Skip to main content

Cerita Yang Menggemparkan Perasaan Aku

Mood sedih lak tetibe, sebab baru abis bace email dr membe aku..padan lah kitaorg call or sms ala-ala xdek response kan..rupenyer dia dlm kesusahan..masyallah..sebab mcm2 andaian kiatorg buat..hehehe sori yea ajar..ingatkan ko MIA lagi..xpon ko dah ala2 yg sorang lg 2...hehehe len kali hupdate lah lebey kurang..sekurang2 nyer kite org leh phm situasi ko.. xkan ko xkenal kitaorg lagi kn..risau ok, bile kitaorg try ctc tp xdpt pehtu xdek org response..so, last skali aku gune method email utk update ape2...sbb kompem dia akan bace..even setaun sekali pon kn..hehehe...



email yg dia reply ala2 mcm ni



1st email:
thanks for remind...
nway... aku skrg mmg kat mlk jer.,... amek cuti since 2nd Dec....
Parents aku n my sis xcdent kat seremban... ujung bulan nov arituh... kete terbabas n terbakar..
alhamdulillah sume selamat.. tp mmg kene byk sbar la....
kalo kuar dekat2 takat jasin tuh okla......
tp kalo dh ke mlk nun...mmg aku xleh nk memenuhi jemputan....
ermmmm ekceli masuk keje balik today...
tpp rase cam x leh jer/..... ntahla... skrg nih berbelah bagi tul...
kerja n family.....
dah la hubby kat pucchong nun... ermmmmmm




2nd email:
bukan aku x nk in4m korg..... member2 lain pun x tau except bdk opis...
coz aku tetiba amek emergency leave.....kalo dh kalut...
dlm pala x ingat saper dah..... rase nk piitam pun ader....
kene tahan kat spital seremban 4hari....... then baru leh balik...
dr pun xleh nk wat per...coz ayah aku patah tulang belikat n rusuk retak.....maner leh nk masuk besi... baik sendiri la... tp take time... umur pun dh 60.......
mak aku smpai skrg nk angkat satu jag air pun xlarat.....dada n kaki dia tisu dalm koyak kata doktor.... xde saper nk masak kemas umah skrg...... aku x sampai hati beb!!!!
kaka aku pun keje kan even dok melaka pun....lgpun dia government... aku swasta,... so better aku yg berenti.......
adik aku pulak melecur kat punggung... dalam tuh... mcm kita hiris mangga tebal2... huhuhu..skrg ari2 kene dressing tmpat lecur ngan mkck aku yg nurse tuh ( mak enon).
ermmm mende nk jadi... padahal tghr rabu 26/11 tuh aku borak2 lagi nagn diorg mase diorg p bangi umah mkck pakck aku nk p haji........ x sangka..... :(
aku jd serba salah pun yer jugak ngan org opis.....maklumla..... diorg siap bagi pelepasan utk aku cuti sampai 3 minggu... then kalo x baik lagi leh sambung cuti...
tp aku x nak diorg tertiunggu2 aku...... so aku dgn berat hati terpakala anta surat resign jer... huhuhuuhuhuh
mungkin ader hikmah atas segalanya........ :)


---------------------------------------------

kesian ajar, sampai terpakse berhenti keje...tapi aku harap dia sabar ngan dugaan ni & tabah mengahadi nya...dan tok ajar, if ade ape-ape yg nak diluahkan, aku, lyza,, khatul & yam sentiasa ada utk mendengar & membantu ape yg ptt...



ape-ape pon..ko tetap akan di update..aku kn wartawan bergerak..pandai lah aku carik method utk semua terupdate pasal semua org..hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…