Monday, April 13, 2009

Movie OH Movie

Finally, berjaya jugak aku tgk diz movie..setelah beberapa kali tertangguh disebabkan masalah2 yg xleh dielakkan or sengaja mencari alasan sbb malas yang sebenarnyer....

So far, diz movie best...aku enjoy jek..even asalnye..mmg mengantok giller..al-maklom lah aku belasah beli tiket midnite kn..amik ko tiket kui 12.00am ok! kan tu tym aku membute,..tp gigih punye pasal.....

Even aku dah masuk kategori lambat kan..tapi aku berkesempatan kan tgk citer ni kat cinema kan..kan..kan...xyah beli DVD kan? hehehehe...xpe bior lambat..janji puas ati jugak!!!!!

Aku ajak kak ayu...asalnye miera join jugak..tp dia kene gastrik kan..ko tido kat umah ajolah yeaaaaa...hehehe before muvi start aku nye mate..dah nak katup dah..tp seb bek...lah starting citer dah interesting..maka, aku dpt melepasi waktu-waktu genting ngan tabah & berjaya 100% sbb aku xtido yeaa dlm wayang pd mlm itu..hehehe

----------------------------*
Citer dia pasal si Rebecca Bloomwood yang kaki shopping... sebabnye...mase zaman kanak2 dia...dia payah nk dpt ape yg dia nak....dia ade 12 CC ok! gile lah..aku ni 1 CC pon xterbayor ha...mampuih...dia ni keje kat company mag..impian dia nk sangat keje kat 1 fashion mag [Alette] yg dia sgt sukak... dia dpt interbiu but bkn bahagian fashion tp bahagian financial...dia diterima bekerja & 1st assignment dia..dia kene wat artikel pasal Pengguna & Jimat Cermat..amat ssh lah bg dia kan..sbb dia bkn nye org berjimat cermat..hehehe tapi..dia berjaya menyiapkan assignment & artikel nya digemari ramai..maka dia pon jadik glemmer....disebabkan artikel tu... boss dia pon suka kat dia...& byk lah majlis yg perlu dia hadiri... but utk 1st program utk dia ke udara dlm TV telah membuka segala rahsia..siapakah Rebecca Bloomwood ni sbb nye si pemungut utang berjaya menjejaki dia di situ...& di situ lah kejatuhan dia bermula & kebest'an citer ni bermula di situ..kalo nk tau best ke idak..pg lah tgk..xpon pi beli DVD tgk sndr..hehehehe...
----------------------------*
"the girl in the green scarf"

After a green scarf (on sale!) catches Rebecca's eye, she tries to make a deal with a hot dog vendor. Luke (Hugh Dancy) comes to her rescue and dubs her "the girl with the green scarf." And that scarf is what Pat Field calls the "key piece" in the movie. "I thought, 'What am I going to do for a scarf that's special but cool?'" says Field. "And I remembered a scarf from Dolce & Gabbana from years ago and they sent me the original sample." And that was the inspiration for the crinkled kelly green scarf.
[aku amik ni kat - Sini]


aku bagi 5stars lah..sbb aku sukak gillak kan..hehehe baser lah pompuan..suke citer gatik mcm ni kan...pape pon aku enjoy...& kowang pon ptt tgk muvie ni...
syiok tgk citer ni...sbb best tgk mereka-mereka itu shopping jek...Kalau lah...kalau lah..kalau lah...aku boleh or mampoo utk jadik seorang shopaholic tapi dengan syarat aku gune debit card + aku mmg ade byk ongkos yg terlebih..hehehe xpe verangan xsalah...it's FREE....

ni nak shopping setaun sekali pon bapak payah lah kn..kene pikir 23-68 juta kali lah jugak...pehtu byk mende kene pikir lak...worth ke idak..aku pakai ke idak nnt..& sume more...boleh kah ianya digunekan utk jangka masa yg agak pjg???? hehehe maka.....disebabkan byk pikir..aku mmg xleh dimasukkan dlm kategori itu...sbb nye aku kedekut ok! pergi coti-coti ngak papa...biar kering kontang poket aku janji aku dpt jejak kan kaki di sana..di situ..di sinunnnnn.....


nota kaki: nak pegi beli lah buku dia..sbb senang paham lah kan bile bace nnt...sbb dah tgk movie dia..ahhahahaa

7 comments:

didiladidi said...

sgt best.peringatan juga buat pemegang kad kedit!

blur42nd said...

2la..mmg memerli aku sungguh citer ni..hehehe

beringat! beringat! sebelom lupe

dewman said...

nak tgk jugaaaaaa.. nak sedut secepat yang mungkin!!

chajuya said...

uh..aku dh lama katam buku dia ni...bace buku lg best...rase buang duit je tgk movie dia pas dh bace buku

blur42nd said...

oh ye ke..ni yg lg xsabo nk bace buku dia..erm alah..kalo movie dia nk ikot sebijik cam buku..mau kebas bontot dok lam wayang tu kan...

amoi said...

berjaya jugak ko tgk ek...syabas...hehe...best kan..aku nak cari dvd plak...tak puas tgk...eheheh...

blur42nd said...

2la best...berjaya jugak...
aku nk carik DVD + BUKU dia ngan kadar segera..hehehe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...