Skip to main content

Cerita Semalam..semalamnye

Semalam after balik dr memenatkan diri di One of tasik kat Shah Alam, aku terus terbongkang di sebabkan flat..xberdaya ok! sbb nye aku balun 2 gelas air ais ok..so, abis kaki aku kelenguhan yg maha azab..tido pon azab jek rasenye..dah tau..apsal g minom kn..tp nak wat guane kn...tekak ku haus kepanasan kn..kan kan...better aku minom air madu si nisrina..mcm best jek aku tgk budak konet tu minom..hehehehe :)

------------------------
Statement atas xdek kene mengena ngan citer di bawah yeaaaaa
------------------------

Sabtu petang, aku kecik & kak ayu...oppss mira ade jugak kot...hehehe persoalan yg kami dok huraikan lah...

Antara perasan @ tanpa disedari.....
  1. nak tau bile jodoh bdk 10L nak sampai..mudah jek..bile dah start masak di pagi-pagi weekend ngan kuantiti yg byk
  2. lepas tu, kuar ngan tapau makanan tu sume..hehehe ala2 g picnic...maka
  3. itulah kebiasaan nye..mereka ni semua bakal menamatkan zaman bujang xlame lagi yeaaaa....

actually, petang tu kami dok sakat si Fizah..hahahahaaa moga2 mulot aku ngan kecik masin..maka kami akan ke kedah lagi kn..hahhaahahaha

tapi Mira balas..kate..dia xyah masak pon..tp nak kawen jugak..dia spesel kes..sbb dia yg dah wat syarat xkan masakan utk si tut*** before kawen..xpe..ade 3 bln jek lg..nnt merasa lah mamat tu..but ko tapaukan kek comei jugak kn utk dia..even bkn ko masak..lebih kurang lah tu...hehehehehe

tapi tulah yg terjadik pada, ida, nik, jue, ila, zehan [ni aku muskil..ade ke dia tapau ek..ade kot..tym aku xnmpk kot..hahahaa], kak shikin [ni aku muskil yg sll tapau kan dia adalah abg rizuan..hahahahaa..sbb sll anto kek ke kak shikin kn..kn kn]

Nota kaki: tapau kan utk opismate adalah xsame ngan perasaan tapau kan utk ehem..ehem.,.hehehe baek aku larik & bersembunyik dulu..kekekekekee..so beware..sape2 yg dah start tapau tu yeaaaaa....kalo nk selamat tapau lah g opis yeaa...hehehheee

Comments

semut-terbersin said…
ahahahaha..oh eh cenggitu eh? tak perasan lak aku..tp bila diingat2 betul gak tuh!muahaha..terglak2 aku baca entri ko nih..
blur42nd said…
tapi betol x?

ko perasan ke idak ngan serba sedikit kajian yg aku buat nih..aku ngan kecik kan senior kat umah tu..maka kami terperasan lah kan akan kebetulan nih..hehehehe

cube ko pkr kan..logik ke idak citer aku nih?? :P
Queenin Murni said…
hmm..ko bila nak menapau plak yun? heheh! tp aku sokong.. sebab dulu aku tgk ada sorang akak ni selalu tapau kan unt boipren dia.. kadang2 siap panaskan kat microwave opis lagi unt mkn berdua dalam keta.. hahah! tp itu dulu!! tp sekarang bila dah kawen.. hari2 die tapau mee kari kazara!!! :P jgn marah akaq!! I'm sorry...(gaya amir raja lawak)
blur42nd said…
hahaha betol tu..ni lg 1 kebetulan yg mensahihkan lagi hipotesis aku tu kan..hehehehe

2la...skrg asik kari kazaaraaa jek..kalo dia tapau..mane lah tau ade rezeki kite jugak kn..ni NON ADO kan..hik22
cyana said…
siot jek..wat ketupat kt sini!

dulu tapau sbb ade la alasn mo mkn bersame2. now kan ke dh serumh.. so mkn jek kt umh. kt tilam ade magnet la.. ngak bisa bgn awal skrng nie. oppsss!

miss yun.. ko la kena tapau salu.. nnt pasti ade yg berkenan kt ko..
blur42nd said…
kitaorg mmg suke wat ketupat kat public ma..

ko suh aku tapau? xdek makne nye lah kn..sbb tukang makan nye ko ngan murni..ko nak kawen ngan aku ke? hahahahaaa

aku sndr kalo lapo kat umah pon sanggup tido jek...ni nak masak..xdek maknye nye lah...bek aku layan TIDO! huhuhu:P
Mira Suhani said…
haha itu bukan aku tapau itu aku beli..n bukan air tangan aku..hehe.nak masak tuk diri sendiri pon malas pulak nk tapaukan org..huahuahua
saifurudin said…
taip mira dah start tapau sarapan pepagi .. tu kire jugak ke yun .. huhu ...
blur42nd said…
hahaha..
pada pikiran logik ko ngan citer aku...
kes tu di kire same ke idak?

tapi....

bg aku same jek kan..kan.kan..heheheh :p
xy~han said…
aku?kekekekeeekk..
ade skalik jerr TERRRRajinn wat
kje piknik2 nih.
owhh tp aku piknik kejap aje.
10menet kot..piknik dlm kete..
kasik kenyang pewut pastu naik ahh
umah blk ;p
blur42nd said…
This comment has been removed by the author.
blur42nd said…
ha kan aku ckp...mesti penah..xkire lah sekali seumor idup..tp penah lah kn...hahahahaa

Kecik...our hipotesis..dah leh wat kesimpulan lah..hik22

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…