Skip to main content

Sape kah mereka?



ni lah antara mereka yg tolong sibok gedik santai di majlis kak shikin..sibok nk jugak pegang bunge cantek 2..xaci ok..i xdapat nk posing same ngan bunge tu...



ni kes mengambil AURA bunge tu..supaya cepatlah ikut jejak langkah kak shikin..so, aku lambat lg lah ni..sbb xdpt posing ngan bunge tu..hehehe [acah mak enon jek lah..yoyoyo ooo jek] tu sume kan keje Tuhan yg ESA..



aku ni xdek idea nk hupdate ape kat blogs ni..material xdek lah kn utk dijadikan bhn ceritassss hangat!



minggu ni Mawi dah nak jadik suamo org [ape kene mengena ngan aku?] pehtu que haidar pon dah kuar kn statement nk kawen [aik ade kene tempias ngan aku jugak ke?] ni lah kekdah nyer bile xde gossip panas..



geng GGO pon sume nak insap jek aku tgk..sume berazam baru bagai kn...xpe..yg baek harus diteruskan..yg buruk 2..sendiri mau ingat lah..bende dah xbaek kn..jgn dibuat jugak!



xpe kite same-same manusia mmg melakukan kesilapan [kalo xwat silap dah masuk tahap malaikat kn], tp kene lah sentiasa beringat, jgn nk slhkan diri sebagai manusia..oleh itu, ade wat kesilapan..sume 2 kn leh control...tp sumtime kawan2 melaser tu..aku mmg suke..dr situ kite mmg nmpk lah kesilapan kite..so, aku akan anggap teguran kawan2 as pendorong lah kn..sbb kalo kawan 2 sayang kat kite..dia xnk tgk kite terus hanyut..but if kite mmg dah nak biorkan mase yg merubahnye..so, tunggu lah mase 2..sbb mase 2 kn xberperasaan & xamik tau pon pasal kite..sbb dia mmg dah mcm 2.terus bergerak & berlalu...& dia xpenah tunggu kite..so pandai2 lah kejor mase itew...



new year dah dekat...awal muharram lagi lah dekat..so, ape kah azam anda?..sambil posing diva [hehehe mmg kene penyekeh ngan ahli GGO sekalian] aku nak mohon ampun maaf..if aku ade terlaser..but aku bkn berniat..hehehe dah mmg aku suke jek melaser...kalo korang nk melaser kat aku pon..aku tarak hal & ade aku kesah? hehehe

Comments

Miss Malaysia Terengganu Anggun said…
biasa la nyah..laser-melaser..kalangan ponen ni...bagus juga ingat-mengingat antara member...kalo sentap lelebih kan,putus kwn lak...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.