Skip to main content

Camnilah..CAMniLaH!

camnilah..

camnilah...

camnilah...

GAYA HIdup Adam Rifqi..
camnilah...
Adam ketika sibok ngan keje nye

wah...BEBAS kuman dengan Dettol..opps mama mop lantai pakai pencuci Cap Giant jek! :P

terhenti seketika

bukan dia kesah pon ape yg berlaku kat sekeliling

iklan oh IKLAN

bile iklan muncul

adam terkesima..terkaku

adam yg kagum ngan Minyak masak..nak tolong Mama Adam masak ke?
sangat lah khusyul tgk IKLAN...budak2 ler kate kan!

Adam: Mama..Lima Hengget Sembilan Puloh Lima sen jek...Kite lunch kat sini lah...Bubur Ikan busuk tu xsedap lah!Ni nampak sedap..rase lagi lazat...

Comments

Queenin Murni said…
ceh!!! cam siott! bubur ikan busuk tu buat aku sentap ok??? :P

by the way..mama memang mop lantai dgn dettol ok?? :P

thanx for the post bg pihak adam.. hehehe!
blur42nd said…
hahaha 2 yg peneng aku pikir..apelah ayat nk tulis nk kasik ko sentap..akhirnya...seb bek isu ikan busuk tu ade...tp bkn ikan tu yg busuk kan....ikan tu ok..cume bile blend jadik busuk..camne tu...:P

yeke pakai dettol? hik22

same2 yeaa adam...nnt jumpe adam lagi..ade lah aksi leh..kite masukkan aksi men kejar2 ngan adam plak lah..hahahaa
semut-terbersin said…
lawak laa ko nye entri ni..gila banyak menan si adam ni! kayo betul ngan menan
semut-terbersin said…
lawak laa ko nye entri ni..gila banyak menan si adam ni! kayo betul ngan menan
blur42nd said…
hahaha baser lah..lom sekolah.kaye ngan menan..dah sekolah nnt...mak dia kasik kaye ngan buku plak..:P
Queenin Murni said…
hhaha.. ila.. nanti la anak ko kuor..
rumah ko mesti jadi toy's r'us..(camtu ke eja:P )

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.