Skip to main content

Betol kate Mira

Ape yang Mira rase tu mmg patut...[plez refer to her entry here. ape yg dia rase tu mmg patut pon. pada aku lah kan..dia dah melaksanakan tugas dia menjemput kawan-kawan ke majlis perkahwinan dia..tp response dari rakan-rakan tu amat kejam...bukan salah dia sebab bagitau last minute...maybe rakan2 tu pon xpedulikan hal dia kan..xpenah nk hupdate...ingat org tu xmo kawen ka? korang jek tau nak kawen...sebagai kawan yg baik [pada aku lah..ni pandangan aku semata-mata] sepatutnya..ucap lah tahniah kan...ke tolong doakan semua berjalan ngan lancar ke...bukan nye utk memblamed dia jek..sbb lambat bgtau...maybe dia ade reason yg tersendiri kan..xdelah lmbt mane..2months before jek kn...

boleh xgune ayat yg bertimbang rase if ko mmg xleh nak dtg kenduri dia....ni ko blamed dia lambat bgtau..& leh lak ko bg reason umah dia jauh maka....kowang xdpt nk hadirkan diri..bkn salah dia..utk menjadi ahli qariah yg jauh dr kota metrolpolintan ni kan...ape salah nyer bg alasan yg lebih munasabah & diterima dek akal..xpon diam kan dulu..say thanx sbb dia jemput..dah smpai tym kenduri nnt..xdpt dtg..ko call ke..sms ke...ckp..ko ade hal ke ape ke..xkn dia nk marah kot..dr bg jawapan yg menyakitkan ati kan..kan? betol x?

setau aku...dia xkesah pon..di mana saja kawan nya berada..kalo tiada halangan yg melintang..kompem dia akan hadirkan diri..cube lah pikir kan....secare rasional nak menjawab yeaaa...jgn pkr nk jage ati kowang jek..cube jage ati org yg tgh serabut byk mende nk pkr...

ape-ape je lah....& ape-ape pon..renung2 kan lah yeaaa.......

Nota kaki: kan dia bg kad ade belah laki jugak...ha xjauh..xkan 2 pon nak dijadikan alasan....kate kawan baik..kalo kawan2 yg xrapat tu xpe lah kan...betol x?

Comments

SakamotoMiharu said…
betollllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Mira Suhani said…
thanks yun..ko mmg kawan yg baik..slalu beri sokongan...aku dh tahap mls nk layan org2 yg sebegitu..sedih bila jauh dijadikan alasan..so semua org kena buat majlis yg dekat dgn KL dan tarikh kena ikut schedule mereka je...
blur42nd said…
hoho...terlalu tinggi martabat tok "kawan yg baik" aku juz ckp ape yg aku rase kan...sumtime bile org ckp..ko rajin jek pg kenduri kawen org..bukan kerana ape...aku ikhlas sbb dah org menjemput kan..kan wajib memenuhi undangan org & mase tu aku mmg FREE dr xwat pape kan..dr aku bg seribu alasan..if aku mmg xleh pg..aku akan bgtau hal sebenar kan... bukannye utk menyakit ati dgn memberi alasan yg aku rase akan menyakitkan ati org itu....

dah xnak dtg tu..xyah lah komplem byk kn...date ko pilih xkena tym lah ape lah...sendiri mau ingat lah..

ingat ko nak kawen ngan dia ke? hehehee janji pengantin laki ko available..udah..tu yg penting kan...
Mira Suhani said…
ahaaha btol2...xkan aku nk kawen time pengantin lelaki xavailable..ngokngek aje
Miss Kenanga said…
kakak simpati dgn mis mira..xpatut kwn baik bg alsan..sebab jauh!...merka xpenting persahabatan...tp ongkos perjalanan diambil kira...bagusnya..mis mira ajak bangla/indon/pari-pari ke majlis...nanti depa nyanyi lagu hindi free of caj...Syabas bethee!
cyana said…
ai ingt ai mo sumbang lagu hindustan la utk mira... sbb tarikh side laki n pompuan mmg ai tk available... lagu ape yg sesuai ek?? kuch kuch hota hai jek ai tau pun
Mira Suhani said…
To Miss Kenanga : I jemput ye je lah nyanyi lagu hindustan..hehe

To Cyana :Oh pulak..aku nk lagu mohabbatein la..xpon lagu hindustan dulu2 ug evergreen..hihik

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…