Skip to main content

Hati Ku Berbelah Bagi

Motippppp....adekah hati aku dah kene curik dek kucim-kucim dijalanan..ka aku terpakse dermakan ati aku ni..ala-ala yg dibuat oleh Wan Hafizan Wan Ismail kepada adik Mohd Afiq Ikmal pd suatu ketika dulu~~~~[mulia kah aku?]ke aku kene belah sikit ati aku wat rendang tok raya ni..hehehe [mane penah wujud keadaan ni! gile ape..wat rendang pakai ati lembu ka kambing ka..kerbau ka..huk33!!!!!] maen lebey lah aku ni... hari-hari merapu jewk..keje aku..erm actually aku ngah poning memikirkan aktiviti yg ptt aku pilih tok cuti ujung bln ni...hehehe kn cuti deepavali. so, cuti lebey sehari..kenalah pikirkan...aku ade beberapa pilihan tok pakej percutian deepavali ni...aku buntu nk pilih yg mane..sebab sume 2 pilihan hati aku..wawawawa..xsuke..xsuke keadaan mcm ni k! [keadaan kene pilih] kan senang kalo leh bagi-bagi kan badan aku ni kepada beberapa bahagian..1 hantar sana..1 hantar sini..1 lagi dok diam-diam [ingat aku ade kembar ke?] xsanggup aku nk kerat-kerat badan aku..hehehehe wat zalim diri sendirik jek..

oklah tgk gamba ni korang dah tau masalah aku kn...yg pertama nya..geng-geng aku wat planning nak panjat gunung..maybe gunung suku which is one of gunung yg aku nk teroka lah kn....[wawawa nak panjat gunung~~~~~]

kan best dapat bergamba mcm ni lagi..ni lah gunung terakhir aku naek last year..bln july..dah setaun 3bln aku xmendaki k! dat y lemak-lemak terkumpul aku makin tepoooo jadiknyer ha....
yehaaaaa..leh posing macam ni jugak kn...~~~lalalalaa pas2 ade jugak membe aku ajak g yong belar [huh mampooo kah aku nk daki gunung mencabar ni?aku nk gunung yg leh didaki secare relax jewk..ala2 gunung datok 2..hehehehee]
ok aksi ni korang jgn tirooo ok..sangat lah merbahaya kn nyawa ok! ni pon sbb nk sangat bergamba kat jln keteapi ni..hehehhee sumpahh xmo buat keje ngeri ni lagi..hehhheeee..sesungguhnya aku amat lah rindu tok mendaki kembali....sbb asik ade halangan jewk yg membuatkan aku xleh join team aku g mendaki...& aku rase sedih sbb xdapat nk tgk keindahan ciptaan Tuhan...

ke aku nk bergamba comei-comei sebegini ngan rakan-rakan sepersekolahan dulu kala...ke nk gamba comot-comot tp nampak kepuasan seperti kat atas 2?


another situatuion yg membuat kan aku berbelah bagi ni[aku dah bg clue kat gamba ataskn].....adelah..aku ade byk jemputan kawen di mana rakan-rakan sekolah mau pon uni aku dulu..wawawa 25 oct, 26 oct...dah kenduri nye kat melaka lah...kota tinggi lah...but kota tinggi 2..aku utuskan kiriman ajelah nnt! yg melaka setakat ni dah 3 kenduri...sorang mmg dtg jemput kat umah [wawawa apsal lah jemput beria...kan aku dah serba salah ni..asal nyer mmg niat aku xmo pegi..hahaha sbb 2 aku reply email or msg dia mintak address..last-last amik ko dia mai umah anto kad...ngeh33..aku lah serba salah nyer..another 1 my exdormate aku..hahaha kire senior aku merangkap rakan sebilik mase aku form3..wawawawa dia call asik dok peringat majlis dia..wajib ke hukumnya...serba salah makin bertimbun..pas2 pagi ni si fina lak call kate majlis dia 26 oct..mak aiii...apsal sume sibok nk kawen tym deepavali 2..aku nk naek gunung!!!!!!!

adekah aku patut ke trip pergunungan aku tok melempiaskan nafsu nak mendaki aku or memeriahkan majlis rakan taulan aku 2....serba salah aku dibuatnye..mmg DILEMA ni agak payah bg diri aku!


mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen
mendaki ke kenduri kawen

payah nyer lah nk wat keputusan kali ni....ssh giller...aku tau lah aku suke makan lauk kenduri..tp aku suke jek makan nasik ngan sambal sardin tym camping 2....untung rezeki ade BBQ kan..hehehehe xpe hope ade lah mimpi yg leh wat aku bagi keputusan yg adil..hehehehe jgn mimpi org xciden lagi udah...mau meraung aku lg..di pagi-pagi yg hening..hauk jek..ade ke ptt mimpi org xciden..mimpi org 2 kawen xpelah jugak kn! murah rezeki dia..hahahahahaa..xpelah tunggu jelah nnt..aku ke kenduri kawen ka..aku ke suku ka..sakat ka...makat ka...bertapa ka...

Comments

saifurudin said…
pegilah mendaki .. org kawin satu hari je .. lain kali bleh jumpe lagi .. dah kawin pun ...

pegilah umah org kawin .. gunung tak lari kemana pun, tetap kat situ jugak walau tak de org dakit .. tak pergi majlis kawin, org kawin nnt ssh nak jumpe plak kan ...
*Yun* said…
cisss
xmenyelesaikan belengu aku pong..hehehe
nway...deepavali jauh lagi..maseh leh pikir lagisss
mirae said…
ngeh2 ko jgn layan si epil tu...haha mohpi Suku dear...dah lama xhiking ngan ko ni....rugi wooooo

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.