Skip to main content

Weekend

Xdapat rehat yg cukop..makanya..kumpul lah kelelahan itu smpai weekend ni ye...huh! sendiri carik penyakit kan..tp dats only da way utk aku wat diri aku sndr hepi..tanpa perlu memikirkan permasalahan yg asik nk kusutkan urat sarap otak aku jek kan...

Ok conclusion nye...weekend ni..urat sarap aku xsbersimpul2 ye...tapi tegang! amik ko...itu yg dikehendaki kan..tp itu lah yg dpt pon~~~

Sabtu - aku seret DD ke Low yatt..saje jek jln2 buang duit yg xbape byk smpai kering....ingat kan sejam dua jek leh setel..sekali..amik ko./.dr tgh smpai pTG baru setel...huh~ kene parking RM9 ...ha kire lame lah tu bertapa dlm Low Yatt tu..tp puas ati lah semua yg tertangguh dah setel.... sampai umah dah nk magrib...lepak2..godek2 sane sini...last2 leh tido after 2am jugak..huh!

Ahad - pg-pg dah kene bgn sbb misi hari ahad adalah g makan nasik minyak dekat Jengka...Jengke ye kengkawan..jauhkan nak carik nasik minyak..tp nk wat camno..mase tu kat situ jek ade..layan kan ajo..:P kire bergerak kol 10.30am..amik bid dekat KL sentral..teros ke JLN pudu masuk cheras & masuk ke MRR2 & teros ke gombak masuk lebuhraya pantai timor..bkn salam pantai timor yee...& smpai lah jengka...seb bek traffic aritu smooth jek...xdeklah rase bengkek dlm ati kn..hhehee abis kenduri lepak umah BIB..owh camne bib leh ikot sbb dd teringat bib org jengke..cube lah tny if dia kat kg kan..tp dia kat KL..bile tny dia mo ikot blk jengke ke idak..dia ON jek...2la alkisah bib terlibat dlm XPDC kali ni [kami saje jek nk jauhkan dia dr keje2 pejabat dia yg tiada kesudahan]..hehehe thanx bib hidangkan kami ngan buah2an tempatan yg enak2 smpai kembung..hehehhee oleh sebab kitaorg gerak sndr2 disebabkan xnak org tertunggu2 akan kelambatan kami...hehehe kami pg sndr ajolah...& xdek sape folo kitaorg decide tok lepak lame sket kat umah Bib...thanx lg bib yg workaholic tu...dah kol 4pm baru gerak blk..smbil singgah pekan jengka melawat kawasan tersuspek dlm Minda iaitu ..UiTM di hatiku..hehehe wajib jenguk tpt kaum kerabat belajar kn..hahahha tp luas lah jengka compared tu dungun kan..hehehee dpt lah aku tgk SAPAKson...hehehe tp dungun pon best sbb Ade J.J [Ju Jaya] hehehehee :) lepas dah ronda2 kawasan yg tersaspek..kitaorg gerak blk..teros ke shah alam anto bib..tp singgah makan malam dulu..dah kol 8pm baru anto bib balik..aku ngan dd plak teros ke sek.7, hehehe ronda2 carik jodoh ngan Jerry Maguire....jumpr jugak jodoh ngan jejaka kacak lagi ensem tu kan...owh xkacak mane..cume dia sweet..huk33..dah jumpe jejaka idaman barulah kami mule meraba-raba dlm kegelapan malam yg pekat tok mencarik jln pulang..seb bek xsusah nk jumpe jalan pulang kan..huhuhu.spai umah around 9lbh..letey gillosssss ok! lepak gossip2 sket..pehtu layan TV...tp sebenarnya nk layankan mate kn..hehehe dah kol 12am jugak baru aku tido..huh..letey yeeeeeee!

Nota kaki: itu aje kisah kelelahan aku weekend yg lepas...weekend akan dtg pon aku bakal...penat ok! biller lah nk dpt rehat ngan puas nih~~~~~ bantal & selimut best aku...aku sgt merinduimu...[tilam xdek pon xpe...:P]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…