Skip to main content

Berpikir = Termenung

Balik dari keje semalam..aku dok termenung memikirkan ape yang nk di makan ketika berbuka.. al maklomlah...2 hari lepas...aku dha tapau sesiap dr kampung kan....hehehe cume panas kan jek lauk pauk yg aku tapau tu..makanya..semalam dah start kene pkr nak makan ape...cettt...nk tapau dr kedai bawah sungguh lah menyelerakan!!!!

selongkar-selongkar freezer pon..ade lah cebisan ayam yg aku asingkan utk wat rencah masakan mase bln pose & beberapa ketui udang [hahahaha ade lagi ok....] dah lah semua kejung beku kan..terpaksalah defrost kan dulu b4 aku campakkan dlm kuali...tp nak makan ape ek...erm selongkar2 gobok plak..hahaha aku ternampak maggie....tetibe tertelan air liur plak...teros terpikir makan maggie jek..xyah nk tgu defrost vagai kan..tp tetibe tekak ku kate..maggie goreng special...ngeh33..terpakse lah pkr..bawang plak xde..telor pon xdek..cett kene trn bawah jugak..kebiasaannya aku mmg malas..aku redah jek ape yg ade kan..tp semangat smlm lah kate kan..leh g buang sampah sekali kan...siap2 ape yg ptt aku pon trn ngan serabai togai nye..ngeh33 kate pon trn bawah nk buang sampah kan...kang dah vogue2 pegang plastik sampah...teros xleh pikir dahh!!!!

oklah..beli barang sesiap...nk naik atas..tp semua org berduyun-duyun turun...ape kes???? kan!!!!! huhuhu org dok sok sek mengatakan goyang kat atas tu..huhuhu SERAM lah saya..tp aku gamble..naik ajelah..org laen sibok trn aku sibok nak naik..hahaha giller berani..pakcik2 kate...goyang td...aku ala2 blurr xpaham..goyang apekah itu kan...wat derk jek...sekali smpai atas mmg org2 dok pakat dok luar umah [mane yg xtrn lagi] maybe dok tgk wajib trn ke idak kan..hehehe sampai umah aku start operasi aku..almaklomlah dah kol 6lbh sket kn...tp aku dok bukak pintu coz...kot kot lah org kate trn semua..aku dengarlah jugak kan..hehehehe....tetibe kak ayu muncul dr dlm bilik...kus semangat!!! ade org upenye...cettt ape ke dia buat dlm bilik gegelap tu..hampeh...dok tny pasal terasa x..bangunan bergoyang..peneng22 dia td...hahaha seyes aku xrase sbb aku kat bawah...aku pon setelkan operasi maggie goreng aku....sampai siap..tp semua org dah naik balik...aku pon tutup ajelah pintu..hehehe & menunggu waktu berbuka dengan penuh debaran...sbb nye ntah ape lah rase maggie special au itu...

bile azan berkumandang...aku baru nk wat air...owh waktu maghrib awal plak...ngeh33..ape lagis...aku pon melantak lah maggie goreng..mak eihh sedap lah plak kn..sehingga licin pinggan..pdhal xsedap mane pon..cume aku lapar nak mampos jek..tu yg licin..kalo idak..jgn harap lah aku dpt telan maggie tu...

bile termenung kan balik sambil melambung2 remote control TV...dah berbulan2 rupenyer aku TAK makan maggie..ade lah dr 2bln b4 puasa aku rase..termasok puase...dah 3bln..giller lame kan????? alasannya sbb ILa dah xdek..utk ajak aku makan maggie..nyet:P

**Sebelom Makan**

**Sesudah Makan**



Nota kaki: bace berita tadi...kuat jugak lah gempa bumi yg di declare as tsunami jugak tu..kesian org2 di padang sinun [opppssss patutkah ade dasar anti mereka pulerrr???, tp sifat org kite kan....sentiasa bersimpati & berbudi :)]

Comments

saifurudin said…
aku pun tak rase gegaran tu ... sbb aku kat atas moto or dalam kete masa tu .... mmg tak rase happy je bergelak ketawa .. hoho ..

meggi... nakkkkk....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.