Skip to main content

SPA Q 2

Khamis lepas adalah hari terakhir utk tayangan citer SPA Q 2, setelah sekian lame dok terpaku kat TV dr kui 6.30pm-7.30pm every monday-thursday even ade jugak yg aku ter skip but...aku layan ok citer ni..sbb dah tgk dr SPA Q yg first....agak sakit ati jugak lah tgk citer ni kan..sbb lembap..hehehe:P tp aku pon lembap sbb layan citer yg lembap..[pdn muke aku kan]

mule-mule aku tersalah sangka yg aku ingat kan a week before tu lah last episode but aku salah date lah..hahhahaa..ape dah..sekali dia tulis "bersambung" amik ko..malu aku ngan Mira tau..sbb bg salah info kat dia...lalalallaaaa

oklah..aku review sket..utk kengkawan aku yg xTGK episode last dia tu...kronologi utk episode last adalah seperti di bawah...

-----------------------------------------------------------------

** Marlia berbaek semula ngan Zaffrul even ati dia cam xRELA jek berbuat demikian...ni semua demi anak yg dia kandungkan tu...

** Si Marlisa lak...yg sememangnya dah tau emak asal dia si Datin Sofiera tu kan, ala-ala xsepenuh hati nak ikot Ibu dia ke London...tp dah naluri seorang anak kan..mule2 kate dia nak ikot..tp sebahagian hati dia sayang nak tinggalkan MAma dia tu...

** pehtu dafi dtg pujuk adik dia..nk bgtau Mama depa dia sakit [Lisa xtau kan..sbb phone dia kompem Ibu dia yg angkat...mcm mane dia nk tau]..so Dafi pon terangkan..Lisa bukan anak pungut lah...yg dia tu anak Tiri + anak susuan Mama dia..plus..bla bla......dafi pujuk lah jugak supaya Lisa g melawat Mama dia...juz luangkan masa 20min utk mama yg dah besarkan dia 20Tahun..[fouuh ayat..menagkap ok!]

**pehtu Lisa lembut ati..follow dafi g jenguk Mama dia..

**bile dah tgk keadaan + layanana mama dia...& dia rase dia xpatut tinggalkan mama dia...dia bgtau Ibu nye dia xmo ikot ke London di sebabkan dunia dia..kawan dia..semua kat Malaysia...dia rase xsesuwai idop kat London tu...

**Ibu dia sedih lah..tp dia terima lah hakikatnya....& dia jumpe Qistina suh jage anak dia baek2..

**Dafi lak ceraikan Julia ngan talak satu...but Julia lak Pregnant [ni aku xpaham ..sbb watak dia ending kat sini jek...ke ade SPA Q 3..matilah nk tgk lagi kn...] ape kesudahan tah pasal Julia ni..aku xtau..hahaha abis kat situ jek..bile dia dpt surat cerai tu...

**Qistina family idop bahagia semula...

**Fahmy lak...kesian..sbb makpak kn xrestu dia ngan Qistina..ajak Qistina kawen..tp Qistina xsetuju sbb xdek restu mak ayah..& Qistina suh dia jage ati mak pak dia sbb Qistina kan seorang Mak jugak..dia tau ape perasaan ibu fahmy tu...last-last fahmy yg frust..hehehee

**Fahmy dah serupa org...bile mak pak dia tgk..rase kesian...

**Sofiera kene tahan polis mase dia tgh mengemas barang nak cabot ke London....dia tahan atas kesalahan Menipu + Membunuh + Pelacuran...

**Tania balik Ke malaysia ngan wajah baru...dia balik utk uruskan majlis perkahwinan dia ngan Steven..

**Last Skali, Qistina kawen ngan Fahmy jua akhirnya....maka citer ni abis di sini..opppss dlm kesibokan majlis perkahwinan si Qistina...tibe-tibe..."Pak long..pak long..mak long nak beranak." hahahhaaa

-----------------------------------------------------------------------------------
ok itu saje citer nye..sekian saja laporan ringkas dari aku...

ade yg xsudah lagi kan? ade ke SPA Q 3 nye??? xpe..tunggu jek..ade nnt aku tgk lah..xdek..kite layan citer len plak..huhuhu

ok lah, tata...

Comments

SakamotoMiharu said…
cmner wajah baru tania tu kak yun..? ag lawa ker?
blur42nd said…
lawa lah..
rambut dia curly-cur gitew...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…