Skip to main content

Open House [Episode - Qaisara House]

Raya Ke-19

Ntah le...mule-mule mcm xmo pegi..tp nak pegi..hahaha pehtu Murni lak ajak pg ngan dia..tp nak buli Alor lah kn...suh Alor amik Murni&Adam pehtu singgah amik aku lak kat Kerinchi..hehehhe tapi kita hanya mampu merancang tapi Tuhan menentukan segalanya..cewahhh ayat xhengat..mcm ape lak..hehehe Alor mmg xkesah lah kn...baser mmg sifat semulajadi dia..OK sentiasa..xkire lah sape yg BULI pong..dia bkn kesah pon..erm dia hanya terima seadanya...even dia berpangkat KAKAK..tapi aku selalu jek BULI dia..tp aku ni buli pong thp bdk gred 1 buli jek..bukan kejam pong..paling2 pong aku suh alor peningkn kepala pikirkan masalah coding aku jek..hahahaha dlm hati aku selalu jek cakap..PEMBULI ke aku ni? but i'm not PEMBULI Biz class OK!..aku hanya PEMBULI style "budak baru belajar"..thanx 2 alor...

Sara & Mama nye [kak Aida]

Sara yg gengster with her PAPA

Dihari kejadian..TGH 2 aku SMS murni tny plan...pehtu call alor..menseh..alor ngak bley join serang open house ni..sbb sedare mare dia penuh umah...xkn nak tinggal cam2..aku ckp never mind..misi membuli alor xdapat dilaksanakan pd hari tersebut..so, aku call murni balik..setelah berdiskusi secare ringkas...murni setuju tok pick up aku..heheh dia sms balik bile mo siap..so, tunggu ajolah..aku sempat lah pegi ke amcorp mall cuci mate kan..erm siap leh shopping toiletries kat Amcorp 2...hehehe seb baek aku smpai umah dlm 2 lebey... teringat kan kate2 murni maybe g lewat sket..so, aku plan nak wat nasik goreng kn...sbb teringat nasi yg aku tapau dr umah yam semalam nyer 2 maseh bertapa dlm freezer kn..erm so, aku pon blend lah cili bagai sume..prepare kn bahan2 yg perlu..hehehe but abes jek blend nk panaskan kuali murni dah SMS suh bersiap..huhuhu ape lagi aku tinggal kan sume nyer..cargas bersiap..


Suasana + tetamu yg sedang makan

Peserta terbabit tok serang lokasi kejadian pada hari kejadian
[Murni + Aku + Adam]


Me & Adam in Action...1..2..3..ready..SMILE~~ [apelah Adam ni..smile lah!]

Mama ni cepat lah..Adam dah lapor ni..ha tgk 2..pipi mama pon leh jadik mangsa ha

xlame pas2..murni pon sampai ngan ADAM machos skali..huhuhu kami pon cargas lah ke Damansara mencari lokasi kejadian tok hari 2 plak...dah lah umah Kak Aida ni ting 4, xde lift ok! hehehehe mmg wajib makan byk lah kat umah dia..hehehe setelah makan smpai 2-3 round [aku 2 round jek..murni smpai 3 round..hehehe] dah kenyang Kami pon cargas pulang...Murni anto aku kerinchi balik hehehe..pehtu bertapa balik lah kat atas kayangan 2...hahahaha maghrib 2 barulah teringat akan Nasi goreng aku yg blom siap..hahahaa [actually perasan bile ejot tny..heheh dia suh lah buatkan..kire tlg setelkan keje terbengkalai aku 2 sbb dia nk makan jugak] so, setel masak..kami pon makan ngan lazatnya ber3..termasuk lah kecik..hehehee

Ena -Adam - Me [Jom Makan!] huhu:P

Kak Naily + Kak Sue [ni yg si Faris minat] - faris pon 1..kan isteri org 2!

Rumah Kak Aida ni 2nd tym aku smpai..1st time mase Merdeka ari2 dia wat makan2 sbb celebrate birth Kedua-dua hero dia [si Is & zareef]..kali ni dia wat sempena raya + celebrate birth si gengster di atas..[si sara lah kn..name sikit punye comei - nur ilyana qaisara - teringat tym dia baby..mmg comei + tembam yg amat...tp skrg dah kuruih + dah masuk club gengster aku da..hahaha hasil didikan aku lah kot!..kerek semacam jek cik kak sorang 2!]

Thanx Kak Aida & Family

Xlupe juga..thanx kat Murni & family + Yam & Family..hehehe:)

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.