Skip to main content

Jumpe Geng Lame

Ni anak si bibi..Noura name dia..kalo aku salah eja tu..sori ek..lupe nak tgk IC anak dia..gille dah besor anak ko weh..9months kalo xsilap aku..hehehe pape pon mmg cute anak ko ni... rase nak gigit jek rase nyer..hehehe [mau aku kene sepuk ngan mak dia kn]..hehehe
Ni dia BIBI Rohana & family... punye lah jauh kn..kat melaka payah nk jumpe sekali jumpe kat Jitra..ha amik ko...ngomel jugak si bibi ni sbb kenduri dia kat melaka pn aku xpg..sori lah yea..aku ade hal mase wedding ko 2..kene rush balik KL...last aky jumpe dia a day before dia kawen mei 2007 lah kn..mase 2 kat sek. men ayer molek..amik exam KPLI terchenta aku tu..hehe..



mule-mule aku perasan dia sekali imbas..ingatkan salah org...tp dia tegor aku.."ko watpe kat sini?" hehehe aku lak tny dia " ko lak watpe?..ko join rombongan org sebelah ek?" almaklumlah pihak lelaki kan dr melaka..aku budget dia kaum kerak si dakwan lah..sekali silap dahhh...rupernyer hubby dia lah kawan dakwan mase kat UIA & dia dah pon menetap kat Kulim..sbb after kawen terus ikut laki dok kat gua musang pehtu pindah ke kulim...& paling best dia xkeje ok..full time housewife...gille heaven kn...aku nak jugak!! tp ape kn daya..nasib org semua laen2 kn..hehehe



dia pon memule ingat aku ni kaum kerak org sebelah..hehehe tp hakikat nyer aku housemate pengantin perempuan..hehehe pehtu leh lak nk soal siasat camne leh jadik osmate aku..pjg lah citer nyer jadik kn..2 taun 10 bulan pon xabis story nnt..hehehe



pape pon dapat jugak aku berjumpe bibi....seorang budak class aku mase form 3 yg giller selambe + gamble tido time math..ingat x, cikgu romantika math kite..hehehe yg mane aku selalu jek kene ayat "awak cikgu ka, saya cikgu?" amik ko..ke aku durhaka ngan dia? ntah le...hehehe tp aku selalu xnk ikut jln kerja dia yg pjg berjela..giller lmbt nk dpt jawapan kn..janji jawapan betui dah lah..hahahha

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…