Skip to main content

Menara Taming Sari

Ha dah janji kenelah citer ek..erm lepas kenduri umah uda..aku ngan lyza kan wat keje giller serang menara taming sari ni..hehehe dengan cuaca yg panas terik + org yg ramai giller [bdk sekolah lah plg ramai..sbb upacara rombongan sekolah kemabli lagi]..hehehe dan aku & lyza ayu berbaju kurung ok! aku lagi lah ngan mengangkut beg laptop + beg camera..hahaha dah mcm mrs.porter lak...seyes cam minah kelam kabut lak..2la sape suh xbalik umah dulu anto sume barang 2 kn...sendirik carik penyakit..sendirik lah ngangkut kn...

sesampai jek beli tiket rm10 sorang sbb kami ade MYKad..hehehe kalo xde MYkad kenelah bayo rm20..mak aii mahei nk mampuih..dah naek 2 juz utk 7minutes jek! tp worth it lah sbb leh tgk pemandangan melaka [even xkeseluruhannya] .. tgk dr atas..wahh cantek rupenyer melaka ni! i'm praud to be malaccan..hehehe tetibe dulu cam nak xnak jek mengaku org melaka kn..hehehee

ni kire bukti kehadiran lyza kat tempat kejadian...lepas membazir kat sini kami plan nk membazir kat GSC tok tgk James Bond..tp kami terlewat 5minute ok! gegare lyza lah taksub CIMB bukak ari sabtu & ahad kat MP 2..hehehe smpai GSC dah terlepas so..kami melepaskan lelah kat Burger King jek lah..lepak2 smbil berkongsi masalah dlman [cerita emosi aje ok!] cerita jokes ka politik ka..xmasuk dlm list kami kali ni..sbb kami ber2 mengalami gangguan emosi [bkn dr makhluk asing or bkn dr debu2 kota..tp dr dr sendirik] hehehe.. acah mak enon jek..kami citer pasal kengkawan kami lah..pasal nk plan trip tok geng kami yg ber7 tuuuuu..dah lame bebenor xdpt kumpul sume kan...so, kami pon plan kosong dulu lah..kire cakap2 kat kedai kopi lah dulu..nnt usulkan kemudian pd mereka2 yg bakal terlibat!

ini dia EOM kini di melaka..hehhee kat KL dulu pon xsempat naek [aku penah smpai 2kali ok]..pehtu tym aku pg jek dia service menatang ni.. lelame aku pon give up xmo pg lagi..ini dia dah kat melaka..nnt leh lah naek...

ha boat ni pon aku lom cube..org yg bkn asal melaka pon dah naek..wat malu jek sebagai warganegeri melaka kn..xpe nnt lah tym ade mase yg aku rajin..aku akan wat lawatan kat boat ni lak kn

EOMalacca ni pon aku penah jejak lagi..pdhal dekat belakang ocean 2 jek [giller seram nk pg jejak ocean ni..sbb dah mcm kat surabaya kan..] huhuhu :P

oklah sesape nk ke melaka jgn lupe lah naek sume bende alah ni..ade lg 1..bas double decker..lupe lak aku mane gamba dia..hehehe

Comments

dd said…
aku tak naekkk lggggg..mari ke jonker street lg.mau tshirt org utan tu laaaa.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…