Tuesday, March 17, 2009

Saje Carik Pasal

Syarikat kenderaan bas yg maseh mengungguli+memonopoli kat melaka...

Suppose entry ni aku tulis before Jalan-Jalan ke Jay Bee..tp non-ado idea nak mengarang pasal ni..maka aku pon HOLD kan dulu...tapi kini..dah ade mood...aku pon teruskan lah...

Sabtu pagi yang lepas...Melaka xhujan ye uolss....sungguh terik pagi itu...aku pon melaksanakan ape yg telah di plan dr Jumaat malam..ialah..dalam bas xde watpe..aku pon berangan lah..ape plan yg ptt aku lakukan tok sabtu tu..before ke Jay bee tu kan...Sebenarnyer..aku kene ke kaunter Air Asia di Melaka Sentral [MS] tu...tp gigih aku ke sana pagi2 bute tu [kui 11am] tp tiket yg under promo xleh beli kat kaunter...kene beli online..upset i pepagi tu tau..nak marah pon yeaa...kesian org yg xleh nak beli online sbb xde credit card or..xleh nk access internet kan...macam aku ni...kes credit card aku xleh utk Air Asia..kalo mo..kene activate..kene charge len..kuasek aku kan nak melayan vagai....utk tambah credit card len..xdek kuasek..aku ni bukan jenis sedor diri kang..terbabas jek..sape nak bayor2 piutang ku itew? aku jugak kan....

setelah frust..aku try call Yam..xangkat..pehtu DD..xangkat jugak..mak aiii..nak kaco bebanyak kali..kang takut lak kene makan sumpah..tp DD memberi response kadar segera..maka DD lah aku punye mangse pd hari itu..aku mintak tolong dia belikan tiket ke Kucing, Sarawak utk bulan april 2009..maka dengan ini..aku mendeclare...akan bercuti2 malaysia di sarawak..april nnt yeaaaa.....thanx a lot DD..jasa mu ku kenang sampai bile2....

dah alang2 kat town tu..aku suh ayah aku blk dulu..nnt ptg aku call balik....dengan itu, aku ke Mahkota Parade [MP] tpt kegilaan aku suatu ketika dulu...aritu aku kembali ke perangai lame..iaitu mengujur lilit MP tersebut..di mana2 aku ronda sesaje tanpa hala tuju...ala2 wondow shop' lah..ternampak crocs...aku masuk ade sale up to 50% tp haram..xdek size..bek xyah wat sales kn kalo gitu kekdahnye...erm..hampe aku aritu..masuk MPH..xdek napsu..g thai kuang pon xde napsu..aku pon melangkah ke Dataran Pahlawan megamall plak...pegi PADINI pon non ado yg best...semua kedai lah aku masuk..tp napsu nk membeli tu xdek..aku asik teringat C905 jek..hahahaha amik ko..penangan bende baru wat aku xlena tido nih...xpe masih dlm pertimbangan.....

owh lupe, aku ade monat satu jam Fossil tu..tp napsu nak membeli tu lom ade...maka jam tu masih ade di kedai yeaa....

sebenarnyer di sini aku nak cerita pasal tiket bas kat melaka jek..tp aku dah terbabas..ke mana2 tah ha....

berkurun lame xnek bas kan..aku terkujat badak ok ngan rege tiket bas ni...[aku nasihatkan nih..kalo kowang nk bersiar2 kat melaka ni better bwk kenderaan sndr ngan tourist guide ok!]

mulekan ngan perjalanan ke MP dr MS...RM1 ok..bapak mahal..nak balik ke MS dr MP pon RM 1..better aku nek rapid KL..seharian RM1 jek..ni dah kene RM2...perghh...pehtu
balik ke Alai lak..dah Rm1.60 ok! seingat aku..mase aku sekolah..baru RM0.60 pehtu mase aku diploma..nek 20sen..jadik 80sen....& then xlame lepas tu nek 90 sen..pehtu nek RM1.00... ni tetibe nek RM1.40 tok yg xdek air cond..& RM1.60 tok bas Air cond..kesian kan bdk2 yg nak melepak..makpak kene bg duit poket lebih..mak aihhh
dah lah aku tunggu bas ke Alai dr MP tu selama 45min..xlalu-lalu ok..last2 aku amik keputusan balik ke MS & amik bas dr situ..mmg patut pon dia xlalu..sbb sume drebar gune lebuh AMJ & masuk kat jln bkt senjuang..siot jek..mmg lah xjumpe MP kan..hampesss lah kan..len kali bgtau..time bile lalu..time bile xlalu kan..hangen aku...dah lah semangat nak balik sndr kan..xmo ayah jemput..cume jemput kat bus-stop depan kg aku tu jek...

ni dia preview di Hang Tuah Mall

dah lame xpg jonker walk punye 9te market..
owh lupe..pulau melaka ni pon aku lom pegi lagi..hak22
ha ni dia rate baru utk tiket bas...mahal ok! kalo bas terlampau best xpe..dah lah sendat+padat ngan bau macam2..hahaha byk songel lak aku kn..org len xkesah pon

aku terpkir kan..Rapid xmo melebarkan biz nye ke Melaka ke? hehehe...bkn ape bas rapid best sket sbb ade TV..hahahaa apsal aku jadik demand lak eh..sbb hangen nek bas kokak..tp kene bayor mahal...huhuhu :P org melaka len xpenah kesah pon..bersyukur jek..tp pd aku better depa upgrade service depa berbaloi ngan rege nye kan...xbaek tau...pg-balik MS-MP RM2...xberbaloi..sbb dekat jek...pong...ok!

ok next tym, aku mo ronda2 lah kat hang tuah mall + melaka sentral..mo tgk gelagat org kat situ..dah lame xwat keje giller mcm tu....

ok petang tu aku balik nek bas..sampai depan kg aku tu...aku call rumah.x.dek org ok! warghhhh call ayah aku..ade ke patut..bateri dia mampos...ciss saje jek nak suh aku exercise lebey..maka, aku pon berjalan lah meredah keperitan panahan mentarai..chewahhh dulu sanggup jek dln sejauh tu..tetibe skrg ngengade xmo lak...tp...aku berjaya ok! tp yg hangen sampai jek kat umah..xberapa minut lepas tu [xsampai 10mint] ayah aku balik di susuli adik aku..perghhh berasap jugak lah..tp aku wat xkesah but tetibe aku jadik eksah..sbb kene gelak ok ngan depa..hushh hushh husshhh...marah I tau.... xpe sekurang2 nye aku dpt bakar 0.001% kalori aku tu..hehehe

6 comments:

cyana said...

nk ikot p serawak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huhuhu

Mira Suhani said...

nak ikot jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!

Mira Suhani said...

nak ikot jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!!!

blur42nd said...

to mira & cyana...nak ikot jomlah..pi beli tiket flight on 25/4/2009@4.20pm & blk KL on 28/4/2009@3.05pm..pehtu booking skali hotel tune yeaa..utk 3mlm tu..murah aja...hehehe :P

Miss Kenanga said...

serawak p ke Miri la uol...leh masuk Brunei...

blur42nd said...

xpe,,MIRI tu next tym yeaa...sbb insyallah kalo plan menjadik...i bersama HSM & puan sunplawer naks erag brunei..kalo jadik lah kn...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...