Monday, August 3, 2009

Its Ur Turn

Alhamdulillah... sempat jugak aku smpai sebelom pintu dewan tertutup..hik33, Makanya...aku sempat lah berjumpe dengan kedua2 mempelai yg same cocok sama padan... ok lah Arip a.k.a Harun... U do the right decision ok! Lagi santek & lagi puas ati..hahahhaaa [kalo lah wife dia bace mo aku plak yg kene serang..pdhal..guwe ngak salah ya!]

ok....kompem tertanya2..apsal pasangan 2 sejoli tu tetibe terskali dlm gamba aku ngan pasangan mempelai 2 cocok nih..hehehe sebenarnya...ke kenduri arip ni..aku kene angkut mereka berdua as bodyguard aku yg ayu berbaju kurung tp aku SANGAT GEMOK OK! which is aku sangat bencik nak pakai baju tu..tp aku xdek pilihan...sbb nye baju len aku sangat muntah nak tgk [nmpk sgt dah lame xtukor baju...] aku bkn kedekut ye...cume aku xmo buat baju baru yg besar sbb nnt aku xleh nk kurus lg..sbb sentiasa merasa aku xgemok..pdhal baju baru tu besar...seyes...saya sangat gemok...damn!!!!!! makan dah kurang..tido dah lena..apsal aku masih gemok??? apsal?? apsal????
psangan 2 sejoli ni...folo aku balik melaka..sbb nk same2 memenatkan badan utk shot mase wedding membe aku [nnt rajin aku hupdate pasal entry ni...tp aku malas..sbb nk muntah tgk ratusan ke ribuan gamba yg uweekkkk xtau nk pilih..heheheee]..so, pasangan 2 sejoli tersebut terpakse tido sesak2 di teratak guwe yg kechil & comei tp semak samun [sori I xsempat nk kemas yea...abaikan jek pemandangan yg semak di dlm rumah aku tu..almaklom org bujang kat umah aku tu mmg amat MALAS org nye..ngeh33]

kalo korang tgk gamba atas...ape korang pikir? kesian TAK kat aku? aku kene buli ok..kene buli ngan photographer pengantin..wawawaaaaaaaaaaaaaa dan sepul plak baik ati...tersnap gamba ni utk aku jadik kan kenangan...hahaha dah aku ingat OP tu suh aku pegang jek...kad tu aku bagi kat pengantin..tp depa jadik kan objek bergamba plak... seb bek OP xsuh bukak kad tu..kalo TAK malu I nak tunjuk kad chenta I utk pengantin..hehehe sbb nye aku xsempat nk beli hadiah tapi ini alasan....aku xtau nk bg ape....kekdahnye bg kad udah...hehehehe

**dah mcm kene denda cam kat sekolah plak. huhuhu
masing2 dah menunjukkan muke toya.....xlarat dah...sbb nye 2pasangan sejoli tersebut telah menghazabkan diri di dalam jam selama 2jam lebih..kalo gerak blk melaka...dah smpai ok!
Ok si-LA a-BAI-kan aku yang gemok itu...sila tengok gamba pasangan secocok itu yg sangat sepadan..anggap jek....org yg gemok berdiri di sebelah pengantin itu adalah tiang pelamin yg salah pasang ok!..xsanggup..xsanggup melihat aku yg sangat gemok....MACAM mane nk kurus ek? aku pose bape minggu pon xturun pon...even 0.1kg pon dia xgerak ok!
Thanx to GOD sbb beri kesempatan kat aku...tok berjumpe jugak ngan pengantin..dah give up jugak..sbb takot xsempat kn..tp alhamdulillah..thanx to NPE & LDP yg xjem..hehehe kalo x kompem mulot aku cam bertih jagung dlm kete tu...

To Ariff & Shidah "SELAMAT PENGANTIN BARU" semoga ikatan perkahwinan kalian berkekalan selamanya & di murah kan rezeki serta dikurniakan zuriat yg soleh & solehah...but plez..plez...jangan lupe kawan ok! :)

Nota kaki: aku tengah tunggu turn nak naik lift...naik tangga kaki lenguh!

2 comments:

murni said...

dapat juga aku tgk gambar Cida ni kawin. Aku tak dpt dtg, kat sarawak, huhu..nanti kalau ko kawin, buat time cuti sekolah ye Yun, hehe...

Yun said...

murni: hehehe cida ni kawan ko lah ek...kire bdk uitm jugak lah..hehehe..ok lah nnt aku kawen time cuti sekolah lah ek..sbb nk suh ko dtg kn..hik22..xdatang siaplah...aku siram ngan air sirap!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...