Skip to main content

Ronda-ronda

owh ini kisah semalam ye.....bersamaan raya per-1/HAri Jumaat
-----------------------------------------------

Ni namenye..ronda2 Buang Minyak kete

dah xdek keje ke?
ke baru nak carik keje

ekcelinye, adik sepupu aku si ema lah....dok tny pasal istana melaka....lah..ngan kapal melaka.....haih* dah kol 5.30pm dek oiii baru mo roger den...mmg lah tpt2 tu dah tutup kan...erm....last2 aku cakap...kite ronda2 lalu depan kapal jek ok! muzium tu nmpk pintu pagar jek lah...hahahahaa

dengan perasaan xterpkir kan cuti raya yg pjg ni bakal menempah baran di jalan raya kan..hehehehe smpai kat banda hilir aku g bank dulu...dah terlanjur lalu..setelkan bayor hutang piutang dulu...lepas tu baru ronda2 carik kapal...hehehee aku ikot jln banda kaba kuar kat stadhuys tu kan...erm sekali amik ko..kete berderet2 dr jln banda kaba tu lagi...
haih* ni menempah hazab namenye

dan cube kowang tgk...ramainye umat...asik kene berenti kasik depa lalu dulu jek,..,,
aku plak rase nk tglk kan kete....pehtu join depa jln kaki...dah lah mengangkut kanak2 riang yg asik menanyakan soalan tanpa henti kan....

huh ngan geram jem...geram nak jawab soalan..tp kene jawab jugak kan..
bdk2 sekarang..mane leh tglkan tanpa jawapan..mau dia tuntut sampai ke 01012010 nnt!
yang ni selingan...bangunan depan kapal....dikenali sebagai "Medan Samudera" ha kat sini lah ditempatkan kedai2 makan yg berderet2 banda hilir suatu ketika dulu...& semua barang karftangan kat bawah afamosa yg berderet2 pon kat sini jugak lah dicampakkan mereka...hehehee

owh...rasenye....dah lupe dah nk bgtau ape..len kali lah


dan inilah gamba kapal yg nk sgt bebudak ni tgk..kesian...tulah..name jek org melaka tp dok kat perantauan..xpenah sampai ke sini...tulah..blk kg dok kat alai jek sape suh kan..hehehehe

& lagik kesian yg org melaka menetap kat melaka...pon xpenah tgk...hahhaa mmg lah makpak ko tu..sebijik cam paklong ngan maklong ko dulu..hahahahaha bkn dia heran nk bawak anak2 berjalan kn kenal sejarah ni..dah besar pjg nnt kompem korang akan jadik cam kak yun ko nih.....jadik pemandu pelancong sambil melancong dlm negeri sndr...hahahahaa

oklah.....jem tu.....30min nk lepas kn ke depan carefour ....huh...sepatutnye.,xsampai 5min pon perjalanan.....dak budak dlm kete tu pon satu...asik nk mengomel jek..kang aku suh korang yg bawak.......baru ko tau! sampai ke idak kaki kowang tu....pehtu ade ke kakak2 sepupu kowang yg len yg bermurah ati nk layan....kesah pon idak..seb bek aku ni...terajin sket..kalo x.....mmg aku wat donno jugak...hahahaahahaa

sampai alai dah nk dekat kol 7pm...yg sorang ni bising takot mak dia tglkan dia..sbb depa nk blk klang lepas maghrib tu..hahahaha ha tau takot....eleh kalo tgl pon..cam lah aku xleh nk anto senin nnt..mcm lah jauh sgt kelang tu ngan alai..hahaahhaha

Nota kaki: pdhal aku malas nk dok kat umah busu aku tu..berbau lembu jek...hahaahahhaaa

Comments

semut-terbersin said…
oh aku sangat tensen!! mlk sangat jemmmmmmmm!!ramai gilaaa manusia!!aku pon skalik terperangkap dalam jem2 itu...
Yun said…
hahahaha
ko pon mangse keadaan jugak ke...hehehhee

seb bek aku ade geng..ahaks

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…