Skip to main content

Sarawak - Part 4 [Ringkasan Perjalanan]


25 April 2009

1.15pm - aku nek bas dr KL Sentral ke LCCT
1.35pm - Bas bergerak ke LCCT
2.20pm - Bas Sampai di LCCT
2.30om - Check in kat counter R41
4.35pm - flight berlepas dr LCCT
6.20pm - kami mendarat di lapangan terbang Kuching
6.35pm - Khatul & da geng smpai utk pick up aku ngan Lyza
7.00pm - Check-in di Hotel Tune [check in sajok...xsempat angkat barang..sbb kelaparan..ahaks]
7.30pm - Dinner@My Village Barok [seberang sungai Waterfront tu jek]
8.30pm - Nek Sampan seberang sungai utk ke Waterfront
8.45pm - Ronda2 di Waterfront [macam-macam adaaa]
10.00pm - balik ke My Village Barok utk nek kete & balik [before balik..ronda2 tgk city cat dulu :)]
11.00pm - smpai Hotel....zzzzzzzzzz

26 April 2009

8.30am - Azim pick up kami di hotel & jalan2 carik brekpes di pasar Satok
9.00am - membeli belah di pasar satok [layan...mcm2 ada]
11.00am - bergerak ke Taman negara Bako
12.00pm - Naik boat ke Taman negara Bako
12.35pm - Sampai di Taman Negara Bako [kami plan utk tgk periuk kera + Proboscis Monkey]
3.30pm - decide utk pulang ke pangkal jalan [sbb nyer...cuaca sgt panas...aku xthn sakit kepala dahhh]
4.00pm - boat sampai..teros bergerak pulang
4.45pm - bergerak pulang ke town kuching
5.30pm - jalan2 carik makan Lunch + Hi-tea...[ amik ko...kepala aku dah bertambah weng sbb makan lambat kot]
6.30pm - balik ke hotel & rehat kejap
8.00pm - amik kereta kat membe Lyza di tuaran [marvick udah tegor...tuaran ni kat sabah..ahaks... tabuan height [ye ke name tpt tu..hantam saja lah..tp berhampiran ngan taman sahabat]
9.30pm - jalan2 di sekitar town [terjah shopping mall yg berhampiran ngan hotel tp byk yg dah nk tutup ahaks]
11.00pm - balik tido..zzzzzz


27 April 2009

8.30am - berkumpul kat lobby + google map ke santubong [even ade map yg dibeli kat popular bookstore] + try nak gune gps...tp file yg di donlowd xsesuwai utk dopod or HTC khatul & husband nye..
9.00am - bergerak cargas ke kedai makan tok brekpes dulu..hehehe
9.45am - perjalanan ke Cultural Village bermula
10.50am - sampai di perkarangan Cultural Village [almaklumlah...tersesat sket masuk kat kg.santubong..heheh pdhal kene teros ke damai resort]
11.00am - memulakan XPDC teroka cultural village [enterance fee dia mahal lah]
11.30am - stop kejap..tgk daily cultural show kat Dewan lagenda
12.30pm - continue jalan2 carik penat dlm cultural village
3.30pm - tamat lah XPDC kami & carik makan di restoran budaya
4.00pm - bergerak pulang [letih gilak]
4.30pm - Singgah di Muzium Kucing
5.00pm - bergerak pulang
5.15pm - singgah di Mariam Cakes
5.30pm - Bergambar dengan replika Kucing di Town
6.00pm - Pulang ke Hotel
8.00pm - Pemulangan kereta , Ronda-ronda di sekitar Town & Celebrate birthday Imran

28 April 2009

8.00am - Packing barang
8.30am - check out & simpan barang di lobby
8.45am - kedai kek lapis Dayang Salhah
9.15am - brekpes
9.30am - Kuil Siew San Teng
10.00am - Muzium Sejarah Cina
11.00am - ronda-ronda di bazaar Kucing
12.10pm - Lunch@Ayam Penyek Cafe
1.00pm - balik ke Hotel utk angkut barang masuk dlm van & cargas ke airport
1.45pm - smpai airport....setelkan hal check -in & permit [hahaha kertas permit tu aku xingat letak mane..seb bek mamat tu ok jek...]
3.05pm - bergerak pulang ke KL....GOOD BYE Kuching...

Comments

Marvic said…
bukan tuaran heights tapi tabuan heights la sayang..hehehe
blur42nd said…
hahhaa ikut suke aku jek kan..
thanx betol kan...

xpe end of mei ni..kazen aku kawen ngan org sarawak...area tabuan height jugak aku rase

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.