Monday, August 3, 2009

Syukur..Alhamdulillah

eH..SilaP lah...tu ayat Iklan Pakcik Makcik Hi-O kan..hehehe tp Syukur Alhamdulillah jugak sbb majlis kenduri kesyukuran sempena pernikahan Lia&Rudy telah selamat berlangsung dengan suasana yg meriah...dengan sekali lafaz sah lah mereka sebagai suami-isteri..cayalah Rudy...dlm nerves-nerves tu sekali jek setel...2la namenye ikhlas+kesungguhan kan..hehehe :) tp kompem lah geram gak ngan tok kadi sbb byk sgt soal..dah jawab kene ulang plak tu..tp layan kan ajo kan..name pon proses pernikahan..kenelah dituruti..dah tempat/kawasan tu nye style begitu..xgitu?

Lia ni or senang Lia Jaafar [sbb nye ade 2org Lia mase batch kitaorg], Kawan aku mase sekolah menengah..alah sekolah atas bukit tu..ape yg paling aku ingat..aku dok sebelah dia mase Form3..lawak xlawak....kitaorg selalu jek kene denda disebabkan soalan2 bangang hasil dr buah pemikiran dia....selalu jek bertekak ngan dia..sedia maklum lah kalo org melaka same melaka bertekak..mmg menjerit..nk kate yg pendapat sndr benar sebenarnye..tp sentiasa OK...hahahaa cik kak ni teror sejarah..sbb dia rajin giller bace buku sejarah..aku xleh blah ok! tapi kan..aku paling ingat..soalan dia yg mengundang jawapan "Tiada dalam silibus" drpd cikgu Azalaili..hehehehe sebenarnye selalu jek dpt jawapan mcm tu...sbb cik kak ni mmg advance...soalannye...
kepada Lia & Rudy ... wish both of u, Selamat Pengantin Baru, & hope ur ikatan perkahwinan will long lasting & di limpah ruahkan dengan rezeki & anak-anak..hehehe :) sangat hepi tgk korang yg secocok..hik22 [tetibe aku rase cam nak kawen]..tp apekan daya..layan kan ajo lagu "Hadapi dengan senyuman" ok! :P [pdhal ni xtermasuk dlm topik ini ok!]
thanx a lot to both of them sbb sangat trust kat aku utk melantik aku as OP depa sempena hari berbahgia mereka ni...tp aku tau keje ngan Lia xkan mengundang mslh besar..sbb kegedikan dia sgt memudahkan kerja aku..tp Mak dia dah pesan jgn nak gedik sgt..tp kan lia...baju ko mmg santek..make up pon malatop ok! teror mak andam ko....:) [ayat ni xreleven ngan perenggan ini -komen dr cikgu bahasa rojak]
yeeeaaa kami dah kawen..anda bile lagi? [ayat standard - yg aku dah bo-RING nak dengar...aku hanya mampo diam kan aje...kire sepi dr jawapan..it's better lah kan..]

& seronok melayan pengantin yg sangat ramai peminat pd hari kejadian di mana...org jepun+cina same sibok nak bergambar ngan pengantin..huhuhu..tp kite kan rakyat yg peramah..maka layan kan ajo...seb bek org tukang amik gamba xpayah senyum kan..kalo x..dengan mulot aku sekali krem aku rase..huhuhuhu
ok...seb bek sempat jugak bergambar ngan pengantin di mana..kali ni berjaya...thanx to Aron Aziz sbb amik kan gamba ni....di samping to Sara Loo jugak sbb menemankan si tukang amik gamba....basernyer aku xsempat & terlupe nk bergamba ngan pengantin kan...sob* sob*
yeahhh..aku suke make up ko ok! you look so gorgeous lah Lia...

**yang best nye..dapat jumpe Makni [Masni ye kengkawan sharodz]...giller lame xjumpe..last skali aku jumpe dia mase wat medical check-up nk masok UiTM kat sepital Putra...giller ahh..taun 2000 ok! dia kawen pon aku xpg...& majlis mane2 bdk sharodz aku xsempat jumpe dia..seb bek kat kenduri si Lia ni aku dpt jumpe..giller syahdu...hehehe...kasyah aku dah selalu jumpe...:)

Kepada pengantin yg Cantek+Hensem+meletops pd hari kejadian...SElamat PEngantin BAru again! & caiyok2! :P

Nota kaki: tiada ape lagi yg perlu aku kate kan...ta-ta, baju ko sangat cantek..tp sayang...size aku terover plak dr size ko..kalo idak leh sewa! kwang kwang kwang~
--------------------------------------------
**Update 5 Ogos 2009**

Lupe plak nk letak gamba bdk Sharodz yg mai mase kenduri si Lia..hehehe

ok ni Pengantin ngan Kasyah+anaknya...suami dia tah mane tah...sembunyik xmo bergambar lah tu :)
Cube tgk anak Si Kasyah..sebijik cam dia..ngan idung2 skali sebijik..huhuhu

yang ni plak...if sesape xhengat...ni lah Masni..mak yam...ni partner ko mase form 3...kompem ko rindukan...
aku dah melampiaskan rindu..jgn jeles...dah muah muah hohoho...
ni pon laki dia xmo masuk tok bergambar..malu ke ape ke..ngeh33 tp makni xbawak plak anak2 dia [mcm byk jek bunyiknye]

yang kate nk muncul tp xmuncul..adalah si Nuzul..si puter plak...hubby dia outstation..xdapek lah aku tgk baby dia tu..huhuhu....

3 comments:

Anonymous said...

eh aku ingat lia dah kawen?

aa

Queenin Murni said...

yer.. baju die malatop! tapi kalay pakai rantai diamond bling bling lagi malatop!!!

kenapa lia senyum cam terpaksa jek yun? ko buli dia ke? :P

Yun said...

anonymous: 2 lia rosli :)

murni: 2 la..tempah aja rm600..mak dia tau mau kene leku kepala dia :P dia xmo pakia bling bling..tp aku xbuli dia ok! dah dr pg senyum sengih memanjang..dah petang krem lah otot mulut dia tu...pehtu jgn salahkan aku plak...kang aku xsuh senyum....nnt gamba masam..camne? huhuhu :)

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...