Skip to main content

Sabtu & Ahad

Mule-mule aku rase cam nk pindah jek....nk carik umah sewa kat Taman Melati..hehehe sebabnye... Jumaat mlm yg lepas...aku naek tren nk ke Taman Melati sbb malam tu nk lepak umah Mira&Wafi sbb nye nk tolong ape yg ptt kan..kan depa nk wat open house ari sabtu tu... maka, aku ngan rela hati menabur kudrat tenaga utk membantu potong memotong ape yg ptt...hehehe

oh ye..aku ke sana naik tren kerana..aku kompiden nk drive sorang2 di kala malam ke lokasi berkenaan..dr aku sesat barat tah ke mana2...bek aku nek tren..tuan umah ngan rela ati utk menjemput aku di stesen putra terbabit..tp kan...mmg xsia2 I naik tren ye..kerena...ku pikirkan jam dah nk kol 9pm...org xramai kan..tp nye..smpai KLCC ramai ye..jejaka melets naik tren tersebut..maka nya...best lah aku cuci mate...hehehe..yoyo...ramai ok..jejaka petronas [aku tau sbb ramai yg dok kendong beg bercop PETRONAS or ade yg pakai baju petronas] hahahaa & dan ramai plak yg turun same2 ngan aku kat Taman Melati..ramai rupernye jejaka Petronas dok kat Taman Melati..tu lah alkisahnye aku nk pindah [tp tu ckp2 aja..jgn harap aku nk menyusahkan diri pindah sane..giller sesak ok tempat dia..dah lah jauh dr opis...owh mmg fitam aku hari2 nk pg & blk keje]..makanya..aku nk bgtau...xsia2 lah aku wat decision mo naek tren sbb dpt cuci mate dlm 15min...hahahaa..ok enuffff

& malam tu...ruper nyer mira akan ade tetamu jugak utk pre-open house kate nye..sbb nye si Fira xdapat dtg keesokkan nya..di sebabkan mau pulang ke kampung halaman nun jauh [hahaha xtau kat mane...boleh?] tp Fira xkeseorangan sbb dia ditemani..bodyguard2 & dayang2..iaitu si Kakak nye, Butet & Fahmi..& very lucky sbb depa bermurah hati menapau Satay Samuri utk santapan tgh malam itu..hehehehe makanya...dpt lah aku jumpe org yg baru blk UK..seyes xtau...aku br tau aritu..hehehe..tp kire aku dah dpt jumpe FIra...tp kakak you sgt best....sporting giller ok...sbb dia panggil i YUNA..hahaha teros feeling2 nk pegang gitar sambil nyanyi lagu Cinta Sempurna ..hehehee

ok lame gak lah mereka lepak..sampai ke tgh malam kn....& lepas tu wat keje sket...& esoknya [sabtu lah kan] seawal pagi dah kene pulun...tp paling lawak kisah Jala Menjala..hehehee sehinggakan mslh itu telah diselamatkan oleh rancangan paling popular..iaitu xlaen xbukan..adalah rancangan "Ketuk-ketuk Aidilfitri" artis jemputan kali ni..alah mmg baser pon jemput dia sbb FREE kan,..almaklomlah konsep..kawan2..heheeowh luep artis nye ialah Aaron Aziz ok..lame jugak sesi penggambaram program ketuk2 aidilfitri tu./.sbb byk sangat halangan & rintangan..tp dlm pukul 8.00pm..berjaya jugak penggambaram program tu di tamatkan

**sori lah xdek gambar..sbb dlm kamera tuan umah lah**

& aktiviti Open House Mira&Wafi sangat lah meriah ok..ramai lah tetamu yg hadir...hehehe dengan Menu yg meletopssss kan..antaranya Soto special dr Jawa+bukan jawa-Mee Kari bkn dr India-Lontong yang meriah-kuah KAcang byk fatwa yg perlu diikuti-Kek Cokelat sedap-Puding Koktail Castard yg begitu enak dimakan ngan roti jala-agar-agar pink sempoi-Roti Jala di daratan- air sirap + cukoplah tu..nak ape lagi kan... seawal jam 1.15pm dah ade tetamu yg hadir..sehingglah kol 10.00am keesokkannya baru lah tetamu xsedar diri seperti aku ni pulang ke pangkal jalan...hehehe tetamu terakhir pulang malam tu..dlm kol 10 lbh jugak lah.... [over plak aku cover citer open house org kan..hahaha lantakkan aje..bace ajolah ek...entry yg xbergambar ni..hehehe]

