Skip to main content

Sarawak - Part 5 [My Village barok]

Tempat makan yg Per-1 aku serang...

thanx a lot to Azim..kalo tiada dia..mmg lah aku makan kat foodcourt Waterfront tu sajok..hehehe

mmg best..tp kat Village Barok ni...Sayor Midin dah abis..xdapat lah merasa mlm tu....tp makanan kat Village Barok ni sodap2 jugak...

Jalan-jalan cari makan pon dah penah serang situ [aku tau sbb ade nye gift JJCM kat Village barok tu]

Kami order set utk 4org nye makan..tp byk gillak ok! seb bek semua org tgh kebulur..maka....licin oooo semuanya...ade kerapu 5 rasa [xtau nk ckp rase dia camne..sbb byk sgt smpai 5rasa kan :P], sayur campur, udang goreng cili, sotong goreng tepung, tomyam campur & air snd pilih..hhehee pehtu azim order Linut utk kami rase....sedap jugak...aku layan jek..mcm makanan baby aje...heheh tp Linut ni leh makan ngan mcm2...sos ala2 sambal belacan or maybe kalo lawan kuah air gula./.lagi layan kot...memandai jek aku nih.,...tp seyes...smpai tpt org kenelah rase makanan depa kan...

JoM CuBe LinUT


My Village Barok ni..mmg bukak malam aje yea...nak pg senang jek...dr Waterfront tu naek sampan yg kunun2 nye 20sen [mase mlm 1st kami smpai..Tuan Umah kate 20sen...nga muke xpercaya kami bayar jek 20sen..pakcik tu xckp pape..mcm betol lah kan..hehehe] tp ruper2 nye 50sen daaaaaaaaaaa. ni pon tau sbb mase isnin khatul & hubby dia nek nak ke kek lapis dayang salhah ade pelancong tny kat pakcik sampan tu...xpe lah...JGN lupe tau..kos sampan tu 50sen..ahaks

Dr waterfront tu..kalo nek kete agak jauh lah nk pusing ke My Village barok tu..better nek sampan jek..kojap ajo....sampan plak beroperasi dr awal pagi - 11.00pm

Comments

Marvic said…
aku ni org sarawak x naik lagi sampan tambang tu..hehehe...linut tu sedap makan dgn sambal je..tapi x tahu la selera org sini mcm mana kan...hehehe
blur42nd said…
baser lah org tempatan xkn explore tpt sndr punye lah .. ahaks

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.