Skip to main content

Layannnn

YEAY! guwe berjaya makan PApaDOM ngan mate..huhuhu..kini wa mau meroyan tok makan nasik kandar ngan papadom plak.. DD jom kite serang mane2 restoran nasik kandar...wa dah kepingin bebenor lah...sebab since haritu xdapek2 makan nasik beriani kan......ngan papadom..ni nak nasik kandar plak..jgn kak ayu masak mee lagi udah...wa udah tensi asik makan mee ajo di musim perayaan ni..xdek plak open house sediakan nasik kandar nk..hehehe...byk songel plak ek..org dah jemput makan2 lagi mau demand nk tu nk ni..belasah aja ape yg ado...

utk citer ni aku bagi 4.5/5 lah..sbb aku dpt bergelak + rase nk nangis 30sen...heheehe lepas tu...aku ni yg dok tgh2 antara kapel..sbb seat kat situ ade 5...aku mmg tgh2..almaklom lah...pegi serang wayang sorang2...ahahaha...yg xleh blah..kapel sebalah kanan dok citer pasal lapar...laki dia suh makan xmo..nk simpan perut tok ke umah mak dia lepas muvi..ape kesss kn..nk citer pasal lapar..org tgh layan muvi sibok nk dengar ko nye citer lapar plak...yg sblh kiri tu plak..kes lelaki tu terpakse masuk wayang same2 ngan awek dia tok layan citer ni..yg kunun2 bkn jiwa laki tu..deyyy kalo xikhlas ko tido ajeklah..xyah membebel...ko paham xkonsep sayang+cinta+serasi+terima seadanya + semua nya..nk aku ulaskan ke? damn....nk kutuk2 plak..dah awek ko suke..ape kate ko layan kan aje tanpa byk songel..dia leh jek teman ko layan bola kat mapley kan..leh tlg...x...tolong senyap..nk jek aku sound..seb bek mood aku bagus ari sabtu tu..hahahahaaa
tapi aku tabik spring lah kat afdlin kan..sbb mempunyai idea nk wat cerita ceriti sebegini utk aku layan....hehehe seyes..."berbaloi baloi" lah....
pada sape2 yg xlayan lagi..yg ingin kan kesegaran otak dr serabut keje..si la lah layan citer ni..ke sedang berkecamuk ngan JIWA KACAU..blh jugak,...sekurang2 nye..dlm mase 2jam tu leh lah lupekan masalah kejap..hehehee

Comments

Mira Suhani said…
haha bestkan??layankan??mmg xrugi pny..so sesapa yg xsuka atau xminat citer melayu tu (kononnye) tgk dulu citer ni pastu br buat statement ok..hehe
theywe said…
mmg best!
ending tu wat aku nangis
saifurudin said…
yeay .. akhirnye yun berjaya pegi .. huhu
Yun said…
mira & dewi; yupp terbaek lah..terbahak2 aku gelak!

Sepul: erm 2la..korang melupakan aku..terpaksa lah berdikari pegi tgk sendirik!:P
didi said…
jom2 nasik kandar. nnt i tanye mama ema restoren bes itu.
cyanamoose said…
ala... kesiannyer ko pegi sorang? len kali roger la kenanga buat teman.. sure boley tgk die nangis
Yun said…
didi: yupp sila riki tpt tu k...lepas tu leh melantak nasik kandaq!

cyana: erm leceh nk janji ngan org...kang asik cancel jek..ade itu lah ini lah..bek i pg sndr....xdek sape nk tut****

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.