Skip to main content

Its Ur Turn

Alhamdulillah... sempat jugak aku smpai sebelom pintu dewan tertutup..hik33, Makanya...aku sempat lah berjumpe dengan kedua2 mempelai yg same cocok sama padan... ok lah Arip a.k.a Harun... U do the right decision ok! Lagi santek & lagi puas ati..hahahhaaa [kalo lah wife dia bace mo aku plak yg kene serang..pdhal..guwe ngak salah ya!]

ok....kompem tertanya2..apsal pasangan 2 sejoli tu tetibe terskali dlm gamba aku ngan pasangan mempelai 2 cocok nih..hehehe sebenarnya...ke kenduri arip ni..aku kene angkut mereka berdua as bodyguard aku yg ayu berbaju kurung tp aku SANGAT GEMOK OK! which is aku sangat bencik nak pakai baju tu..tp aku xdek pilihan...sbb nye baju len aku sangat muntah nak tgk [nmpk sgt dah lame xtukor baju...] aku bkn kedekut ye...cume aku xmo buat baju baru yg besar sbb nnt aku xleh nk kurus lg..sbb sentiasa merasa aku xgemok..pdhal baju baru tu besar...seyes...saya sangat gemok...damn!!!!!! makan dah kurang..tido dah lena..apsal aku masih gemok??? apsal?? apsal????
psangan 2 sejoli ni...folo aku balik melaka..sbb nk same2 memenatkan badan utk shot mase wedding membe aku [nnt rajin aku hupdate pasal entry ni...tp aku malas..sbb nk muntah tgk ratusan ke ribuan gamba yg uweekkkk xtau nk pilih..heheheee]..so, pasangan 2 sejoli tersebut terpakse tido sesak2 di teratak guwe yg kechil & comei tp semak samun [sori I xsempat nk kemas yea...abaikan jek pemandangan yg semak di dlm rumah aku tu..almaklom org bujang kat umah aku tu mmg amat MALAS org nye..ngeh33]

kalo korang tgk gamba atas...ape korang pikir? kesian TAK kat aku? aku kene buli ok..kene buli ngan photographer pengantin..wawawaaaaaaaaaaaaaa dan sepul plak baik ati...tersnap gamba ni utk aku jadik kan kenangan...hahaha dah aku ingat OP tu suh aku pegang jek...kad tu aku bagi kat pengantin..tp depa jadik kan objek bergamba plak... seb bek OP xsuh bukak kad tu..kalo TAK malu I nak tunjuk kad chenta I utk pengantin..hehehe sbb nye aku xsempat nk beli hadiah tapi ini alasan....aku xtau nk bg ape....kekdahnye bg kad udah...hehehehe

**dah mcm kene denda cam kat sekolah plak. huhuhu
masing2 dah menunjukkan muke toya.....xlarat dah...sbb nye 2pasangan sejoli tersebut telah menghazabkan diri di dalam jam selama 2jam lebih..kalo gerak blk melaka...dah smpai ok!
Ok si-LA a-BAI-kan aku yang gemok itu...sila tengok gamba pasangan secocok itu yg sangat sepadan..anggap jek....org yg gemok berdiri di sebelah pengantin itu adalah tiang pelamin yg salah pasang ok!..xsanggup..xsanggup melihat aku yg sangat gemok....MACAM mane nk kurus ek? aku pose bape minggu pon xturun pon...even 0.1kg pon dia xgerak ok!
Thanx to GOD sbb beri kesempatan kat aku...tok berjumpe jugak ngan pengantin..dah give up jugak..sbb takot xsempat kn..tp alhamdulillah..thanx to NPE & LDP yg xjem..hehehe kalo x kompem mulot aku cam bertih jagung dlm kete tu...

To Ariff & Shidah "SELAMAT PENGANTIN BARU" semoga ikatan perkahwinan kalian berkekalan selamanya & di murah kan rezeki serta dikurniakan zuriat yg soleh & solehah...but plez..plez...jangan lupe kawan ok! :)

Nota kaki: aku tengah tunggu turn nak naik lift...naik tangga kaki lenguh!

Comments

murni said…
dapat juga aku tgk gambar Cida ni kawin. Aku tak dpt dtg, kat sarawak, huhu..nanti kalau ko kawin, buat time cuti sekolah ye Yun, hehe...
Yun said…
murni: hehehe cida ni kawan ko lah ek...kire bdk uitm jugak lah..hehehe..ok lah nnt aku kawen time cuti sekolah lah ek..sbb nk suh ko dtg kn..hik22..xdatang siaplah...aku siram ngan air sirap!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.