Skip to main content

After Kenduri Kawen

Balik Key ell, aku teman DD wat Facial...hahahhaaa giler lah..nnt kompem muke nmpk gebu jek [jeles I tau]..Taxi plezzzzz..kang ade aku kene penyepak unggul dr DD...huk33

sambil2 tunggu DD wat ape tah dlm bilik tu..aku pon wat experiment kat luar...tp tgh2 buat keje tu..aku lupe yg pintu nye kaca transparent ok! org luar nmpk..aku lak jadik tontonan laa2 dok dlm aquarium plak...erm ngan perasan segan silu..aku wat2 keluar tgk2 barang...hahaha padahal control malu...ngeh3333

oppss ade org perasan lak aku syiok sndr kat situ..

setel jek... cargas carik sumthing tok dijadikan hadiah tok Wafi kecik... a day before aku dah ronda-ronda kat Mid Valley tu...tok servey...erm ade lah beberapa item yg aku dah mark kn...erm tp yg jadik pilihan akhirnya...tadaaaaaaaa
Thomas & friends

sbb yg ni..aku rase sesuwai sbb nyer ..adik dia leh join main skali..ade yg lego set..takot lak bersepat sgt kan..sbb byk cube2 kecik tu...pehtu remote control car..nnt sian kat siyah xleh nak men..abg dia ni...asik kate " adik xtau pape" hampehh lah kn..sian adik..hehehee SUSAH sebenarnye nak carik present tok kanak2 ribena under 3 nih..susah nak carik sumthing yg leh develop mind depa kn..kang beli tah pape2..xbergune plak kn....erm mmg payah..pehtu ngan rege yg mak datok aiiiii...pejam mate ajolah kan....demi wafi terchomel..hehehe...alamak yg dah siap wrap aku lupe nk snap plak...huhuhu :P pape pon hope wafi sukeeeeeeeeee lah kan...dah malas nk pkr dAAA...ngan perut dah berkeroncong kan..pehtu...aku ngan DD cargas ke....tut tut tut

yeahh kami ke laksa Shack..tok membalun...ni gare-gare DD dah terbau-bau laksa kat floor plg atas Jusco tu...hehehe amik ko 1st time aku leh abis kan set laksa tu..mak eihh napsu..napsuu...

set yg aku pilih..laksa sarawak...[sori gamba aku google jek..xdan nak snap bagai..malu jek nk bwk kuar camera bagak tu]
didi plak amik laksa singapore..

bile pewut dah sengkak mate dah kuyu baru teringat nak balik..amik ko..kekenyangan sampai kepala aku naek wenggg ok! balik umah plak..layan AF..even dah nak masuk suku akhir siaran..huhuhu....

Comments

dd said…
heppppp..jgn gebu sgtttttttt
blur42nd said…
gebu lah bagosss..nnt ramai yg terpikat..pehtu ko terikat..auwwww
dd said…
auwwwww.terikat ngan sape turr? ayat gebu neh jgn ckap.sensitip ai taw.
blur42nd said…
hehehe teringat kat laksa sarawak yg auuwwwww...

erkkk...alhamdulillah..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.