aksi berbahaya berlaku..tetapi kejadian ini berlaku ketika waktu berbuka hampir tibe..kire time nk hidang lah kn...si *** ni tah camne pegang periuk 2 smpai terlepas melayang dr pergangannya..aku rase dia dah kekurangan tenaga lah...seb baek dpt diselamatkan lg..sebab yg tumpahnye hanya lah sedikit...tp sayang lah jugak carrot+kentang yg berterabur..seb baek ayam-ayam sekali maintan di tempat masing-masing cume seketul ayam jek yg degil, sbb melompat keluar..ni kess nak larik darik jadik mangsa bahaman umat di 10L lah 2....kekekeke

pape pon seb baek selamat lah jugak kandungan sup 2...kalo x ade yg berbuke dlm kesedihan sbb kene makan nasik ngan sambal goreng ajo~~~~ tapi best sgt smlm sbb dapat makan puding jagung yg ejot buat..hahahaahaa dah lame mengidam tp tok aku buat sndrik mmg aku malas tahap DEWA... event puding 2 lom betul2 keras..kami dah selamat balun 1 bekas...hehehe xpe lepas ni leh request ejot buat lagis~~~~~
Alamatnye puding ejot yg sebelom ini bakal terkubur resepinya..sbb dah selalu makan kn..kali ni dpt rase yg baru & terkini, so, yg lame dilupakan [ala-ala abis madu sepah dibuang..tp mcm konsep ni xsesuai sbb nmpk mcm kami ni kejam la plak...hehehehe tp puding lame 2 sedap jek..mmg sedap cume agak leceh nk kuah bagai kn...teringat lak puding caramel..perghhhh~~~2la tym pose ni sume nmpk sedap & menarik] Ok lah kawan-kawan Selamat Berpuasa & selamat berbuka petang nnt! heheheee

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.