Skip to main content

Salah Siapa?

Masalah 1

Ni sape patut di persalahkan? Adekah Axapta or BIMB yg xphm....wawawa kan dah kate..no cheque tu without "0" di depan dia...wawawa poning tau sbb xleh nk wat Auto Recon...upset I..I dah agak 2 lah masalah dia...hampesss...xpe rileks2 cube detect prob len lak kn

Bukan Masalah

ok aku nk story mory pasei makan-makan kat Pizza Hut Jumaat lepas...story nyer kat N3 birthday kak sharna "+1year". Mane aci kan..up kan gamba dia jek..hehehe gamba peserta laen pon nk jugak kn..

ni lah peserta-peserta yg terlibat dengan Party yg xbrape nk menjadik ni..heheheh tapi alhamdulillah semua peserta majlis kenyang melantak pizza yg di order oleh kate sepakat kami [almaklumlah..sepakat membawa berkat!] kali ni IXUS ngan D60 jek beraksi..aku malas nk bwk BF aku sbb kn musim ujan..xsanggup aku nk meradah ujan ngan BF aku 2..aku kene ujan xpe..jgn lah BF I tu..i jage baek punye ok!


setelah kenyang ngan xpedulikkan org keliling yg ramai kat TTDi..sempat lagi pose ala2 model jalanan 2..hehehe tau ka model jalanan 2 ape? TAK TAU?..aku lagi tak tahu langsung..hehehee tapi yg best...Party kali ni..pihak organizer telah memberi buah tangan tok di bawa pulang bagi di makan di kala lapar ketika di opis..terima kasih pihak penganjur...I Upset..kek kecik xdek..haahhahaa



Mase mmg amat mencemburui kami..so, kene lah pulang apabila mase dah di tahap hidung sblm ade yg sound kalo masuk terlampau lambat kat opis 2 nnt! hehehehee

Berbalik pd masalah 1

aku dah kate 2 tah ape mslh tah..aku upload ok jek bank recon 2..apsal depa upload jek kompem ade problem..hampessdotcom lah kn...ni yg wat aku EMO ni! aku wat OK..depa ni kan..xkn Finance nyer keje aku nk take over lak...hahahha kang aku guling kan semua org nn!

tetibe teringat lagu kumpulan KRU..di suatu ketika dulu agak femes lah jugak...title dia "Salah Siapa"..lirik di lebey kureng mcm ni..malas aku nk google cek betol ke x..ikut suke ati aku jelah kn..ape yg aku rase betu

Salah siapa sering di tanya

salah mereka atau kau saja

salah siapa apa terjadi

bla..bla..aku dah xbrape nk jelas ngan lirik dia..hehehe..oklah malas mo membebel lagi..chau chen dol

Comments

cyana said…
wahhh!!! suda dpt setelkan mslh auto recon tuh??? cayalah yun!!!chaiyok!!!chaiyok!! nnt ko bley ganti jd FIN manager.

Eh!! lupe plak... timas yer pd sume peserta yg sudi hadir ke sesi bergambr d pizza hut.

kek kechil tkdpt mo sediakan.. soe. tp ko kan dpt mase besday laki aku dulu.. siap delivery kt opis tuh!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…