Skip to main content

@Kenduri Kawen

Oleh sebab aku xsempat nak bergamba ngan pengantin mase kenduri dia..sbb mase nak balik aku carik dia..tah mane dia menyorok tah....last-last aku blah jek lah, oleh itu, gamba pengantin nye kat atas tu yeaa...yg tongah-tongah tu...To Khairulnizam & Azliza..wish u.."Selamat Pengantin Baru" & Semoga Gembira & bahagia Selamanya & Moga Dikurniakan Zuriat yg soleh & solehah...aminnn...

Erm si Zam ni...membe tym kat uiTM Dungun..ekceli dulu xdelah baek mane..gitew2 jek..but bile dah abis kat dungun, mule lah rapat..& dia lak dulu kapel ngan one of best frenz aku kan..tp xdek jodoh depa tu..& jadik lah baek ngan dia..smpai le ni...dah selamat jadik laki org pon..pape pon...semoga perhubungan kome diberkatiNya...

Thanx DD sbb jadik peneman aku ke cerok Pulau Indah...seyes jaouuhhh gillak lokasi yg terbabit tu...Pulau Indah..name mmg indah..tp jalan dia..hazab ok! 2la yg aku bencik ngan malaysia nih...bayor tol beria...tp jln hazab jugak..lobang sane..lobang sini...ish...kesian kat laling aku tau...senak2 pewut dia aritu..dah lah ngan perangai org kat Pulau Indah tu mmg Indah belaka...suke suki jek dia mo masuk jalan utama dr simpang..xtgk kiri kanan ke? gile...bape kali kene break mengejot kan...sian DD...smpai nak sempot kawal perasaan Terkejot tau! antara situasi yg membuatkan hormon terkejut kami merembes ngan byk nye adalah seperti:-

  • uncle india mane tah..nek moto, dah nmpk jln utama mmg ade kete..dia dr simpang..mmg xberenti..teros redah..seb bek kete aku nyer break berfungsi ngan jayanya..kalo x, laling ciom moto ngan dia-dia skali aritu...giller selambe...DD kate cam mabok jek India tu..aku pon rase perkara yg same..& seb bek..My-Vi belakang aku berada dlm jarak selamat..kalo x, mmg laling aku kene ciom sekali lg...fouuhhh
  • pehtu 2nd tym plak...Lori bapak besar bagak..wat perkara yg same...mcm haram...kalo lah ape2 terjadik..mo x, kami yg sengsara...mmg menguji minda + thp kesabaran + menduga perasaan betol memandu di Pulau indah itu
Balik dr kenduri kawen..aku singgak Telok..lepak minom seround dua kat umah DD..pehtu cargas balik ke Key Ell kembali....

Tetibe teringat kat Video yg umi ke sape capture mase si Zam tu perform kat majlis reunion kami dulu [Video mase reunion]

Ni lak ade lagi gamba-gamba yg aku xtgk pon lagi..rupe nyer ade dlm FP si Umi tu..huh hampess dah 2taun..copy gamba ni haram aku xdpt2 lagi pon

--->Reunion_CS110_Dungun_BatchJune2000_Part1

--->Reunion_CS110_Dungun_BatchJune2000_Part2

Comments

dd said…
mmg siut hendia tu.aku rase mmg mabok di siang ari. nak aje aku korek2 mata dia. haihhh. fuhhh tarik napas.hembos.abes kedot muke ai taw.
blur42nd said…
2la..abis semua hormon aku merembes ngan laju+mendadak tau!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.