Friday, April 3, 2009

Betol kate Mira

Ape yang Mira rase tu mmg patut...[plez refer to her entry here. ape yg dia rase tu mmg patut pon. pada aku lah kan..dia dah melaksanakan tugas dia menjemput kawan-kawan ke majlis perkahwinan dia..tp response dari rakan-rakan tu amat kejam...bukan salah dia sebab bagitau last minute...maybe rakan2 tu pon xpedulikan hal dia kan..xpenah nk hupdate...ingat org tu xmo kawen ka? korang jek tau nak kawen...sebagai kawan yg baik [pada aku lah..ni pandangan aku semata-mata] sepatutnya..ucap lah tahniah kan...ke tolong doakan semua berjalan ngan lancar ke...bukan nye utk memblamed dia jek..sbb lambat bgtau...maybe dia ade reason yg tersendiri kan..xdelah lmbt mane..2months before jek kn...

boleh xgune ayat yg bertimbang rase if ko mmg xleh nak dtg kenduri dia....ni ko blamed dia lambat bgtau..& leh lak ko bg reason umah dia jauh maka....kowang xdpt nk hadirkan diri..bkn salah dia..utk menjadi ahli qariah yg jauh dr kota metrolpolintan ni kan...ape salah nyer bg alasan yg lebih munasabah & diterima dek akal..xpon diam kan dulu..say thanx sbb dia jemput..dah smpai tym kenduri nnt..xdpt dtg..ko call ke..sms ke...ckp..ko ade hal ke ape ke..xkn dia nk marah kot..dr bg jawapan yg menyakitkan ati kan..kan? betol x?

setau aku...dia xkesah pon..di mana saja kawan nya berada..kalo tiada halangan yg melintang..kompem dia akan hadirkan diri..cube lah pikir kan....secare rasional nak menjawab yeaaa...jgn pkr nk jage ati kowang jek..cube jage ati org yg tgh serabut byk mende nk pkr...

ape-ape je lah....& ape-ape pon..renung2 kan lah yeaaa.......

Nota kaki: kan dia bg kad ade belah laki jugak...ha xjauh..xkan 2 pon nak dijadikan alasan....kate kawan baik..kalo kawan2 yg xrapat tu xpe lah kan...betol x?

7 comments:

SakamotoMiharu said...

betollllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Mira Suhani said...

thanks yun..ko mmg kawan yg baik..slalu beri sokongan...aku dh tahap mls nk layan org2 yg sebegitu..sedih bila jauh dijadikan alasan..so semua org kena buat majlis yg dekat dgn KL dan tarikh kena ikut schedule mereka je...

blur42nd said...

hoho...terlalu tinggi martabat tok "kawan yg baik" aku juz ckp ape yg aku rase kan...sumtime bile org ckp..ko rajin jek pg kenduri kawen org..bukan kerana ape...aku ikhlas sbb dah org menjemput kan..kan wajib memenuhi undangan org & mase tu aku mmg FREE dr xwat pape kan..dr aku bg seribu alasan..if aku mmg xleh pg..aku akan bgtau hal sebenar kan... bukannye utk menyakit ati dgn memberi alasan yg aku rase akan menyakitkan ati org itu....

dah xnak dtg tu..xyah lah komplem byk kn...date ko pilih xkena tym lah ape lah...sendiri mau ingat lah..

ingat ko nak kawen ngan dia ke? hehehee janji pengantin laki ko available..udah..tu yg penting kan...

Mira Suhani said...

ahaaha btol2...xkan aku nk kawen time pengantin lelaki xavailable..ngokngek aje

Miss Kenanga said...

kakak simpati dgn mis mira..xpatut kwn baik bg alsan..sebab jauh!...merka xpenting persahabatan...tp ongkos perjalanan diambil kira...bagusnya..mis mira ajak bangla/indon/pari-pari ke majlis...nanti depa nyanyi lagu hindi free of caj...Syabas bethee!

cyana said...

ai ingt ai mo sumbang lagu hindustan la utk mira... sbb tarikh side laki n pompuan mmg ai tk available... lagu ape yg sesuai ek?? kuch kuch hota hai jek ai tau pun

Mira Suhani said...

To Miss Kenanga : I jemput ye je lah nyanyi lagu hindustan..hehe

To Cyana :Oh pulak..aku nk lagu mohabbatein la..xpon lagu hindustan dulu2 ug evergreen..hihik

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...