Friday, January 30, 2009

Bas Oh Bas!

Kalo nyah sazz nyanyi lagu "Bangun pagi Gosok GG, Xyah Mandi" tapi aku kene nyanyi lagu yg lirik dia kene modified sikit



"Bangun Pagi,
Kene Mandi,
Gosok GG,
Pakai Baju,
Pehtu Kene Bukak Pintu,
Turun Lift,
kene lari,
kejo tren,
cungap-cungap
tunggu bas"
hehehee





Sekali pakcik bas lak nyanyi


"Minggu ini,
aku tensi,
kene keje seorang diri,
asik kene maki,
timing asik lari,
penumpang sume benci"




aku mmg hangen tahap gaban lah kan pagi tadik..sbb aku kuar macam baser...awal lagi adelah kan..tp kan...tu lah...lumrah kehidupan menggunakan public transport ke keje ni...mcm mane lah org nk sokong seruan kerajaan guna kan public tranport sebab nyer public transport kat malaysia ni punye sistem mmg tah hape2 xleh nk di follow ok! kang kowang yg hazab kene tolak gaji..sila2 mane comp yg strict, kene buang keje..haru ke x haru kan...seb bek company aku kene isi borang jek..xpe lah jugak..tp kalo selalu..mau aku kene sembelih jugak ngan comp aku tu aku rase kan...



dah lah aku awal...sekali bas dah xdek..kene beratur ingat kan..kejap lg ade lah bas nyer kan..sekali amik ko..aku beratur dr kui 7.10am sampai kui 8.00am bas xdek..dah kui 8.05am baru bas muncul..hangen ke xhangen kn..dah le ramai gilak..seb baek aku dpt ddk..kalo x, mmg aku nye kepala dari berasap terus kuar api lak aku rase..aku tau lah org ramai cuti CNY..tp kami yg xcuti ni..ko kene pkr jugak..suke2 ko jek nk tarik bas utk berehat..ngok lah kn...suke suki dia jek wat peraturan...tgk bas ke sek.14 tu dah 5bijik ok lepas...bas aku xsampai2 lg..bukan aku jek yg muke kelabu td..semua yg beratur same ngan aku..aku tgk muke kelabu asap jek..kejap2 tgk jam..kejap2 tgk jam jeling kanan [nk tgk bas dah smpai lom]



tapi..aku waras lagi..sbb aku pikir..sabar tu separuh dr iman..bukan selalu mane pon bas ni menduga iman aku kan...kekeke tapi selalu lah jugak sbnrnyer...sbb kalo dah ko kate bas tu setiap 1/2 jam...kire ko akan jln kul 7.15am, 7.45am, 8.15am & petang lak 5.15pm, 5.45pm tapi ko jalan ikut suke ko jek... kui 7.05am ko dah blah...yg ptg lak..suppose ko smpai kui 5.15pm..tp ni kui 5.00pm ko dah smpai...nk tgu next bas...kalo ade xpe..ni nk tgu bas ko dtg blk..xke sejam lebey nk kene tgu balik? kui 5.00pm org baru nk kuar opis ok! lu pikir lah sndr...dr ko bawak bas xdek org nek kn..renung2 kan lah~~~~~

4 comments:

xy~han said...

Sabar yun sabar...
Ujian...pg2 jumaat ni byk
dpt pahala klu ko sabar =)

huhuu..tp rsa2 klu kna kt aku la kn,
tobat kot nk nek bas...

*Yun* said...

heheehe sbb tu ditentukan bkn ko yg naek bas kan..kekekee

cyana said...

sabo mama yun sabo... cabuttttt!

anonymous said...

sibbaik la ko ni penyabar yun.. kalau kena kat aku tu tatau la apa jadi at bas tu hehe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...