Skip to main content

Rapid KL

Allo eberibodi...

dulu kan i dah janji mo cerita bout rapid KL nih...

Rapid KL ni pengangkutan paling glem dlm KL ni... erm kalo bas..worth lah..sbb tiket bas leh digunakan tok 24hrs lah... rate dia as gamba kat bawah ni....
pehtu nk tau laluan dia utk setiap no bas...sila rujuk ke www.rapidkl.com.my semua ade kat situ...

jadual mase dia plak..std KL lah..selalu jek aku hangen..but xdelah smpai 2jam menunggu kn..setakat sejam lebih tu baser lah..& one more thing...pick hour cam nk g keje & blk keje..kompem berebut men tolak-tolak..seb bek xtarik rambut tau...

i paling hangen kalo bab I*d*n ade sekali..kompem lah ko akan rase sakit ati..depa tu bkn ade perasaan perikemanusiaan kn.. main redah teros ke depan jek...

so far, ok lah perkhidmatan rapid KL ni..even selalu jugak aku rase sakit ati kn..hehehe tp std lah..xnak rase sakit ati..nek kete sndr..drive sndr...kompem sakit ati ngan traffic jem plak..hahahaa

ok lah uols....selagi nak jimat..maka rapidKL dihatiku... gigih tau aku kumpul tiket ni..ahhahahaaa dlm sebulan aku hny habis kan dlm rm22-25 jek tok duit tiket bas...blk keje aku leh g mid valley teros..xyah bayar parking + tiket bas dah...hahahahaa sbb tu sll jek aku akan ke mid valley cuci mate kejap kn if trn jek tren & bas nk ke mid valley nk gerak..kompem aku ade jek idea bernas..hehehehe

Nota kaki: tp aku nak naek KL Hop On Hop Off..:)

Comments

amoi said…
ye silalah naik bas hop on hop off...hehe...

aku lagi suka naik bas metro dari rapidkl...dulu aku keje kat damansara uptown setiap 15 minit ada bas...heaven...
dewman said…
ok naik kl hop on hop off masuk dalam agenda lepas janda baik
blur42nd said…
amoi: metro..xlalu kat opis aku..so aku xtau schedule dia camne...

rapid ni..sumtime ok..sumtime hampehhh hehehe..tp so far lom wat aku naik naga lagi lah

dewman: ok lepas janda baik kite plan hop hop plak lah yeaaaa
mama tisya said…
zamn naik bas lama dh berlalu...nk2 yg guna 1tiket 1 hr tu..tk brp tau sgt...suka time dlu2 yg p mn2 90sen je tp kalo tkde 90sen slalu ltk singgit....

hah try ler naik kl hop on hop off tu mcm bdk2 af naik time depa tersingkir & dlm citer ROZANA...mcm best je..nk2 dk kt ats yg tanpa bumbung tu...
Queenin Murni said…
apakah motif sidai tiket tu??
nanti org igt ko buat seluar kecik plak ngan tiket tu.. hahahah!

patutlah pakcik drebar angin ngan ko.. rupanya, lepas ko pakai tiket tu, ko basuh, sidai n pakai balik. :P
blur42nd said…
queenin Murni: i don used that hanger tok sidai suar konet ok!coz hanger tu bkn aku punyer...

it's up to u nak pikir ape pon...

pakcik drebar tu hangen ngan aku? ...ke...yg sebetolnye aku yg ptt hangen ngan dia? citer terbalik ka?ko refresh balik db ko tu yeaaa

if aku nk wat suar kecik gune tiket tu..aku appoint ko as the tailor lah..ko kan teror menjahit...sure ko tau camne nak gayakan tiket tu jadik sepentot..lalala
saifurudin said…
aku naik moto.. heee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…