Skip to main content

Raya Sakan @ Ila Ouse [Kisah Per-1]

After kenduri kawen kat PKPS, shah alam. sesampai kerinchi [kak nor yg anto kan coz tumpang dia] aku teros transfer ke kereta aku plak..hehehe sbb Jue (yg bakal menjadik penunjuk arah aku utk ke umah Ila) telah smpai kat stesen universitas...ape lagi...terpakse cargas lah kan.....

ape-ape pon..saje jek bg INTRO jek cerita ni....Sila lah layan kan gamba si Aariz yg excited sbb ramai giller aweks depan mate :p
Seronok tgk budak yg cool ni gelak..sbb dia terlalu cool..nk dgr suara pon payah..tp mummy dia kate...suare nye leh pecah kan keheningan malam area umah dia tu kan..hehehe

---------------------------------
**update on 06102009 | 10.02am**

jangan di tanya aku ade keje ke idak...sambil melayan keje yg wat aku peneng2 lalat nih..aku siapkan entry nih...

makan mase lame jugak aku nk siapkan entry ni kan

ok kite mulekan...Aariz menyalam "Selamat Datang" kepada geng-geng nye..ahaks
std..Mama Fizah...owez be the one yg sgt rajin melayan semua kekanak yg ade...huhuhu


tgk mulot bdk ber2 nih...asik lah bergossip ajo keja depa!

sempat jugak aku pegang perut ibu mengandung nih [agak keras dah] b4 dia selamat meletop keesokkan harinya..
sempat lah kire nye dia meronggeng & berperang pastu baik semula ngan puan reen kan...

Aariz yg muke xtau nk kate ape...
ikot suke lah sape nk pegang pon

mencube pegang anak org..tanpa disedari esok nye dah kene azan & qamatkan anak sendiri...xsampai 24jam kejadian

padan lah beria suh aku snapkan gamba nye berposing ngan baby...tup2..anak dia yg dlm pewut isterinya dah kuar aura jeles...& xsabar2 nk jugak posing ngan paknye kan...makanya, esok tu jugak dia nk keluar dr pewut ibunye...huhuhu:P

To Alan & Zaihan..congratulation...
xsangka dah ade anak..rase cam semalam jek aku snap gamba kawen korang dulu [sila jengah di sini..kalo nak mengimbas kembali kenangan lame] or [Di sini]

Aku pon xmo kalah..
mau mencube nasib..tgk budak tu nanges ke idak..tp baser lah..aku pandai memilih supaya xkene gelak..i pegang Muiz yg cool jek...hehehehe

tah ape lah depa ni dok buli ibu mengandung tau!

Aariz..tgk tu..ur mummy yg terlebey sudah~~~!!!llalalalaa

sempat lah berposing reramai..tp ida xsempat sampai lagi..sbb Zehan dah nk pulang ketika ini kerna suaminye mau pergi kerja kol 6.30pm kan...



** best kan gamba kami semua..huhuhu**
kenangan xleh lupe lah kan..same2 sesak dlm 10L tu dulu kan
dengan ade junior skrg ni..tah lah...how fast time flies rite?

ok-ok enuff....ayat2 emosional...
let bergamba ngan Ibu vouge [seb bek jue ssh nak beronline..kalo idak..kompem dia dah kembang kuncup kene puji vouge..ahaks]



Finally, as ameng said "Menantu ayah dah sampai" huhuhu sgt sweet..abis lah Muiz dah besar nnt xleh tackle org len..sbb ibu & ayah dah cop calon siap2..hahaha

tp mummy & daddy Aariz xmo kalah...maseh mo merebut bunge nan sekuntum ini..ahaks...
tu lah..pd firasat aku..anak nik pon lelaki nnt
sbb nye penangan 10L kan semua perempuan....
& aku rase si ecah anak ida akan teros menjadi pujaan jejaka jr. 10L lah jawabnye...huhuhu :P

itu dia..Aariz mencube nasib seperti yg diajar oleh daddy nye..caiyok!! Aariz...

i think...Puan reen kene cube lagi...hahahahahaa

owh ko seswai ngan jejaka kacak ni jek lah ku rase...huhuhu
[upset....pilih yg kacak ajo! dasar mate rambang..ahaks]

ok diz tym....bersama ida w/o zehan..sob sob sob


2lla..aku dah kate kan..jejaka kacak jek nak kat ko..
anak dara xmo kat ko...
ape kesss???

see..anak dara like mom-to-be nih..huhuhu
kompem anak dalam perut ko lelaki jugak nih..
sila pilih name segera!
huhuhu:P

thanx to all...sbb berjaya jugak aku join mini reunion 10L nih selepas terlepas majlis berbuka puasa yg lepas..even last minute punye perancangan but alhamdulillah semua berjalan lancar..thanx to ila & family sbb sudi menjadikan rumah anda sbg lubok kite berperang kali nih....
happy sangat dpt kumpul ngan korang balik
& sangat2 rindu zaman dulu kala..lelebih lagi..zaman open house pertama & terakhir kite dulu..huhuhu


so next year..aku dah aimed dahhh..umah nik...[rasainnnnn lah nnt!] ahaks

Nota kaki: Ila thanx...satay kajang..xdek lah aku kempunan..hahaha dr sebelom puasa lagik nk makan satay kajang..finally..ketemu di rumah ko...ahakssss

Comments

semut-terbersin said…
wah banyaknyehh gambo!! sukeee aku sukeee!! alah small matter lah yun..aku idang aper je laa sangat..bukan besar2an pon..thanks sudi datang..jgn serik yeh nak datang lagik!
Yun said…
tp adelah kan...xbyk apenye..penuh meja umah ko tu kan..hehheheeee

gamba kene lah byk kan...kalo idak nnt frust kan...
theywe said…
semua dah beranak pinak, kita bila lagi!! huhuhuhu
Yun said…
owh taun ni xsenang lah..tgu lah taun2 berikutnya kalo dah relax sket...leh kite plak nye turn beranak pinak...

skrg menternak lemak jek k!:P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.