Skip to main content

Iftar With dot dot

Halalan Tayyiban
xleh disangkalkan lagi..

al-kisahnya,
malam smlm iaitu bersamaan 25 Ramadhan 1430H
aku berbuka puasa bersama artis geng-geng aku iaitu aku, DD, Mira & hubby nye, sepul & sara di Wong Solo, Ampang..jauh x aku merantau..hehehe taun ni mmg semua tpt jauh2 jek aku redah..almaklomlah..harga minyak kan mampo milik...[sbb i pakai Ron95 jek kan]
makanya...ke sana lah aku utk berbuka semalam ni gara2 aku teringin nak pekena Ayam Penyet tym bulan pose ni..sbb aritu mase bukan bulan puasa..aku pg ketika perut kekenyangan..makanya..aku xdapat nk menyetelkan santapan yg dihidangkan.

ok yg ni air si DD..sedap uols..xdek rase rumput rampai pon..rase ntah le nk kate ape..
yg pasti ade lemak..cukup rase...hehehe
"Jus Avocado"

i hanya order "Soda Gembira" jek..sbb nk menggembirakan ati yg gundah gulana...
cett tipooo jek...
seb bek order soda gembira sbb kalo order air lain mmg i dah mengamuk kat restoran tu sbb nye...order kami lmbt sampai kn..even mineral water yg dah sedia ade tu pon xsampai2...
mau xberasap kan...seb bek ade soda gembira...dpt lah meredakan perasaan marah i tu kan...

kitaor semua pakat order dlm pakej "JOM JIMAT" jek..
kire setaraf lah ngan poket kami & tekak kami utk mlm smlm :P

**update**
lupe plak..harga utk pajet Jom Jimat tu..only RM10.90 dapat sepinggan nasik + tempe+tauhu goreng + sambal kicap + sambal + sayur terong + ulam sket + air mineral

oklah kan....kalo tgh sengkek tp nk makan sedap..order pakej ni jek..xyah order air gumbira sedih poligami vagai..kompem alhamdulillah errrkkk!#@$@# kenyang punye..hehhee :)

& diingatkan kedai ni xdek service tax yeeee.... tp service nye agak slow bile bln pose..maybe bebudak tu letih berpuasa tu..tp xpe..maafkan lah mereka ye!
**update.end.tata**



alamak ternampak es buah plak..hehehee
ni lah antara muka2 yg menyerikan restoran Wong Solo smlm
*Sara:- Manelah...ikan aku xsampai2 nih?*

*DD:- opsss kantoi plak.....i xmo glemmer*
*Mira:- hehehee aku jek maintain...masuk majalah tym raya nnt..best jugak..glemmer sket nk citer ngan org kampung kan*


oklah Dd..i membuktikan kali ni i xmembazir ok!

lupe plak...dekat gamba tu ade Jus Poligami..seyes..i xtipo..tp kate sepul & wafi..sesuai utk org lelaki jek..cett...ade aku kesah?

Nota kaki: to kengkawan..thanx...nnt kite leh serang lagi wong solo ni if tersesat ke ampang k!

Comments

dewi said…
tante2 aku kat indon, mmg anti wong solo nie gara2 berbini byk.. setiap branch bini jaga.. hehehe so alih2 ke restoran lain je.. makan ikan gurami sup.. pastu ikan emas masak sup.. hehehe belasah!!
saifurudin said…
untuk pompuan ar jus poligami tu .. sbb yg poligami pompuan bukan lelaki .. wohohoho ..

uh .. wafi tgh korek telinge .. tu tgh marah ke .. huhauhuahua
Yun said…
dewi: xptt..biarlah..dia mampo nk berbini byk kn..asalkan adik saksama...semua dpt sorang sebijik kedai..hehee

sepul: ape kes utk perempuan? utk membenarkan poligami...mmg nk kene cukur ngan parang lah kepala tu namenye..hehehe:P
SakamotoMiharu said…
wuwuwu saya comel dan ensem. wakakaka
Mira Suhani said…
erk comel?? erk erk erk..

ha ah yun apa kes tuk pempuan???kalo rasa dh kebal sgt sila la kan
Mira Suhani said…
Pul: wafi kal marah dia mmg suka main2 tinge
Yun said…
2 care dia nk mengawal suhu kemarahan ke? hehehe
cyana said…
mira... kenapa makin kurus? try mintk tips kt yun cara2 mencomelkan bdn... lariksss
Mira Suhani said…
ye btol..haha sbb suhu kemarahan dia kat tinge..hehe
Mira Suhani said…
ye btol..haha sbb suhu kemarahan dia kat tinge..hehe
Yun said…
cyana: ko xtau ke..sbb dia berjauhan dr aku lah dia kurus ok!

mira: owh kire dia pasang termometer kat telinge ek? keh keh keh..merapu dah ni
Mira Suhani said…
cyana : kurus??rasa da mkn byk daa..ye btol ckp cik yun sbb berjauhan dr dia la aku kurus..rindu saat2 bujang

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.