oklah..malam tu kunun2 nk balik ikot DD tp nk jumpe kengkawan + Mira kate mo anto malam tu kan..tu yg stay jugak tu....tp kesian plak kat tuan umah + semua kepancitan..makanya..kami semua terbongkar tido ajolah..huhu

keesokkannya...[ahad lah kan] aku kene gerak awal...makanya..tuan umah kene lah anto awal kan..tp awal2 pon kol 10am jugak gerak dr umah mira..thanx mira & wafi sbb anto aku pulang ke sarang kan...smpai kerinchi..aku cume naek atas [umah utk amik double sided tape jek] & aku teros cargas ke Shah alam plak..utk ke umah Cik kak kecik...hehehe ade misi yg perlu di settlekan iaitu menyiapkan hantaran si Ros...hahahaha

tapi seb bek cik kak tu bg kerjasama jugak lah..even merata jugak lah manis tu dia seret..hehehehe & maghrib jugak lah baru settle semua kerja...ok lah tu....erm entry tiada gamba lagi kan..hahahahaa & sempat lah buat pizza kat umah yam...ha amik ni cik kak kecik yg seronok makan pizza..pdhal sebelom tu dia dah mengamok ngan aku sbb amik ikan dr tangan dia [aku takot tulang...xtau plak ibu dia dah buangkan tulang tu kan...melalak lah cik kak tu...dek kerana paksaan aku merampas makanan dia...tp dpt pizza...dah senyum tu ok lah tu kan,...]

Makan Pizza dengan senyuman [sedapkan sos thai tu? belasah jek dia makan..xkesah pedas ke idak...huhu sangat kentall...Artis seprti Aaron yg xreti makan pedas patut malu pd cik kak kecik ni!]
semalam dia CBB..tp seb bek dia xmeragam ke ape kan..dia cool jek..cume asik kene tukor diapers jek lah kan..huhu sampai dia xmo lah masuk tpilet utk di cebok kan..maybe sbb montot dia dah pedih tu..tp dia maseh cool makan jek ape yg ade..hahahaha
CAYA LAh NAbihah

dah kol 9.30pm cam tu baru aku gerak balik..setelah perut aku kekenyangan...hahhahaha..balik umah..aku teros tertidor atas sofa..sedar...pinggang wa dah lenguh.....tgk jam...waaaaa lagi 3jam nk subuh.....erm frust xdpt nikmat tido mlm smlm..nyosal den landing atas sofa..tau....teros landing atas katil jek...ingatkan nk baring2 kejap....coz nak basuh baju...ni baju ke mana...rendaman baju aku tu pon ke mana kan...

** owh lupe...cik kak kecik...reti cakap bahasa jepong uolsss....giller sangat rajin menceceh..tp i xbelajar lg bahasa jepong kan..makanya...i ngan dia jadik ala2 org kelantan sembang dengan org nogori...

ok itu saje ceritanya....Dada

Nota kaki: aku berjaya menggoda org-org yg nak meronggeng di Muzium2 yang ade dalam KL ni utk mempostponed rancangan..hehehee

Comments

SakamotoMiharu said…
hahaha program ketuk2 aidilfitri tu sy pon terlibat jugak.. jd krew belakang tabir dapur. haha
Mira Suhani said…
tq2 tu pon berkat ko dtg tolong kan..kalo xhuru hara gak dapur aku tu ha..tp paling xbleh tahan blom tgh kelam kabut masak,ada org tu duk rajin lap2 dapur dia yg tertumpah adunan roti jala..nk marah pon xleh sbb mcm kelakar..haha tp mmg best ketuk2 aidilfitri tu next time boleh lg buat rakaman kat umah i..nnt i pass gambar2 k..tu lah..kitorg kansel xtvt muzium...kena decide blk bila mo terjah selebriti lak....
Yun said…
mira: plg lawak lah kn..tgh masak ade org kemas dapor..sungguh rajin org itu....bertuah lah sape yg dpt kan..hik33

sara:nak jugak kate dia terlibat..ok lah...sara terlibat same...as tukang pegang mangkuk..hehehe
saifurudin said…
haish ... mmg seronok .. badan terkejut .. letih lesu .. melenguh .. kaki ketaq .. tertido masa bawa moto .. masih bleh mlm tu tgk papadom ngan tuan rumah .. pengsan .....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…