Skip to main content

Kenduri kawen Uda & Azan

Ha kembali ke segmen.."Kenduri kawen yang ku Redah" this tym..turn Uda&Azan kat Peringgit, Melaka jek..ala depan Hospital Besar 2 jek..tapi dia ni bkn penunggu tetap Hospital..cume kalo mai umah dia 2..korang leh bau aura ubat 2..hehehehe oh lupe lak nk introduce sapekah uda&azan ni ek...Uda 2 exclassmate aku mase Form4&5 lah kn..kelas glem tym batch aku 2...hehehe kelas 5Zainab2 [dah kelas ke-2 2..kire kelas sedang2 jek lah otak kami ni ek] kekekeke ohh lupe..of course lah aku kenal si uda ni jek..si azan 2 aku kenal lah name & rupe sbb penah jumpe lah kn..tp bkn satu sekolah aku [nk mampos...ade ke org kawen ngan gurl jugak kn] huhuhu :P

Uda&Azan

dengar cerita bebudak yg dah selamat jadik husband & wife ni berchenta since sekolah..not so sure sekolah menengah ka rendah ka..sbb depa sesekolah tym sekolah rendah [giller lame kan kawan..] xboring ke mereka ni? giller setia..aku rase mmg si suami uda ni boypren dia lah kot...dr dulu..huhuhu sbb aku dah ilang ingatan pasal cerita depa ni kan...

so aku mendoakan mereka kekal bahagia selamanya...mase majlis umah dia...ramai jugak bdk batch aku yg dtg kan nak tgk gamba kami..tgk jek kat Fotopages aku lah kan aku mls nk upload lelebey kat sini ha...lotey ngan page blog aku ni ala-ala error sume button xleh gune..tp aku geygeh jugak nk hupdate ok! pedulik ape aku kn..janji rock kiah jual kain 2 ade!

lepas dah berpeluh2 sakan dok menyibok dlm rumah pengantin sbb nak menyaksikan sang mempelai...disamping aku nk menembak serba 1-2 keping [giller azab nk carik port ok!..xsesuwai langsung sbb mmg sesak giller umah dia]aku ngan lyza pon chow lah..oh lupe aku balik melaka ari2 naek bas..so, lyza pick up aku kat melaka sentral + anto aku blk alai lah kn..hehehe bile dah berpeloh ngan kepam 2..ngan sebobot berbaju kurung sempat lagi lah kami singgah ke Menara Taming Sari tok meninggalkan jejak kaki + bau kentut..hehehe [nak cerita ke?..next n3 lah ek..malas dahh ni..kang bercampor ade plak yg sound lg]..ok tata uolss...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…