Wednesday, April 15, 2009

Rapid KL

Allo eberibodi...

dulu kan i dah janji mo cerita bout rapid KL nih...

Rapid KL ni pengangkutan paling glem dlm KL ni... erm kalo bas..worth lah..sbb tiket bas leh digunakan tok 24hrs lah... rate dia as gamba kat bawah ni....
pehtu nk tau laluan dia utk setiap no bas...sila rujuk ke www.rapidkl.com.my semua ade kat situ...

jadual mase dia plak..std KL lah..selalu jek aku hangen..but xdelah smpai 2jam menunggu kn..setakat sejam lebih tu baser lah..& one more thing...pick hour cam nk g keje & blk keje..kompem berebut men tolak-tolak..seb bek xtarik rambut tau...

i paling hangen kalo bab I*d*n ade sekali..kompem lah ko akan rase sakit ati..depa tu bkn ade perasaan perikemanusiaan kn.. main redah teros ke depan jek...

so far, ok lah perkhidmatan rapid KL ni..even selalu jugak aku rase sakit ati kn..hehehe tp std lah..xnak rase sakit ati..nek kete sndr..drive sndr...kompem sakit ati ngan traffic jem plak..hahahaa

ok lah uols....selagi nak jimat..maka rapidKL dihatiku... gigih tau aku kumpul tiket ni..ahhahahaaa dlm sebulan aku hny habis kan dlm rm22-25 jek tok duit tiket bas...blk keje aku leh g mid valley teros..xyah bayar parking + tiket bas dah...hahahahaa sbb tu sll jek aku akan ke mid valley cuci mate kejap kn if trn jek tren & bas nk ke mid valley nk gerak..kompem aku ade jek idea bernas..hehehehe

Nota kaki: tp aku nak naek KL Hop On Hop Off..:)

7 comments:

amoi said...

ye silalah naik bas hop on hop off...hehe...

aku lagi suka naik bas metro dari rapidkl...dulu aku keje kat damansara uptown setiap 15 minit ada bas...heaven...

dewman said...

ok naik kl hop on hop off masuk dalam agenda lepas janda baik

blur42nd said...

amoi: metro..xlalu kat opis aku..so aku xtau schedule dia camne...

rapid ni..sumtime ok..sumtime hampehhh hehehe..tp so far lom wat aku naik naga lagi lah

dewman: ok lepas janda baik kite plan hop hop plak lah yeaaaa

mama tisya said...

zamn naik bas lama dh berlalu...nk2 yg guna 1tiket 1 hr tu..tk brp tau sgt...suka time dlu2 yg p mn2 90sen je tp kalo tkde 90sen slalu ltk singgit....

hah try ler naik kl hop on hop off tu mcm bdk2 af naik time depa tersingkir & dlm citer ROZANA...mcm best je..nk2 dk kt ats yg tanpa bumbung tu...

Queenin Murni said...

apakah motif sidai tiket tu??
nanti org igt ko buat seluar kecik plak ngan tiket tu.. hahahah!

patutlah pakcik drebar angin ngan ko.. rupanya, lepas ko pakai tiket tu, ko basuh, sidai n pakai balik. :P

blur42nd said...

queenin Murni: i don used that hanger tok sidai suar konet ok!coz hanger tu bkn aku punyer...

it's up to u nak pikir ape pon...

pakcik drebar tu hangen ngan aku? ...ke...yg sebetolnye aku yg ptt hangen ngan dia? citer terbalik ka?ko refresh balik db ko tu yeaaa

if aku nk wat suar kecik gune tiket tu..aku appoint ko as the tailor lah..ko kan teror menjahit...sure ko tau camne nak gayakan tiket tu jadik sepentot..lalala

saifurudin said...

aku naik moto.. heee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...