Skip to main content

Lepak-lepak

lepas g kenduri kawen tadi...

Aku ajak amy lepak2...makanya...amy dag mengajar aku satu laluan terbaek ke melaka mall..di mana ada MCd baru yg ala2 damansara nye dulu..hehehehe...maka lepak lah kami di situ sambil bergossip...ahakss...

topiknye

"KEJAM" hehehheee

alah...gossip pasal harian jek...pasal dia..pasal aku..kire masing2 hupdate pasal diri masing2...xdek lah jadik xtau pasal kawan kn...lame lah jgn smpai 5lbh baru sedor diri nk pulang..ahaks...best tu kalo dah borak ngan si amy ni...sbb sekepala kot...hahahahaa

owh lupe....tgh2 lepak..tetibe ade minah sorang bdk perempuan ni mai say "Hai" & salam aku...hahaha tetibe pose cun2..cam artis plak rasenye...hehehe "Kak, sharodz ek?...mcm familiar jek muka" hahahhaa cettt rupernyer2 cop mohor kat dahi aku yg bertulis SHARODZ masih lom terpadam upernye...haih*...nk xnk aku iakan aje lah...hehhehe dalam ati aku...wahhh kire glemmer jugak lah aku nih...junior pon kenal..hahahha [mule lah perah santan lebih tok wat rendang sok nih] erm.....sesi taaruf kejap...adik kak cinai upernye..dia ngan geng2 sharodz...baru blk dr kenduri kawen kawan depa yg jugak ex-sharodz...hahaha aik..kecik2 dah kawen...xpe lah Ain..nnt next month jumpe lagi kat umah kamu..tym kenduri ur kak yanti ok! & leh jumpe kak cinai & baby dia skali [mereka ni..adik2 beradik semua bertapa kat sharodz tu..dah cam sekolah makpak mereka jek]

Nota kaki: percubaan membuat telor bungkus...berjaya ngan jayanya...sedap hingga meleleh air liur sape yg tgk..yang penting...dah licin!lepas tu...yeay! esok lepak ngan Lyza plak....nak lepak kat mane ni yg masalah besar nih!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…