Skip to main content

Syukur..Alhamdulillah

eH..SilaP lah...tu ayat Iklan Pakcik Makcik Hi-O kan..hehehe tp Syukur Alhamdulillah jugak sbb majlis kenduri kesyukuran sempena pernikahan Lia&Rudy telah selamat berlangsung dengan suasana yg meriah...dengan sekali lafaz sah lah mereka sebagai suami-isteri..cayalah Rudy...dlm nerves-nerves tu sekali jek setel...2la namenye ikhlas+kesungguhan kan..hehehe :) tp kompem lah geram gak ngan tok kadi sbb byk sgt soal..dah jawab kene ulang plak tu..tp layan kan ajo kan..name pon proses pernikahan..kenelah dituruti..dah tempat/kawasan tu nye style begitu..xgitu?

Lia ni or senang Lia Jaafar [sbb nye ade 2org Lia mase batch kitaorg], Kawan aku mase sekolah menengah..alah sekolah atas bukit tu..ape yg paling aku ingat..aku dok sebelah dia mase Form3..lawak xlawak....kitaorg selalu jek kene denda disebabkan soalan2 bangang hasil dr buah pemikiran dia....selalu jek bertekak ngan dia..sedia maklum lah kalo org melaka same melaka bertekak..mmg menjerit..nk kate yg pendapat sndr benar sebenarnye..tp sentiasa OK...hahahaa cik kak ni teror sejarah..sbb dia rajin giller bace buku sejarah..aku xleh blah ok! tapi kan..aku paling ingat..soalan dia yg mengundang jawapan "Tiada dalam silibus" drpd cikgu Azalaili..hehehehe sebenarnye selalu jek dpt jawapan mcm tu...sbb cik kak ni mmg advance...soalannye...
kepada Lia & Rudy ... wish both of u, Selamat Pengantin Baru, & hope ur ikatan perkahwinan will long lasting & di limpah ruahkan dengan rezeki & anak-anak..hehehe :) sangat hepi tgk korang yg secocok..hik22 [tetibe aku rase cam nak kawen]..tp apekan daya..layan kan ajo lagu "Hadapi dengan senyuman" ok! :P [pdhal ni xtermasuk dlm topik ini ok!]
thanx a lot to both of them sbb sangat trust kat aku utk melantik aku as OP depa sempena hari berbahgia mereka ni...tp aku tau keje ngan Lia xkan mengundang mslh besar..sbb kegedikan dia sgt memudahkan kerja aku..tp Mak dia dah pesan jgn nak gedik sgt..tp kan lia...baju ko mmg santek..make up pon malatop ok! teror mak andam ko....:) [ayat ni xreleven ngan perenggan ini -komen dr cikgu bahasa rojak]
yeeeaaa kami dah kawen..anda bile lagi? [ayat standard - yg aku dah bo-RING nak dengar...aku hanya mampo diam kan aje...kire sepi dr jawapan..it's better lah kan..]

& seronok melayan pengantin yg sangat ramai peminat pd hari kejadian di mana...org jepun+cina same sibok nak bergambar ngan pengantin..huhuhu..tp kite kan rakyat yg peramah..maka layan kan ajo...seb bek org tukang amik gamba xpayah senyum kan..kalo x..dengan mulot aku sekali krem aku rase..huhuhuhu
ok...seb bek sempat jugak bergambar ngan pengantin di mana..kali ni berjaya...thanx to Aron Aziz sbb amik kan gamba ni....di samping to Sara Loo jugak sbb menemankan si tukang amik gamba....basernyer aku xsempat & terlupe nk bergamba ngan pengantin kan...sob* sob*
yeahhh..aku suke make up ko ok! you look so gorgeous lah Lia...

**yang best nye..dapat jumpe Makni [Masni ye kengkawan sharodz]...giller lame xjumpe..last skali aku jumpe dia mase wat medical check-up nk masok UiTM kat sepital Putra...giller ahh..taun 2000 ok! dia kawen pon aku xpg...& majlis mane2 bdk sharodz aku xsempat jumpe dia..seb bek kat kenduri si Lia ni aku dpt jumpe..giller syahdu...hehehe...kasyah aku dah selalu jumpe...:)

Kepada pengantin yg Cantek+Hensem+meletops pd hari kejadian...SElamat PEngantin BAru again! & caiyok2! :P

Nota kaki: tiada ape lagi yg perlu aku kate kan...ta-ta, baju ko sangat cantek..tp sayang...size aku terover plak dr size ko..kalo idak leh sewa! kwang kwang kwang~
--------------------------------------------
**Update 5 Ogos 2009**

Lupe plak nk letak gamba bdk Sharodz yg mai mase kenduri si Lia..hehehe

ok ni Pengantin ngan Kasyah+anaknya...suami dia tah mane tah...sembunyik xmo bergambar lah tu :)
Cube tgk anak Si Kasyah..sebijik cam dia..ngan idung2 skali sebijik..huhuhu

yang ni plak...if sesape xhengat...ni lah Masni..mak yam...ni partner ko mase form 3...kompem ko rindukan...
aku dah melampiaskan rindu..jgn jeles...dah muah muah hohoho...
ni pon laki dia xmo masuk tok bergambar..malu ke ape ke..ngeh33 tp makni xbawak plak anak2 dia [mcm byk jek bunyiknye]

yang kate nk muncul tp xmuncul..adalah si Nuzul..si puter plak...hubby dia outstation..xdapek lah aku tgk baby dia tu..huhuhu....

Comments

Anonymous said…
eh aku ingat lia dah kawen?

aa
Queenin Murni said…
yer.. baju die malatop! tapi kalay pakai rantai diamond bling bling lagi malatop!!!

kenapa lia senyum cam terpaksa jek yun? ko buli dia ke? :P
Yun said…
anonymous: 2 lia rosli :)

murni: 2 la..tempah aja rm600..mak dia tau mau kene leku kepala dia :P dia xmo pakia bling bling..tp aku xbuli dia ok! dah dr pg senyum sengih memanjang..dah petang krem lah otot mulut dia tu...pehtu jgn salahkan aku plak...kang aku xsuh senyum....nnt gamba masam..camne? huhuhu :)

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.