Skip to main content

T.I.D.A.K-T.A.H.U

really T.I.D.A.K-T.A.H.U wat to prum prang arini...actually ni penangan semalam nyer mood..di mana datang keje..tp xleh wat keje...ape pasal aku berkata sedemikian..sebabnyer electricity kat department aku xleh berfungsi..so, semua PC xleh di on kan..dr pagi sampai lah ke waktu balik..kenapa ianya terjadi..aku hny mampu berkata T.I.D.A.K-T.A.H.U aje..tapi mmg itulah yg dinantikan oleh org yang berstatus pekerja..tetapi aku sangap + boring xleh nk watpe..smpai kn pegi bank pon,,sume off-line[xde kene mengena ngan electricity office aku k!]..kesudahan nya kami telah mengonline kn wang kami di Munawwarah ok! kopak aku semalam gara-gara munawwarah...setelah setaun lebey xshopping munawwarah..hamek ko...dr nk berjimat terus kayap jadik nyer..ape kn daya napsu napsi tok shopping ni xdapat aku kawal lagi..sebab terkilan xdpt shopping tok kali keberepa megasale..sbb non ado budget..wawawa sedih kan...xpe janji tudung udah dapat..lepas ni pening pasal battery grip ka...or 50mm 2.8f nyer lens ka...T.I.D.A.K-T.A.H.U mane satu pilihan aku nnt..tapi ape yg AKU TAHU...ongkos ku bakal melayang lagi lah dr simpanan aku itu..



-----------------------------------------------------------------

so, arini..teman sharna g service kete..aku xpenah service sendiri ok! kompem aku anto blk kampung suh ayanda ku yg setelkan..giller xmacho aku bab ni..tp skrg aku dah tau nak wat sndr aku rase...ni sume ayah aku lah...dia suh anto blk if dia rase kete aku nyer milladge tu ptt diservice dah..kesudahannya aku T.I.D.A.K-T.A.H.U ok! asik lah bergantung harap kat ayah..hahhhaa macam budak sekolah jek rupenyer..



aku pon xtau nak merapu ape lg..sebab aku ade banyak keje tetibe..tp aku T.I.D.A.K-T.A.H.U nak mule kan yg mane 1 dulu...warghhhhh



-----------------------------------------------------------------

Aku T.I.D.A.K-T.A.H.U mau menceceh pasai pa lagi kn..yang aku tau..arini aku kene tumpang murni balik sbb mo pg beli tiket pulang ke melaka jumaat ni sebelom aku di bebelkan lagi dek mak aku..huhuahauhua

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.