Thursday, April 30, 2009

Sarawak - Part 4 [Ringkasan Perjalanan]


25 April 2009

1.15pm - aku nek bas dr KL Sentral ke LCCT
1.35pm - Bas bergerak ke LCCT
2.20pm - Bas Sampai di LCCT
2.30om - Check in kat counter R41
4.35pm - flight berlepas dr LCCT
6.20pm - kami mendarat di lapangan terbang Kuching
6.35pm - Khatul & da geng smpai utk pick up aku ngan Lyza
7.00pm - Check-in di Hotel Tune [check in sajok...xsempat angkat barang..sbb kelaparan..ahaks]
7.30pm - Dinner@My Village Barok [seberang sungai Waterfront tu jek]
8.30pm - Nek Sampan seberang sungai utk ke Waterfront
8.45pm - Ronda2 di Waterfront [macam-macam adaaa]
10.00pm - balik ke My Village Barok utk nek kete & balik [before balik..ronda2 tgk city cat dulu :)]
11.00pm - smpai Hotel....zzzzzzzzzz

26 April 2009

8.30am - Azim pick up kami di hotel & jalan2 carik brekpes di pasar Satok
9.00am - membeli belah di pasar satok [layan...mcm2 ada]
11.00am - bergerak ke Taman negara Bako
12.00pm - Naik boat ke Taman negara Bako
12.35pm - Sampai di Taman Negara Bako [kami plan utk tgk periuk kera + Proboscis Monkey]
3.30pm - decide utk pulang ke pangkal jalan [sbb nyer...cuaca sgt panas...aku xthn sakit kepala dahhh]
4.00pm - boat sampai..teros bergerak pulang
4.45pm - bergerak pulang ke town kuching
5.30pm - jalan2 carik makan Lunch + Hi-tea...[ amik ko...kepala aku dah bertambah weng sbb makan lambat kot]
6.30pm - balik ke hotel & rehat kejap
8.00pm - amik kereta kat membe Lyza di tuaran [marvick udah tegor...tuaran ni kat sabah..ahaks... tabuan height [ye ke name tpt tu..hantam saja lah..tp berhampiran ngan taman sahabat]
9.30pm - jalan2 di sekitar town [terjah shopping mall yg berhampiran ngan hotel tp byk yg dah nk tutup ahaks]
11.00pm - balik tido..zzzzzz


27 April 2009

8.30am - berkumpul kat lobby + google map ke santubong [even ade map yg dibeli kat popular bookstore] + try nak gune gps...tp file yg di donlowd xsesuwai utk dopod or HTC khatul & husband nye..
9.00am - bergerak cargas ke kedai makan tok brekpes dulu..hehehe
9.45am - perjalanan ke Cultural Village bermula
10.50am - sampai di perkarangan Cultural Village [almaklumlah...tersesat sket masuk kat kg.santubong..heheh pdhal kene teros ke damai resort]
11.00am - memulakan XPDC teroka cultural village [enterance fee dia mahal lah]
11.30am - stop kejap..tgk daily cultural show kat Dewan lagenda
12.30pm - continue jalan2 carik penat dlm cultural village
3.30pm - tamat lah XPDC kami & carik makan di restoran budaya
4.00pm - bergerak pulang [letih gilak]
4.30pm - Singgah di Muzium Kucing
5.00pm - bergerak pulang
5.15pm - singgah di Mariam Cakes
5.30pm - Bergambar dengan replika Kucing di Town
6.00pm - Pulang ke Hotel
8.00pm - Pemulangan kereta , Ronda-ronda di sekitar Town & Celebrate birthday Imran

28 April 2009

8.00am - Packing barang
8.30am - check out & simpan barang di lobby
8.45am - kedai kek lapis Dayang Salhah
9.15am - brekpes
9.30am - Kuil Siew San Teng
10.00am - Muzium Sejarah Cina
11.00am - ronda-ronda di bazaar Kucing
12.10pm - Lunch@Ayam Penyek Cafe
1.00pm - balik ke Hotel utk angkut barang masuk dlm van & cargas ke airport
1.45pm - smpai airport....setelkan hal check -in & permit [hahaha kertas permit tu aku xingat letak mane..seb bek mamat tu ok jek...]
3.05pm - bergerak pulang ke KL....GOOD BYE Kuching...

2 comments:

Marvic said...

bukan tuaran heights tapi tabuan heights la sayang..hehehe

blur42nd said...

hahhaa ikut suke aku jek kan..
thanx betol kan...

xpe end of mei ni..kazen aku kawen ngan org sarawak...area tabuan height jugak aku rase

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...