Skip to main content

+1year

kalo dalam coding kite leh gune mcm ni

Date DateSharna;
int UmorKakSharna;
if(today() != DateSharna.year )
{
UmorKakSharna++;
}


hahaha hantam jek lah..ikut logik betul lah 2..tp dr segi pemahaman sukar utk dipahami.. hahahahahaa

Oklah..actually tanggal 16 Oct 2008, which is yesterday lah kan, umo kak sharna ni meningkat 1 lagi anak tangga..hehehehe seb baek you dah kawen kalo x harus join club kak ELLA ratu rock negara..hehehe :) yang ke berapa? biarlah rahsia... if mo tau tny dia sendirik lah...tp upset tau dpt present external hadisk PHILIPS dr hubby dia..hehehe pehtu Wan kasik keychain yg comei..hehehe I as usual kasik gamba cover majalah dia laki bini suh print sendirik [gile keji kan?] hehehe xpe jasa I menyimpan gamba 2 jeklah kn dpt disumbang kan... ok tok celebrate kami telah menambahkan pendapatan PIZZA HUT kat TTDI 2, ni jek yg plg hampir dengan opis kami..so, arini baru celeb..gamba laen later on aku upload yeaaa..arini BZ lah!
Oklah HAPPY BIRTHDAY to kak Sharna [sajek nk kasik nmpk dia tua dr aku..hehehe]
Gumbiranya dia~~~~:)
dalam kenderaan terbabit
semoga dipajangkan usia + dimurahkan rezeki + dikurniakan waris secepat mungkin..amin!
bersungguh-sungguh dia makan..lapo yea..kesian!
Tapi dengar citer nyer dia dah celebrate kat umah [of course lah kn] ape lah aku ni...hubby nyer wat suprised kat umah..ade kek sodap katenyer..tp kene share ngan BITON..ok lah 2..dah name pon birthday same bulan..so, dlm zaman ekonomi wajib berjimat ni..kenelah share kn..
Kak Sharna jgn lupe... dah tua..hehehehe :P

Comments

jiwa kacau said…
UPSETTTT...X AJAK MISS GEE SEKALI....NAK KNE SUMPAHAN NIH...
Murni said…
hmm..coding tu ada sedikit salah aku rasa.. if today==birthday then umor++.. kan? :P
*Yun* said…
pandai mama adam...1point..nk redeem g kat jusco yea...hehehe

mmg sajek jek..tp kak sharna xperasan lg!upset I tau!
cyana said…
oittt!!! aku baru bace nie... mmg coding tu salah. mentang2 la ko programmer ko mo chong akak yer!!!

Akak nie walao tk wat programming tp basic tu totap di dlm sanubariku.. ewah!!

patut ko letak la umor--

lalalala...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…