Skip to main content

Hujan lah ..

Aku xtau nak watpe..keje mmg ade..tp 2 kene tgu turn eh..aku tgh tgu feedback dr BIMB tang text file yg aku anto..aku nk tgk outputnye...selagi xsiap tu..malas nk pkr yg len..lmbt lak depa ni nak reply blk...so, meh layan entry baru...aku type xlame..5 min jek pon

ha citer ni jumaat yg lepas...jumpe yam kat mid valley tok amik blk external hardisk aku yg tertinggal kat umah dia..hehehehe
so ni lah ahli jemaah utk lunch ari tu di pizza
* From left - Yam - aku - Sharna*

Murni marah sbb makan pizza..xboikot kate dia..tp bkn ke depa dah kuar kan surat penjelasan...kalo salah jugak..depa tanggung je lah kan...sbb dah malas pkr dah..kalo suh kak sharna..kompem kene serang little penang cafe..sbb mo teh ais..hik22
ni dia menu aritu...tp kesian yam kene CBB malam tu..maybe nasik dia tu kot..kekeke seb baek aku xlayan nasik tu jugak kan..hehehehe

Comments

amoi said…
boikot! boikot! haha...aku skrg pun boikot...susah giler duh...nescafe kegemaran dah takleh minum...apatah lagi megi...huhu...

weh tanya sket...ko buat SAP kah?
cyana said…
to mrs murni a.k.a mama qiqie.. weols boikot McD jek sbb tkde penjelasan terperinci ttg source nyer.. lgpun miss yun tkmo p pekena teh ais.. terpakse la den pollow dier. huhu. yg penting akak mkn pizza paling byk.. hiks
blur42nd said…
to amoi: erm aku xbuat SAP lah...tp SPM aku hampir2 SAP..hik33

pehtukan..ko hny nescafe..aku ni lg lah..meroyan ok xleh minom MILO pebret i...

to cyana: http://knizam.com/come-on-mcdonalds-malaysia-sila-buat-kenyataan-yang-anda-mengutuk-sekeras2nya-serangan-israel-ke-atas-bumi-palestin-ok/

bace kat link tu..Mc D dah kuarkan//t kompius jugak kn..hik33

2la murni..dia balun 4 slice ok..aku mkn 2 jek...hehehee
amoi said…
haha...milo aku dah dpt penggantinya = vico...lebih kurang jek rasanya...nescafe lom dpt pengganti lagi..huhu...mcD penggantinya ramly burger ok! pizza leh ganti ngan shakey's...lagi sedap dari pizza hut ok!
blur42nd said…
hehehe bagos nye idea...
ramly burger mmg lg sodap dr Mc d ma..lagi2 ramly burger abg kat depan tangga nak naik ke vista tu..hahhaha

2la MILO aku gantikan ngan OVALTINE ngan VICO jugak..blh lah...seb bek aku bkn fan nescafe cam ko..tp aku minom jek kopi cap mancis yg ala2 kopi kluang station tu...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…