Skip to main content

Cuti Hari pekerja

opss .. before ape2..aku umumkan..yg entry ni..merupakan cerita semata2 tanpa gamba yea...

--------------------------------------------------------------
Tahun ni best sket sbb byk cuti jatuh pada Isnin & Jumaat...so, ianya memudahkan aku utk tidak menganbil cuti len..bg menyambung ke cuti weekend..ahaks

Labour day tahun ni jatuh pada Jumaat./.yeay..dah lepas pon..tu pon nak yeay lagi...ahaks..maka genaplah setaun parut kat tangan aku hasil drpd minyak panas sbb menggoreng kopok lekor..hahaha pdn kan muke aku aje...

ok..cuti pjg...maka kene lah blk kg kan..tp mmg kene balik sbb nak nganto kek lapis blk kg utk diedarkan pd yg patut terima...chewahhh...tp kali ni..aku balik kejap jek... khamis ptg aku nek bas kui 6pm [sbb tiket xdek dah..belasah jek..aku mintak kuar awal dr opis aritu]... perjalanan yg pjg sbb jem..tp akux sedor..sbb nye ... mcm baser aku tido nyenyak dlm bas...hahhahaa [ntah le...penyakit ni aku xleh nak hapuskan lagi....sangat suke tido dlm bas]

pehtu jumaat pagi...9.30am aku dah ade kat sharodz sbb nye ade meeting alumni..asma' suh aku ganti kan..last2...mmg aku gantikan dia..tp kami semua putuskan utk kekal kan dia dlm senarai AJK..pdn muke...hehhee..xpe asma' aku leh tlg ko...tlg jadik pembaca berita kat ko nnt k! ape yg best mase meeting ini ialah..makan..ustazah azian wat nasik lomak..sodap ehh rugi sape yg xdtg,..hahhahaa yg dtg pon xramai...7org jek kot...ustazah azian, kak werk, kak runny, kak hanim, kak azura, kak suzian, kak azian [aku lupe lah name kakak ni..betol ke idak..tp yan jugak lah sebuatannye], & aku lah yg plaing mude jelita..hahahahahaa sbb yg len semua mak-mak org..ngeh33

abis meeting dah kui 12lbh..aku teros blk..kunun2 ptg tu nak g melawat audi..meneman kan ade lah org tu kan..teringin nak tgk anak audi..tp ape kn daya..mate aku mmg berat utk dibuka...maka...aku hny mampo jwb phone call dia dgn mengatakan "AKU MENGANTOK LAH..minggu depan ajelah kite pg...aku janji minggu depan aku blk mlk lagi" amik ko janji lagi ngan org tym mamai...kene blk mlk lagi kan..ahaks...nvr mind...bkn ssh pon blk mlk kn..hehehe dr lepas zohor aku tido smpai kui 6.30pm..amik ko kan..mcm dah seminggu xtido jek rupenyer...lantakkan aje...

jumaat mlm plak ..aku xleh tido..hahah pdn muke aku..

**[edited]melantak xhengat kan...sbb mlm tu g makan ikan bakar kat Alai...Palap belanje..hehehe seb bek belanje aku yg makan xberapa nk byk..kalo aku tgh pelahap..mampuih kering poket dia....dpt lah jumpe wifey + anak dia si danish tu kan...dia kawen nak masuk 3taun ok..last skali aku jumpe wife dia mase wedding dia ogos 2007 & anak dia dah setaun setengah baru aku dpt jumpe...aku yg bz ke dia yg xdek mase...tp dia ade lah jugak jumpe kejap2 kan...dah lah smpai kat ikan bakar tu around 8.45pm..kui 9pm baru dpt tpt ddk...pehtu...order siap vagai...kui 10.40pm camtu baru dpt makan...giller ramai org ok! naek hangen lah si palap tu..al-maklumlah..mamat tu kan baran sket..hehehe layan kan ajo...seb bek wifey dia ade..kalo x..terok aku kene bebel kan...hahahaa kesudahannya kui 11.15pm baru chow...erkkk alhamdulillah..dah kenyang blk lah kan..tu pon org masih penuh lagi..gile xgile kan...***

balik umah layan lah TV smpai subuh...kekeke lepas subuh aku tido..payah nk bgn plak...tp dek kerana nak blk KL tok ke majlis si saz...aku gagahkan jua...amik ko jgn aku kene speed trap udah....smpai kat tol bangi kui 12.08pm bdk 2org lagi tu senang lenang kate kami masih kat umah..ciss wat penat aku speeding jek...xpe xpe...

wah happening ok majlis pertunangan saz ngan abg sojar..glemmer gitew..dah mcm kenduri kawen jek rupernye...tp i plg suke...door gift utk tetamu..i lyk ok! hehehe lepas abis terjah kenduri sazz..kami lepak kat mapley depan umah sazz...ptg baru blk...

amik ko smpai umah aku dah lembik..nak ke umah DD mlm tu pon aku xlarat dah...nk tido xleh..so tgk TV smpai mlm..abis aku khatam kan konsert AF + AIM2009..amik ko... lepas tgk TV wajib tido sbb esok nak ke umah DD seawal pagi kan...

pagi xpagi kui 10am jugak aku ngan mira gerak ke umah DD...xdek ape pon yg leh di tolong sbb semua dah siap..kami hny tolong TGK + tolong makan ajo... dok umah dia smpai kui 2.20pm...pehtu kami pon minta diri utk pulang ke lokasi len...sbb on da way blk kami kene singgah ke umah makcik aku pehtu umah yam pehtu umah pakcik giant & last skali kami ke umah puan JJ & setelah semua urusan selasai kami pon pulang ke kerinchi...blk umah dok lepak tgk TV lagi...ahahaha 1st time aku layan citer JGN pandang Belakang..hahahahaha lawak lah sungguh..ade jugak part yg memeranjatkan..hehehe...malam kene tido..sbb nye esok cuti dah abis...

esok nya or lebih senang arini..dah kene KEJE balik...warghhh ngantoknye!!!!

Comments

MIss Kenanga said…
over taw...majlis tunang mcm org kawin...!..1 bintang akaq bagi kat majlis tu..NAN ADO CIKJAN KENDO!..CHOIII
blur42nd said…
hahaha
dia saje jek xmo jemput cikjan..
nnt u plak yg amik tahta diva tu kan

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…