Thursday, January 29, 2009

COBAAN

Mase cuti CNY tu aku berangan nak wat cheese cake..sudahnye..marble cake lg yg jadik sbb nyer..Long Munah aku punye pasal lah kn..suh wat marble lah ape lah...len kali wat sndrik...so, kesudahanya..tiada cheese cake...cheese ngan creamy yg aku beli 2..aku simpan jek lah dlm peti ais..smpai lah aku blk melaka lg nnt...tapi kan, aku dah balun sepuas2 nye mase sabtu tu..cheese cake kat umah lyza...hahahaa..ko bayang kn aku ngan lyza ber2 jek dok tala 2 bekas cheese cake..hahaha mmg naik2 berkilo2 lah thp gula+kolestrol+lemak aku kan...kekeke



tapi kan..aku berjaya wat Pizza..hehehehe tp non ade gamba as bukti sbb xsempek nk snap..Pizza dah licin..dah lah tukang makan siap komen itu ini..tp pizza aku licin jugak...marah I tau...erm actually aku mengakui dia nyer dough utk base agak kureng sket..sbb aku xtunggu smpai dia betul2 naik..hahaha Ni name nyer org xsabar ok..sebab nyer..Ayah aku punye pasal [ayah ke yg salah?]..sikit2 tanye bile nk siap..aku baru mule buat dah tny..hampeh pehtu kejap kuar start moto..peh tu jalan..pehtu blk umah balik...ni nak Si-ko aku ape....pehtu mule ngomel lembab ke ape..kesudahannya..aku malas nak tgu dough tu naik..ha rase kan...dough ala2 bantat..kekeke seb bek rangup + leh layan...xpe next tym..actually selasa tu nk buat lagi pizza...sbb dah janji ngan ayah aku kn nak wat yg jadik punye..tetapi..adik aku yg si yap tu sengal nak makan kuih cakoi..sudahnye aku kene lah buat kuih cakoi..ha amek ko..makan smpai muntah..pehtu mase selasa tu jugak lah..pisang nipah nak masak..ngan pisang nangka skali...so,kene goreng kan lah kn..kalo x wassalam jadik masak terlebih [busuk lah kan]..pehtu ngan jiran aku kasik sukun 2 bijik..ha amik ko..kalo xcukup makan jugak..mmg kene penyekeh sekor2 kat umah tu...lepas tu si ijat lak sound..suh goreng kepok lekor losong yg mak aku beli mase on da way blk dr kelantan..kire selasa 2 makan smpai muntah..makan yg tah pape...so, Pizza cancel len kali...kekeke



Lagi best..mase cuti tu layan makan ikan sungai..dr betok, ke oppp patin lah, keli lah, lampan lah..kaloi lah...sbb mak aku mo abiskan stok sbb nyer adik aku blk segamat lagi [ke umah mentua dia] kire ala2 amik stok laen...mase depa blk selasa malam tu..mak aii amik ko sebesen besar ikan-ikan sungai aje..lepas ni korang kat umah kembong makan ikan ajolah yea...yg pasti aku jeles xdapat tumpang makan sekaki ok!tp seyes lah..mcm mane nk untung mak mentua adik aku amik rege ikan betok yg dah siap siang..sekilo RM8, kat melaka RM20 sekilo ok! aku dah g tny...



Konklusinya, aku mo cerita yg cuti lepas aku makan tanpa henti..so, bape kilo naek..aku malas nk timbang bagai..kang aku yg fedup lak kn..so, layan kan ajo..gemok pon gemok lah..janji tekak aku xkering...kekeke air liur aku xmeleleh..hak33



Nota kaki: kalo aku teringin nak makan ape2 ..ade ke org nk tolong buat kan? aku jugak kene buat sndrik kn...len kali jadik lah adik..jgn jadik kakak ok!



Impian nk wat sushi lom ade petunjuk lagi..petunjuk paling mudah...serang Sushi King ajolah..kekkee

3 comments:

xy~han said...

engkau buat aku terliur!
harus ku serang pizza pasni!
harus ku carik cheese cake itu!

Marvic said...

pesta makan2 la kawu masa cuti hari tu....hehehehe..best nya kalau aku jadi adik kau kan...aku x bising la..aku tunggu je dengan penuh kesabaran... :)

*Yun* said...

hehehe..aku mmg saje jek nak kasik kowang semua terluir..hahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...