Skip to main content

Sakan Raya @ ISD

Bukan Jamuan Raya...

tu jek yg blh di perkatakan..

tapi...dah jadik cam jamuan raya jugak

sebabnye..dapat menjamu semua org....

Idea asal dari Puan Murni yang kengkonon ajak kami wat potluck..kami tu terdiri drpd Murni-Kak Nor-Aku-Sharna tapi dek kerana...dah sok sek..terckp kat org len suh wat sikit puding/agar2 & air....budget mcm wat makan2 sket jek..ala ari jumaat kan..dah lame xdek makan2..tu yang beria nk buat..lg pon department kami xbuat jamuan raya taun ni.. tapi alhamdulillah..krie potluck ni jadik ala2 mini jamuan raya ISD lah..hehehe..xsangka byk pulak makanan nye..hehehe

ok..antara makanan yang ade

1) Anor Lontong

2) Sharna na na na Laksa

3) Murnieooo Spagetti

4) Air sedap + Dadih Kak Wan + Agar2 Kak Su + kek Cokelat skandel
+ buah Pisang emas di bawa belayar..pisang raja dah balik istana
+ DJ-DJ yang xhenti2 menceceh dlm pantry..hehehe

ni jek sempat aku snap..ade lg byk gamba dr camera sharna + murni + amy..nnt kan lah ek
Finally, tukang komen utama...xkate ape2...makanya...makanan semua marbelles lah kirenye...hahaha aku hanya merebus ketupat segera...mudah kan keje aku....

Nota kaki: xsabar tgu lapar...nak belasah satu rengget spagetti Puan Murni plak..hehehe

Comments

cyanamoose said…
sapo2 mo order shana na na laksa sila order..tetiber..
Yun said…
mmg btol lah..aku dpt makan spagetti berharga sehengget jek...
Mira Suhani said…
wah laksa..lazatnye..mo sket buleh puan cyana???

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.