Skip to main content

Part Time

Sekarang ni, kat opis..kami semua..opss ade beberapa org lah pekerja wanita tgh gigih belajar menjahit..bagi mengisi masa lapang...pd aku ni adelah satu anjakan paradigma....di mana, semua org nak memajukan diri..& cube nak jadik diri sndr itu lebih berguna & bermakna...ape lah aku ngarut kan....nih....erm actually, kami kat IT ni, cube memenuhkan masa lapang kami [lunch hour] dengan aktiviti belajar menjahit...huhuhu KAGUM TAK? kagum kan...dari asik bergossip yg lagha jek tym lunch hour..bek wat baju..jimat duit utk toilor kan...maka, lagi byk koleksi baju nnt..sbb dah jimat duit upah kn..:) pehtu weekend kompem masing2 beze..xdelah ayat "aku xtau nk watpe weekend ni" hehehe....

aku cam baser..jadik tukang sibok jek...sbb aku letih dah nak belajar..sbb ala2 dah naik bebal jek rasenye...erm...sambil2 kaco depa...aku jadik lah paparazzi xberapa nak teror kan..hehehe...pape pon..to anak murid cikgu..caiyok-caiyok!

Nota kaki: aku nmpk ade org pakai baju yg dah cukop tempoh matang...wahh bangga x, pakai baju hasil dr usaha sndr...even hny menggunting jek + jahit manik jek...

xpe next tym..hasil jahitan sndr...yea...

Comments

Queenin Murni said…
oh.. mana gambar org yg pakai baju jahit sendrik tu?? heheheh!
Queenin Murni said…
oh lagi satu student tak masuk gambo.. jgn sentap ye akak.. aku rasa hrtu yun tak suke baju akak yg berwarna gelap itu.. tak ceria kalau masuk gambar katenyer.. :P
MIss Kenanga said…
nanti leh la akaq tempah kebaya nyonya...utk men boling...opss!
cyana said…
akak amik jek gmbo sndr nnt [statement sentapp nie... hasil bola api si queenin]
blur42nd said…
hahahaa...
2la i yg penting mo baju tang tangan..ni baju tanpa lengan..i xlayan lah kan..hehehee...

xpe nnt mlm dia snap sndr lah gamba tu..:P
blur42nd said…
oppsss kebaya nyonya tanpa lengan ke?

taxii plezzz
amoi said…
wah giler kagum...menjahit...aku byk kali gak cuba tapi tak berjaya...malas...ahahaha..
blur42nd said…
hahaha
xpe kalo ko rajin..kompem ko teror menjahit cam bebudak ni jugak nnt~~~

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.