Skip to main content

Celcom oh Celcom!

Rutin aku tetiap bulan same mcm org len..iaitu cek segala jenis bill yg ade kan... oleh sebab arini dah pon melangkau ke 8hb April, maka dah patut aku cek bill celcom aku tu...tp....ape yg aku dpt tgk hny lah..bill yg bertarikh 3/3/09...mane bill bertarikh 3/4/09 lak? xkan lame sgt kot nak kuar..kalo surat tu mmg lah akan sampai lmbt..tp ni online statement ok! bukan ke sepatutnya on 3/4/09 dah kuar..paling2 lambat pon maybe 5/4/09..tapi ni dah 8/4/09 ok!

ni 3/3/09 nye statement lah...abai kan jek amount yg aku xbayor lagi tu..sbb mmg konsep aku...bayor 2 bulan sekali or 3 bln sekali..tgk kpd total amount yg kene bayorkan...kalo takat rm30..mmg mim alip las lah jawabnye aku nk bayor...

aku nak bayor bill nih...tp ngak tahu berapa total nye...kang duit ni dah tergune or terbayor lebih [aku yg sengsara lak]..alaling lah jawabnye yeaaaa...tunggu bulan depan pulerrrr gamak nye....

aritu problem password aku..sbb nye dah bape kali login tp mslh same..setiap kali nk login aku kene reset pwd dulu..ape ke hai nye kan..seb bek kali ni xyah....agaknye..customer service dia pon dah menyampah nak layan email dr aku...

hehehe dah le berpure-pure jadik bapak aku kan..almaklom lah...bill ni atas name pak aku...layan kan ajo lah.....& aku dpt rase kan org yg jawab soalan aku tu pon menyampah..sbb nye asik lah email dr aku..hehehee....

Nota kaki: tp depa melayan semua kerenah aku..sbb mereka tau.."Customer is owez right" & syabas kepada celcom sbb xhupdate lg statement aku bulan lepas.....hope celcom dpt meningkatkan prestasi depa....[jgn lupe kaji blk....motto celcom tu yeaaaaaa]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.