Skip to main content

Aqif Muadz

Betol ke idak aku spell name anak si Aman [bkn bapak aku ok..ni abd rahman...abg si yam] ni...ntah le..but we all panggil dia Aqiff jek..

Comei kan berbaju melayu siap sampin lagi..pak nye lah yang gigih..budak ni baru 2 bln tym raya aritu..kire mak nye pon baru abis pantang mcm tu...

tp dlm gamba nmpk cam dah 4bln camtu..hehehe Aqiff ni sgt lah peramah...oppss bukan suke ajak org membebel ngan dia...leteih lah nak melayan..paknye lah yg ngajor aku rase..hahaha semua salah pak ek..sbb mak nye diam aje...keh keh keh...

& kecik2 lagi..dah teror nk posing ngan camera...



ni mase dia lom mengamuk...gamba pon ok jek lah....kannn
dah mengamok..semua gamba muke cebek cebek jek..ngeh33...

Nota Kaki: Gamba nisrina xbyk sbb nye...cik kak tu kan dah dpt kaki..xleh dok diam...payah bebenor plak skrg ni..xpe aku tgh plan nk wat outdoor photoshoot tok dia..maybe leh join ngan Adam[kalo blh lah]..hehehe suke suki jek wat plan..tp xtny makpak dia lg ek..keh keh keh...

Comments

Queenin Murni said…
aaa..sekian lama aku menunggu ok??? ko selalu lupakan Adam.. :(
tapi kan.. mmg letih la nak ngejor budak 2org tu nanti.. masing2 dah boleh bawak hala tujuan sendrik. :P

si Aqiff ni mmg muke keluarga yam aku rasa. :P
Yun said…
aku bkn melupakan adam..cume xteringat jek...kebiasaan nye...semua terjadi secare xsengaja...bkn di plan kn kn kn.....

erm aqiff ni..aku rase muke mak nye..hehehe xpe kite tgk nnt dia ikot muke sape..keh keh keh
Anonymous said…
kutuk aku ye.. (aman)
Yun said…
aman: well.. xkan aku nk kutuk anak ko plak kan...sungguh lah xpatut kn kn!
fAriefArihan said…
tomeinye.......:) org pantang tgk dak kecek comey2 nie. nak geget jew rs...
Yun said…
farie: xbaek geget anak org...

tapi kalo nk jugak...jgn lupe ajak akak join geget skalik..hehehe :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.