Skip to main content

Apa perasaan kamu?

Erm seawal pagi lagi mood aku dah kureng sbb nye bace paper front page "Tol Naik Lagi - 1 march" huh...ape yg aku rase ntah le...

Macam nak bungkus baju balik kampung jek..join enture ayah aku tanam serai+keledek+pisang kire jadik kais pagi makan pagi+ptg....senang kan..ptg dah blh lepak2 kat umah tgk TV citer Telenovela...hik22

makin lame makin xberasap lah enjin kete aku..oppss berasap tp takat panas kan enjin je lah..xbergerak lah jawab nye....masalah minyak dah kurang bebankan otak aku..ni tol plak..cissss tol nak balik melaka tu tah bape plak kn... sehala mmg nmpk xbyk naiknye..tp kalo dah pg-blk tu effek lah jugak kn kat wallet aku tu kan..bakal kempis lah jugak kan...

lagi kesian yg org pegi keje hari-hari kene lalu mcm2 jenis tol..kesian kan..tp ape kan daya...aku terpakse kesian kan diri aku dulu lah kan...

to my laling..sorry lah..kalo after diz mmg jarang lah ko menghirup udara kampung alai tu..hehehehehe selamat bertapa di kerinchi yeaaaaa

2la isu barang nek xturun lagi..xdpt ditangani lagi...ni isu tol lak..which is akan memberi impak kepada harga barang jugak! mereka perasan ke idak? ape2 pon aku mmg perasan ok! mmg barang akan nek lagi...

nota kaki: maka marilah kite amalkan makan angin sajokss...huhu :P

aku jarang nk membebel pasal isu semasa ni..tapi kalo isu ni dah wat aku kembali feneng kan..maka aku nak mengamok kembali nih

Comments

Queenin Murni said…
oh.. of kos aku tereffect.. sprint kerinchi naik 50sen ok..pegi balik rm1. kali 20=rm20=lunch 3hari tu..

suffer tol nak dtg keje skang.. rumah nak kata jauh beno, takde la jauh sgt.. tapi jam cam beruk, tol sehari akan jd rm5..pergh!! mencabar betul nak dtg keje nih..
cyana said…
kalo byr tol.. tp dtg keje ngan aman best gak.. nie jem lg byr tol lg.. arrgHHHHHH!!
blur42nd said…
hahaha betol tu..kalo bayar tol tu mengurangkan tensi jem xpe..ni lalu tol tp still jem ek...

blh ke nk elak tol?? xleh kn..hik22...ape sebenarnye motiff tol ni kan?bkn ke utk memudahkan?

TAK PAHAM..TAK PAHAM..
theywe said…
sib baik miss uganda g kerja tak lalu tol.. tapi hazab bersesak2 dengan bangla ngan indon ngan nepal dalam komuter hik hik hik
Mira Suhani said…
haa btol..aritu aku lalu NPE igt tol yg dimansuhkan tu dikedua2 belah rupanye sebelah je dr sunway ke KL pastu dah tutup yg sebelah tu tol yg lain plak yang naik...apa kejadahnye tu??????
blur42nd said…
2la seb bek dikaji blk..kalo x....xtau lah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…