Skip to main content

Tomyam Lazat

***** BBQ Seafood Restoran..name yg depan aku xhengat...snap pon xclear..hahahaa. kire sabtu mlm ahad..the pengantin baru belanje weolls makan kat situ kerana bertungkus lumus membantu di sepanjang majlis mereka...tapi ape aku tlg tah..aku kurang pasti....tolong makan tu kire tolong lah kot...hahahahaa

& depa sedih sbb xdpt makan bersama artis kerana artis cancel last minute..kesian mereka...tp xpe...portion utk artis & aweks nye..aku yg belasah...giller melantak kan? dah lah makan 2kali mase kenduri berlangsung..hahahaahhaa...opppss tangki aku jadik makin besar sejak balik dr kedah ni....hahahaha almaklomlah harga makanan kat sane murah sket..makanya, makan lebih dr biasa kan..keh keh

& gamba semua ala2 suram2 sbb camera HP ni xbape nk tinggi MP nye & xbape nk bagos plak hasilnye...sbb aku dah parkinson [camno spelling dia yg betoi?] sbb lapor thp gedebas...keh keh
**Siakap 3 rasa**
ni ikan ape aku lupe plak tapi masak stim

kailan ikan masin
tomyam dia sedap oooo
telor dadar yg menyelerakan

Nota kaki: lokasi dia mudah jek..kat bandar Sri permaisuri..ala area kayu nasik kandar & dekat ngan kedai save more..hahahaha..harga aku rase affordable lah kan..kalo mahal..kesian plak mereka yg membelanje kami tu.....tapi yang best Eiy makan sampai licin..satu yg jarang berlaku..tp good 4 her baby kan....

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…