Skip to main content

Mati Hidup Kembali

Dah lame aku dengar..tapi nk google xtau keyword ape nk gune...hahahaa..tapi mlm smlm semasa aku on da way blk dr melaka ke KL...layan Xfresh.FM...kami xhot kami cool...kenelah mood jiwang sket....sbb radio lain tah ape2 tah...boring thp gaban! dah lah sorang2 kan..mau nye aku mim alip lam sin kan...tapi gagah jugak lah kan..kalo balik pagi ni..kompem status akan jadik EL punye..hahahaa lemau ok nak balik pagi2...di kala org len sedap membute...tp mlm smlm byk gak kete....tp layan ajolah..aku pon layan 80-90km/j hahhaa...giller 2jam 10 minit baru smpai kerinchi.... seyes malas nk blk..mak aku siap halau aku blk..cett mak aku ni..xleh lah aku nk feel lelame sket....mcm2 alasan lah aku bg smlm...kunun nk amik mood..utk ke toilet lah..tgu ayah aku blk terawikh lah....haram...xjalan ok!..nak xnak kol 9pm..kene gerak sbb dah kene halau..hik33
tp best...sbb dpt layan lagu ni..3-4 kali jugak lah dok ulang kat XFRESH.FM..maka nye..meh layan sesame...:) & dpt lah aku tau tajuk lagu ni..kekekee

Comments

Mira Suhani said…
haha mati hidup kembali ye bukan hidup semula..hak33
Yun said…
hehehe
tp makne dia same kn..
tp kesian kat ko..carik xjumpe2 kn..
& thanx sbb don-lod kn MP3 tu :)
sangat SUKE!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.