Skip to main content

Sakan Raya @ Taman Jaya [Kisah Seterusnya]

sambungan dari kisah yg terdahulu
Allo uolls..welcome to Taman Jaya
Amacam kacak ka Abg long di sambutan raya taun ni?
[uweeekkkk!!!!]
di highlightkan...sampin itu bkn songket tenunan terengganu..tp sampin yg di beli dr Jalan Tar..selonggok Rm50 [ye ke...hentam ajek lah..kasik sedap cerita]

konsep raya..maka kuih raya jek yg byk

oleh sebab...aritu suasana tenang..makanya, cuaca pon memberi kerjasama...
mengikut perasaan Abg Long pd hari itu yg suam2 kuku
taun ni nye cerita
Tak hot mane
sbb topik bertumpu
Abg Long yang dah mule Jiwa KAcau
itu sajek!


tu lakonan gumbira semata2...

hakikat sebenar...ni lah rupernye...
baik aku start enjin..pecut dulu sblom Meknab kejor..hik222
vrrrooommm vrrrommmmm

lets makan uols..

the 3 stooges

owh lupe Mr.Nik join sekerat jln jek..coz nk g dating kat Mid Valley..ape kesss kan raya nk berdating
org hari raya serang umah sanak saudara/kengkawan
kate konsep ziarah..
ni dia ziarah MV plak kan..
tp semoga
Jiwa dia xkacau..huhuhu

ok dewi..taun depan ko beranak pinak plak lah ek...

as usual...mrs moose xmo ketinggalan...
dah lah meronggeng sensorang....
xbwk laki..upset...budget bujang plak!

after makan2...dlm kol 2lbh petang..kami ke Amcorp Mall utk serang fleamarket kat situ...tp ade org xthn godaaan...telah terbeli CD yg melets...semoga hatinya gumbira...

cerita lebih lanjut..sila jengah Puan Sunplawer nye fotopages di sini

Comments

Jejaka60an said…
CD yg melets tu nk hadiah kat sambadi..tp pikior balik..xyah la...hiks~
theywe said…
ala sempat ke, bf pun takde lagi.. nak wat kenduri bagai.. malam pertama tak tentu dah beranak pinak esok.. hahahaha
Yun said…
jejaka60an: cett xikhlas rupernye!

theywe: sempat..kalo ko pasang jarum skrg...awal taun selamat ehem ehem..b4 end of year...leh kuar seketui kan? ueweeeekkkk

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…