Skip to main content

Kenduri kahwen Nik & Dakwan

Finally, turn nik pon sampai..maka ia telah diiktiraf sebagai penutup tirai 2008 bg musim kawen budak 10L.. so, next episode serang kenduri kawen budal 10L adalah next year..sape nyer majlis..sila lah buat press conference ngan kadar segera..takut bakal berlaku perebutan tarikh lagi seperti yg terjadik sebelom ini...hehehe tapi ade yg dah mcm nak pilih tarikh..sape tu..aku xsure sgt..masih lg angin baru nk bertiup..pokok lom bergoyang..so wait & see ok!

Majlis nik ni selamat diraikan oleh semua ahli keluarga & tetamu yg hadir...apa yg aku tau depa ni kenal dlm dah 2taun jugak kot..melalui si marini&hubby nyer si wanshah..hehehe mcm mane 2..aku xbrape pasti..sbb si dakwan ni kawan kepada marini&wanshah..kire skulmate bdk ber2 lah 2...
ape pon nik...ko nmpk comei ari2...even adelah sket yg ko cam segan ke ape ngan ade yg xkene sket kat make up..but xnmpk lah...kire ok sgt 2...yg pasti aku sukak baju ko..hehehehe lawa gitew

dakwan ni..budak melaka...aku rase budak 10L mmg suke org melaka kot..hehehe sbb rase nyer nnt akan ade 3org yg kawen ngan org melaka..sbb skrg dah 2 org kn..hehhee kire marketable jugak lah mamat-mamat melaka ni..ngeh33
ni lak pose kat umah makcik mane tah..name lak aku lupe nk tny..tp seyes umah dia ala2 klasik gitew...thanx alot utk makcik 2 sbb benarkan kitaorg posing sakan kat umah dia..hehehe



Nota kaki: to nik & dakwan selamat pengantin baru & semoga kekal selamanya...hadiah jgn lupe claim nnt..aku lupe lah nk beli..ngeh33

Comments

cyana said…
wahhhh!!!! aku suke gmbo no 3 tu... comel banget!

to nik and dakwan... congratulations..on ur wedding... suker baju korang.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…