Wednesday, December 24, 2008

Cerita Yang Menggemparkan Perasaan Aku

Mood sedih lak tetibe, sebab baru abis bace email dr membe aku..padan lah kitaorg call or sms ala-ala xdek response kan..rupenyer dia dlm kesusahan..masyallah..sebab mcm2 andaian kiatorg buat..hehehe sori yea ajar..ingatkan ko MIA lagi..xpon ko dah ala2 yg sorang lg 2...hehehe len kali hupdate lah lebey kurang..sekurang2 nyer kite org leh phm situasi ko.. xkan ko xkenal kitaorg lagi kn..risau ok, bile kitaorg try ctc tp xdpt pehtu xdek org response..so, last skali aku gune method email utk update ape2...sbb kompem dia akan bace..even setaun sekali pon kn..hehehe...



email yg dia reply ala2 mcm ni



1st email:
thanks for remind...
nway... aku skrg mmg kat mlk jer.,... amek cuti since 2nd Dec....
Parents aku n my sis xcdent kat seremban... ujung bulan nov arituh... kete terbabas n terbakar..
alhamdulillah sume selamat.. tp mmg kene byk sbar la....
kalo kuar dekat2 takat jasin tuh okla......
tp kalo dh ke mlk nun...mmg aku xleh nk memenuhi jemputan....
ermmmm ekceli masuk keje balik today...
tpp rase cam x leh jer/..... ntahla... skrg nih berbelah bagi tul...
kerja n family.....
dah la hubby kat pucchong nun... ermmmmmm




2nd email:
bukan aku x nk in4m korg..... member2 lain pun x tau except bdk opis...
coz aku tetiba amek emergency leave.....kalo dh kalut...
dlm pala x ingat saper dah..... rase nk piitam pun ader....
kene tahan kat spital seremban 4hari....... then baru leh balik...
dr pun xleh nk wat per...coz ayah aku patah tulang belikat n rusuk retak.....maner leh nk masuk besi... baik sendiri la... tp take time... umur pun dh 60.......
mak aku smpai skrg nk angkat satu jag air pun xlarat.....dada n kaki dia tisu dalm koyak kata doktor.... xde saper nk masak kemas umah skrg...... aku x sampai hati beb!!!!
kaka aku pun keje kan even dok melaka pun....lgpun dia government... aku swasta,... so better aku yg berenti.......
adik aku pulak melecur kat punggung... dalam tuh... mcm kita hiris mangga tebal2... huhuhu..skrg ari2 kene dressing tmpat lecur ngan mkck aku yg nurse tuh ( mak enon).
ermmm mende nk jadi... padahal tghr rabu 26/11 tuh aku borak2 lagi nagn diorg mase diorg p bangi umah mkck pakck aku nk p haji........ x sangka..... :(
aku jd serba salah pun yer jugak ngan org opis.....maklumla..... diorg siap bagi pelepasan utk aku cuti sampai 3 minggu... then kalo x baik lagi leh sambung cuti...
tp aku x nak diorg tertiunggu2 aku...... so aku dgn berat hati terpakala anta surat resign jer... huhuhuuhuhuh
mungkin ader hikmah atas segalanya........ :)


---------------------------------------------

kesian ajar, sampai terpakse berhenti keje...tapi aku harap dia sabar ngan dugaan ni & tabah mengahadi nya...dan tok ajar, if ade ape-ape yg nak diluahkan, aku, lyza,, khatul & yam sentiasa ada utk mendengar & membantu ape yg ptt...



ape-ape pon..ko tetap akan di update..aku kn wartawan bergerak..pandai lah aku carik method utk semua terupdate pasal semua org..hehehehe

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...