Skip to main content

Tapi....

Nak makan...
tapi aku TAK lapar...
Nak tido
tapi xdek port yg best..
Nak merapu...
tapi xdek idea la plak...
Nak jalan-jalan
tapi ke mana?
Nak balik...
tapi..pikir balik aku ni waras ke idak arini?
Nak balik ke idak?
dah sah aku dah masok dlm kategori nak mampos lah ni
dah banyak ke duit
dah tak teringat ke kat utang piutang...
kang aku balik betol-betol..
mau esok dpt surat rasmi atas meja..hehehe

erm aku dah naik sasau dah ni...tapi aku TAKTAU ape pasal aku rase sasau nih..erm seb bek aku xmeroyan lagi kan...baru kui 1.18pm..tym lunch pon xabis lagi ha...seyes aku TAKTAu ape yg patut aku buat...erm nk setelkan case tu..ala2 blurr lah aku nk carik penyebab dia kn..lom dapat ilham gitew....pehtu ngan arini..asik lah user call [even bkn call aku..tp aku kene lah tempias tok pikirkan solution nye kn....] pasal setting utk print report dr system,..tah ape lah yg server tu nak aku pon xsure..ke Tuan nye dah lame xkasik makan daging ngan minom darah kot...hangen aku..tetiap bln wajib kene penyakit datang bulan....perangai tah pape jek server tu [ade ke patut salahkan server..bengong tol aku nih]

owh aku lupe..aku kene wat entry len..sbb dah dpt sumber baru..hehehe chow...jumpe kat next entry lak yeaa...tamat lah rapuan aku di sini

Comments

Miss Kenanga said…
bosan2 nok..p la kacao bos..kak wan...mana tahu ade gosip terkini...
blur42nd said…
hahaha ngok jek...smlm kak wan mood xbrape nk ok...maka xleh nak kaco...kang den kene sambar petir plak..hehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…